Jakoś nie zauważyłam. Za wodę mam tyle samo dopłaty co przed 500+, benzyna jakoś nie podrożała, a gaz mam w czynszu. I tak jestem 500zł do przodu. A i cieszę się, że Ci którzy mają więcej dzieci teraz żyją lepiej. Sama mam więcej o te 500+. Narzekają ci co nie dostają bo się nie należy. Ja nie płaczę, że na starsze dziecko nie dostaję a tylko na młodsze. Mniej zawiści. Imigrantom dadzą więcej, ale zawistne polaczki i tak będą ziały z nerwów na sąsiada, bo on ma a ja nie. Wg mnie to obrzydliwa jest zazdrość i zawiść.
A co ty pleciesz DiLuce. Jakieś 4-5 lat temu płaciłam ok. 1 tyś. za prąd za pół roku. Teraz za taki sam okres płacę 700-800zl. Wystarczyło wymienić stare urządzenia w domu na nowe, energooszczędne i zmienić żarówki że zwykłych na również energooszczędne.
Wypowiadają się ci co nie biorą i żal im dupę ściska
Takis cwaniak bo bierzesz a postaw sie w innej sytuacji jakbys mial jedno dziecko i bys nie bral. Zaraz napiszesz ze bys nie byl wkur... i nie zazdroscil bys.
Tá kase powinni przelewac pracodawcy a ten wyplacac jedynie jako dodatek do pensji. Na pierwsze niezaleznie od dochodu.
To chyba dobrze że bierze bo dzieci biedy nie mają. O to właśnie chodziło. Ceny nie byłyby wcale inne gdyby nie było 500 + gościu 12:21.
Ten caly program jest nieprzemyslany w ogole. Wymyslony tyle zeby dac 500+ i wyborcow dzieki temu miec i juz.
Jaka to sprawiedliwosc dla rodzin z jednym dzieckiem gdzie obydwoje rodzicow pracuje za 2100zl brutto? Mieszkanie wynajete bo nie ma sie zdolnosci kredytowej..
Sa rodziny ktore maja 2 dzieci nie mowie o wiekszej ilosci dzieci. Zarabiaja za granica miesiecznie 8-12tys do reki i jeszcze maja pomoc w postaci 500+ a z dziecmi siedza dziadkowie.
Ale zaraz madrusie napisza zrob sobie dzieci. Jedz sobie za granice. Takie myslenie to tylko glu...pcow.
Od kiedy to ceny ustala rząd gościu 07:57 ? One zawsze rosły i rosnąć będą bo takie są prawa ekonomii. Gdyby nie było 500 + wcale nie byłoby taniej.
Ponad 3 tygodnie temu otrzymałam decyzję, jednak do tej pory nie mam jeszcze przelewu na koncie, do kiedy są robione zazwyczaj przelewy? Proszę o normalne komentarze, wniosek składałam pierwszy raz
09.07, zadzwoń, zapytaj lub sprawdź harmonogram wypłat na stronie MOPS, o ile jest. Może jeszcze nikomu nie wypłacili, jest dopiero 17-ty.
Po wyborach 500+ bedzie tylko na dzieci urodzone po 2015. Pewne info.
Podejrzewam,że wiele osób by tak chciało obserwując co niektórych podejście do tych dodatkowych pieniążków.