Sprawa podwyżek dla polityków przysporzyła Koalicji Obywatelskiej niemałych problemów. Największa formacja opozycyjna postanowiła zażegnać kryzys wizerunkowy i zorganizować wewnętrzną debatę o niewygodnej kwestii pieniędzy. Kontrowersje wzbudza jednak jej miejsce.
Wyborcy wciąż jeszcze pamiętają słynne ośmiorniczki, które stały się symbolem oderwania polityków od finansowej rzeczywistości w Polsce. Ciężko przypuszczać, by wybór luksusowego hotelu w Lidzbarku Warmińskim na miejsce debaty o kryzysie wizerunkowym po głosowaniu w sprawie podwyżek mógł zatrzeć to wrażenie. Na miejsce dyskusji o skutkach decyzji o głosowaniu za ustawą podnoszącą pensję politykom, KO wybrała czterogwiazdkowy obiekt na Warmii. Pięknie położony Hotel Krasicki ulokowany jest w dawnym Zamku Biskupów Warmińskich.
A ty byś wolał, żeby obradowali w restauracji Sowa&Przyjaciele, bo dałoby się nagrać?Zrób podsumowanie kosztów miesięcznic organizowanych przez całe lata i ochrony głównego wodza od ponad 5 lat. Nie zapomnij i kosztach ostatniej kampanii wyborczej.
NO tak ostatnia kampania wyborcza była wyjątkowa. Fatalna kandydatka PO na prezydenta dzięki różnym szopkom Kopertnika Grodzkiego i reszty towarzystwa została podmieniona na Trzaskowskiego. To chyba ewenement na skalę światową. Nigdzie takich sytuacji nie było, żeby w trakcie zawodów podmieniać zawodnika. To niedopuszczalne !
Nigdy też tak nie było, aby trzech ministrów złożyło dymisję na miesiąc przed planowanymi zmianami. To niedopuszczalne i niepokojące. PIS wyraźnie pada i tego już nie da się zatrzymać.
Bzdura gościu 21:44. To tylko twoje marzenia ściętej głowy.
Gościu 21:44 każdemu wolno marzyć :))
Skoro MKB złamała prawo to czemu nikt nie podał jej do prokuratury? A skoro nie złamała to w czym problem?
Nie ma co gdybać. Platformiani specjaliści od PRu to niekompetentni nieudacznicy którzy nie uczą się na błędach. Opcja 1 albo faktycznie opozycja to zlepek ameb i bezmózgich meduz a ich doradcy to tylko trochę bardziej zaawansowane rozwielitki albo opcja 2 Kaczyński opłaca opozycję albo ich doradców bo trudno mi uwierzyć, żeby ktoś tak bardzo mogł świadomie zachowywać się jak nasza opozycja. Dodać mogę tylko tyle, że obóz władzy też ma swoje za uszami i powinien dyscyplinować swoich „żolnierzy” bo też zdarzają się debilne PRowe wpadki. Ogólnie Platforma powinna się trzymać z dala od ekskluzywnych restauracji itp itd no ale to zbyt logiczne chyba i nie do zaakceptowania :)
Na kogo byście nadawali jakby nie PO
Dla Was PiS może wam żony ruchać i nic nie powiecie bo cieszycie się z 500+
Co muszą złodzieje jeszcze zrobić i do jakiego stanu ten kraj doprowadzić aby to bielmo z oczu wam spadło
110 mld długu w jeden rok i żadnej inwestycji żadnej konkretnej reformy poprawiającej stan polskiej gospodarki
Dobrze, że nie jachcie fundacji narodowej, bo tam to dopiero wypływają pieniądze.
I co w tym dziwnego, że w hotelu, że w 4-gwaiazdkowym. A gdzie mieli się spotkać, w stodole, aby zadowolić pisiaków? Ja jeżdżę na szkolenia z zakresu ubezpieczeń przynajmniej raz na kwartał i nie jestem jakimś tam prezesem czy dyrektorem i też mam zakwaterowanie w przyzwoitym hotelu. Dla tych prostych pisiaków, to 4-gwiazdkowy hotel to już luksus ponad wszystko, bo dla nich to wystarczy "tyci, tyci" i oddany głos na PIS - i to jest już szczyt luksusu.
Pewnie, jak się bawić to się bawić, drzwi wy..ć, nowe wstawić ;)
14:23. Oczywiście. Szlachta powinna się godnie bawić i co zabronisz im?Ty tak się bawisz, jak napisałeś w poście z 14:23? Tak myślałem. Hołota pisowska tak się bawi. Ile to wydaliśmy z pieniędzy podatników na ochronę prezesa przez 10 lat? Przypomnij mi.
Peli tylko kasę chce wydawać, maja rozmach sk.......y.
A gdzie PiS miał pod Warszawą spotkanie
Hotel 5 gwiazdek i do tego pewnie zapłacili z kasy poszczególnych ministerstw nie z kasy PiS
Co w tym takiego dziwnego? Tylko serio.
17:48 - tylko w samym 2019 roku na ochronę prezesa poszło 3,8 mln zł.