Moim zdaniem tak jest , że jest coraz mniej słodszy i gorszej jakości niezależnie od tego , gdzie jest kupiony . Czy też macie takie wrażenie ?
Nie wiem bo go nie używam i Tobie też radzę.Przedłużysz młodość o 10 lat.
Tolerancja słodkiego to jedno. Trudno to zarzucić komuś, kto słodzi 2-3 łyżeczki dziennie, że wyrobił sobie tolerancję na kubkach smakowych. Natomiast odczywanie słodkiego w dużej mierze zależy od czystości cukru. Jego zanieczyszczenie jest niewielkie, ale ma ono wpływ na to, jak odczuwamy jego słodycz. I zamiast pouczać, jak to cukier jest niezdrowy i kubki smakowe wyrabiają sobie tolerancję, wypadałoby pomyśleć, nad jeszcze unnymi przyczynami. Ostatnio z żoną kupiliśmy trzy różne opakowania cukru i chcąc, nie chcąc, mądrusie, jeden z nich był ewidentnie mniej słodki od pozostałych dóch, co nas zszokowało zszokowało, bo wydawałoby się, że cukier, to cukier, a jednak nie zawsze jakością będzie każdy taki sam.
No cóż. Zawartość cukru w cukrze. Ale na to trzeba lat badań :)