11.01, MOPS jest urzędem powołanym do realizacji ustawy 500+, która nie jest ZAPOMOGĄ. A co jest zapomogą, to poczytaj sobie, jak żeś się nie doksztalcił jeszcze w tej kwestii. Jeśli 500+ byłoby zapomogą, to nie dostaliby jej ludzie zamożni ze względu na wysoki dochód, a jednak ci ludzie biorą 500+, to jaka to zapomoga???
A ja pracuję, mąż również ale na młodsze dziecko dostajemy. A 10latek też potrzebuje opieki i jak kogoś stać z jednej pensji to jestem za tym, żeby jedna osoba zajęła się domem. Jakby mój mąż zarabiał 10tys też siedziałabym w domu, ale zarabia połowę a dzieci kosztują. A 500+ biorę bo nam się zależy i nieważne są nasze dochody.
Czyli już nie dostanę za tamte miesiące?
A wiesz do kiedy termin? 300 tez nam się należy, ale czasu brak.
Wszystko można złożyć elektronicznie, nawet wieczorkiem z domu.
Ale jak na drugie to nie trzeba nic? A te 300 to chyba trzeba do mosp.
Koleżanka właśnie odebrała listem poleconym dezyzje
Program jest wyciszany bo sie nie sprawdzil. Wiecej dzieci sie nie rodzi.
Co to znaczy jest wyciszony...Działa już kupę czasu i mamy kolejne decyzje...i bol .... niektórych niczego w tej kwestii nie zmieni
Za robote sie wziac a nie drapac od podatnikow. Takich wysokich cen jak teraz to nigdy nie bylo. Zlikwidowac 500+ i fabryki postawic, wysylac coniektorych nierobow i pijakow.
7:57 nie widzę różnic w cenach wielkich a te 500+ to dobra pomoc dla niektórych. Niestety ale biorą na drugie i kolejne dziecko wszyscy, nawet jeśli mają po 10tys/mc i więcej. Polityk i lekarz, prawnik, przedsiębiorca też bierze. Ja biorę na młodsze ale odkładam na konto dzieci. Nie zazdrość tak, bo się nerwicy nabawisz.