A pamiętacie cytat z filmu gdzie mówiono o zawartości cukru w cukrze? Ja zauważyłem pojakimś czasie że mieli rację że mniej jest słodyczy w cukrze.Z naszej cukrowni w Częstocicach był bardzo dobry jakościowo cukier !!Ale Unia ją zniszyła.
Bareja i jego nieśmiertelny hit "Poszukiwany poszukiwana" :D To tam była badana zawartość cukru w cukrze :D "Marysia zostanie moją żoną!" :D Bareja- czemu teraz nikt nie kręci takich dobrych filmów? ;)
Nie tylko cukier był ekstra, fetorek na całą okolicę jeszcze lepszy.
Trzeba zbadać zawartość cukru w cukrze jak w filmie poszukiwana poszukiwany ha ha ha
Biorąc pod uwagę cukier produkowany kiedyś przez cukrownię np. CZĘSTOCICE, a aktualnie kupowany w marketach, to mogę stwierdzić, iż jest to "słodka mąka", bowiem wtedy były to dość duże przezroczyste kryształki i można było nim np. podkarmiać pszczoły, a dziś po dokarmieniu takim cukrem pszczoły giną.
zależy gdzie kupujesz dla pszczół cukier...
Czestocice to byl cukier, i komu to przeszkadzalo?
Masz rację ja też to zauważyłam ostatnio muszę sypać 3 łyżeczki żeby było słodkie chyba się wkurzę i przestanę słodzić będę zdrowsza. Ale coś kosztem czegoś zobaczcie jak cukier staniał kiedyś kosztował ponad 3 zł a teraz w tesko ok. 1,79 zazwyczaj nie przekracza 2 zł więc jaka cena taka jakość.
Wkótce rozpocznę badania nad zawartością cukru w cukrze :)
Ten cukier to nie ten sam co kiedyś , bo to nie jest typowy cukier z cukrowni on jest mieszany z słodzikiem sztucznie wytwarzanym(chemicznie) , po tym cukrze to nawet pszczoły zdychają , jeżeli bezpiecznie chcecie słodzić to tylko cukrem grubo krystalicznym lub z trzciny cukrowej.
Tak zauważyłam i nie jest to kwestia mojego przyzwyczajenia. W pracy mamy cukier z Biedronki i słodzę 3 łyżeczki, a w domu używam wyłącznie cukru trzcinowego z delikatesów ekologicznych i wystarczy 1,5 łyżeczki.Strach pomyśleć co jest w cukrze kupowanych w sieciówkach.Powiem więcej u mojego wujka pszczoły nie dotknęły cukru z sieciówki.....
Niedługo chleb nie będzie przypomniał chleba bo będzie z plastiku bo z chemii już jest ,czekolada będzie brązowym plastikiem a woda nie będzie przypominać wody. .
To tak jak Ja w domu nie słodzę herbaty s jak jestem w gościach słodzę 4 łyżeczki - bo nie znoszę słodkiej herbaty.
nie, zupełnie nie zauważyłem, słodzę tyle samo od x lat. dwie płaskie i czasami za słodko mi się wydaje
Nie zauważyłem podobnej rzeczy, jak niby miałoby do tego dojść?
Zazwyczaj cukier kupowany '' po taniości '' w marketach, jest gatunku 2 lub nawet 3. Kupujcie gatunek pierwszy i nie będzie problemu, że jakiś taki nie słodki. Wystarczy poczytać co tam na opakowaniach napisane. Chociaż nawet bez czytania wiadomo że cukier za parę złotych nie będzie gatunku pierwszego.
Zauważyłem od dłuższeho czasu że faktycznie coś w tym jest.