http://wpolityce.pl/dzienniki/jak-jest-naprawde/33784-piec-obszarow-prezydenckiej-kleski-w-sferze-odpowiedzialnosci-za-panstwo-bilans-komorowskiego-jest-katastrofalny
Nieróbstwo = norma. Rownanie definujące obecne rządy. Ciekawe z jakim programem do następnych wyborów stanie Komorowski, kiedy przyjdzie rozliczyć dokonania kadencji ?
Polityk mający władzę może zajmować się wieloma rzeczami: wsadzaniem znajomych na stołki, tuszowaniem afer, przyznawaniem premii sobie i swoim pracownikom=kolegom(rodzinie), lataniem do domu samolotem, graniem w piłkę nożną, załatwianiem ustaw i zmianami w przepisach(które pomagają innym znajomym, którzy nie załapali się na "stołki"), trzymaniem cen paliw przed wyborami, PRem i robieniem ludziom wody z mózgu. Można też dowalić ludziom w postaci podnoszenia podatków, podnoszenia wieku emerytalnego, itd.
Naprawdę jest co robić, nie mówcie że politycy nic nie robią.
Zaciskanie pasa, walka z rozrostem biurokracji i oszczędności w resortach na całego, a ty naiwniaku zapłacisz jedynie wyższe podatki !!!
"Byłem twardym żołnierzem Platformy, dziś uważam, że powinni złożyć władzę, bo się po prostu nie nadają, są skompromitowani i niesłowni. Nie jestem naiwny, wiem, że polityka wymaga czasem kompromisów. Ale po kolei żadne obietnice nie były spełniane"
Paweł Kukiz
Na nic twoje wywody.Powoli twoja Popaprana partia sie kończy.
Żebyś ty się nie ździwił pismen. PO przejdzie do lamusa.
Ludzie wybiorą każdego byle odsunąć PO od władzy. Za rządów Tuska wszystkie ceny i podatki poszły w górę więc nie ma się co dziwić, że ludzie są wściekli. Wystarczy, że znajdzie się teraz ktoś, kto naobiecuje gruszek na wierzbie i po platformie. Life is brutal. Nie potrafili wykorzystać szansy więc odpadną z gry. Nie oni pierwsi i zapewne nie ostatni..
No jak nie ma? Tak rządzić jak Tusk to wszyscy potrafią. Nie popisał się niczym, co wyróżniłoby go w pozytywny sposób spośród pozostałych partii w sejmie.
Mój kolega pismen ma rację a ja jako jego przyszły pracownik na wysokim stanowisku proszę aby wszyscy przeciwnicy zamilkli na zawsze bo my mieliśmy,mamy i będziemy mieć rację.No.