Ave Caesar, morituri te salutant
Próbujesz to obrócić w żart? Żałosne.
Felice - nie denerwuj Cezara :)
21:09. Żartujesz? Ciężko uwierzyć, że to prawda. Nie dziwne teraz, że jej się pomieszało głowie po takim praniu mózgu.Ale jaja:))
Nawiąże jeszcze do tego i do czegoś jeszcze..do pewnych twoich słów...pojutrze wieczorem. Wiesz...tamte ustalenia, które choć dobre, to tak trudno jest się ich trzymać. Tyle mam ci jeszcze do powiedzenia...jeśli chcesz posłuchać?:))
Chcę poczytać :)
A oto wpływ reformatorów na współczesny Kościół odwołujących się do pierwszych trzech wieków chrześcijaństwa.
Wybacz, ale musiałem.Pamietam jak z 8 kar temu mówiłem jednej pani, która zapraszała mnie na te zebrania grupy przyparafialnej, że taki będzie finał tych wszystkich reform posoboroeych , gdyż jest to jedyna rzecz, która księżom doskwiera. Minęło parę lat i... ta dam! :) https://dorzeczy.pl/swiat/128343/wyciekl-szokujacy-papieski-dokument-szykuje-sie-rewolucja.html
To bardzo dobra wiadomość. Celibat jest wbrew naturze i jako taki z pewnością nie podoba się Bogu, tym bardziej, że nic o nim w Biblii nie ma, wręcz przeciwnie.
W Biblii nie ma o wielu rzeczach. Ani o celibacie, ani o tobie.
Że ci bez żon lepiej skupiają się na robocie ewangelizacyjnej? :)
Tak.
"Chciałbym, żebyście byli wolni od utrapień. Człowiek bezżenny troszczy się o sprawy Pana, o to, jak by się przypodobać Panu.Ten zaś, kto wstąpił w związek małżeński, zabiega o sprawy świata, o to, jak by się przypodobać żonie. I doznaje rozterki." ( 1 Kor 7, 32- 34b).
Ty chora istoto.Co na to twój małżonek?
Rozłam Kościoła idzie pełną parą. Zbyt dobrze znam panie od szarlotek, aby nie wiedzieć, że nie zaakceptują one sytuacji, gdzie to nie ich szarlotka będzie najważniejsza na uczcie u księdza, lecz placek jego żony :)
W oczach pań te wypieki przygotowujących powody poprzednich to pikuś w porównaniu z tym, o czy wyżej pisałem :)
Felka, ale ty pieprzysz, jak byś się w nadproże pizła. Może ci lekarze byli ateistami, albo Zielonoświątkowcami, a ty jak katarynka z tym Jezusem Chrystusem i twoim Bogiem.Nie ważne wiedza medyczna lekarzy tylko twoje modły.Ty, babo powinnaś się intensywnie leczyć. Jak ten twój maż z tobą wytrzymuje?