Witam. Mam pytanie, czy mieszkańcy innych osiedli spółdzielni OTBS oprócz bloków przy ul.Reja dostali podwyżkę czynszu o 30% ?
Bo otrzymałem pismo od 01.01.2019 stawka za m2 wynosi 10,50 zł. Uzasadniają podwyżką płacy minimalnej i wzrostem cen energii. Za energie i inne media płacimy osobno. To gruba przesada. Ile płacicie za m2 w innych spółdzielniach?
Wystosujcie pismo, w jaki sposób zamierzają usprawnić swój system zarządzania nieruchomością. Albo pozbądźcie się takiego zarządcy i wynajmijcie inną firmę do zarządzania.
Jak się cieszę że sprzedałem mieszkanko.Właśnie w OTBS.Jakbym się ciasnych butów pozbył.
To nie są mieszkania własnościowe. Od początku spłacamy zaciągnięty na budowę kredyt. OTBS jest spółką ze 100% wkładem gminy, podobnie jak ZUM, ale tam nie było podwyżki. Z tego co wiem w ZUM stawka czynszu jest o połowę niższa.
Skoro gminy własność to może Pan Prezydent szuka pieniędzy, bo te apartamenty na fantastycznym osiedlu Merkury w dalszym ciągu do nabycia A kredyt spłacać trzeba.
Nigdzie w Ostrowcu nie ma takich stawek czynszu. Może to jakaś pomyłka.
właśnie ...dlaczego?
Oby ktoś się wreszcie tym zainteresował,to chyba 3 -cia podwyżka w przeciągu roku.Do tego obowiązkowe deklaracje o zarobkach mieszkańców i bardzo duże ceny za wymianę liczników!
Skoro spłaca się kredyt w czynszu to o co biega.
Zmień ton wypowiedzi 20:26 i 20:46 bo pachnie urzędnikiem.
Nie rozumiem trochę. Skoro podwyżkę uzasadniają wzrostem płacy minimalnej to dlaczego tylko na Reja ta podwyżka, a nie w całej sp-ni?
Czyli prawdopodobnie będą też na innych osiedlach.
U nas na Skarpie nie było. Dziwne wyróżnienie.
bo na innych osiedlach nie zarabiają płacy minimalnej :D