Macie już decyzje na świadczenie 500+.Ja składałam na początku sierpnia i jeszcze nie mam.
Jeśli jest decyzja, to dzwonią z MOPSu z informacją. Chyba, że ktoś nie podał nr telefonu.
Jesli ktos posiada ziemię to decyzje będą później bo dopiero po 20 będzie przelicznik dochodowy z ziemi.
czy 500+ można przeznaczać na % czy papierosy? nie kupując dziecku nic? tak się zastanawiam? robie zakupy codziennie w markecie na gutwinie i przychodzi tzw patologia z dziećmi małymi pod wpływem % i kupuje alkohol czy papierosy dziecko woła jakiś batonik czy chrupki matka na pol sklepu sie drze ze jej nie kupi zeby odlozyla bo zaraz dostanie. Czy rodzic dzien w dzien po % moze mieć na wychowaniu male dzieci? przychodząc do sklepu pod wplywem i kupuje bez problemu %? A podobno nie sprzedaje sie alkoholi i papierosow ponizej 18 roku zycia i osobom nietrzezwym.
Ja dlugo i bezrobotna to dostaniesz skierowanie z pup najpierw
Ja składałam na początku lipca przez internet I nadal nie mam...
Już się składa? Myślałam, że w październiku, jeszcze nawet o te 300 nie złożyłam. Jak znacie terminy to napiszcie.
No w porę się obudziłaś 07.54. Wnioski to się składa w sierpniu.
Jezeli dlugo bezrobotna to najprawdopodobniej najpierw dostaniesz skierowanie z pup do pracy.
Podobno od niedawna pup i mops wspolpracuja i dzialaja w celu aktywizacji beneficjentow funduszy podatnikow.
Koniec nierobstwa i zaslaniania sie obowiazkami nad 10 letnimi dziecmi.
10.07, 500+ to nie jest zapomoga z MOPS, ani 300+. Także, w te twoje bajdurzenie, to może dziecko uwierzy.
Bardzo dobrze, brac sie za siedzace cale zycie na mopsach. 500+ to zapomoga z mops, przeciez tam skladasz papiery.