Przecież ich godziny są między 10 a 12. Czyżby nie słuchali rzadu?
to jest nieposłuszeństwo obywatelskie :)
Mają swoje "Godziny Dla Pisiora". Mimo tego potrafią np. stać po 13 w Bjedzie żeby sobie kupić gazetkę za 1,75 PLN, blokując przy tym kasę. Ja nie mogę pójść i zrobić przed drugą zmianą zakupów jak człowiek i muszę respektować zakaz, więc niech wyznawcy Jarosława bojący się koniowirusa zaczną respektować zarządzenia rzontu, który tak o nich dba i siedzą w domu na tyłku.
Przeciez nigdzie nie jest napisane ze moga tylko w godz 10-12. Te godziny sa tylko dla nich, w pozostalych tez moga robic zakupy.
Logicznie rzecz ujmując skoro rzont wyznaczył "Godziny dla Pisiora" wyłącznie dla swojego największego elektoratu, to w/w elektorat powinien się w nich zmieścić. Gdybym chciał żeby mi ktoś wjeżdzał wózkiem w tyłek przy kasie, to poszedłbym własnie pomiędzy 10 a 12.
pewnie lubisz to wjeżdżanie w tyłek :):)
"Osoby, które ukończyły 70. rok życia, mogą się przemieszczać wyłącznie w celu wykonywania czynności zawodowych lub służbowych; zaspokajania niezbędnych potrzeb związanych z bieżącymi sprawami życia codziennego; sprawowania lub uczestniczenia w sprawowaniu kultu religijnego, w tym czynności lub obrzędów religijnych" – oto dosłowne zapisy rozporządzenia. Chodzenie bez celu po sklepach czy targowisku jest dla ich bezpieczeństwa zakazane. Przemieszczać się mogą WYŁĄCZNIE w określonych w rozporządzeniu celach. Szybkie zakupy, wizyta w aptece i przychodni,kościółek i dalej to już siedzenie w domu.
A co z swobodą obywatelską to jest tylko rozporządzenie a nie ZAKAZ mogą sobie chodzić gdzie chcą i jak chcą.
A jaka jest sankcja za spacerowanie, które jest dla mnie podstawową czynnością?
Dlaczego forumowy Idiota zadaje idiotyczne pytania ? Odp. Bo jest idiotą.
Dokładnie. Pełno ich w lasach, na rzeką. Siedzieć w domu, a nie szwendać się. Człowiek przez was nie może nawet napić się piwa w plenerze w samotności, bo zaraz jakiś się pojawi. Jesteście w grupie ryzyka to oglądać tv w domu!
,,... jakiś się pojawi.,, - ???
Jakiś? Więcej szacunku przedmówco.
Jeśli nie jesteś to będziesz ,,jakiś,, - zapam iętaj, żebyś do nikogo nie miał pretensji za takie nazwanie Ciebie.
I skromna propozycja - niech każdy sam decyduje co robić, nie musicie jedni drugim nakazywać, czy ma spacerować, zakupy robić, czy Tokarczuk czytać.
Z jakiej racji szacunek? u mnie szacunek nie jest domyślny, tylko trzeba go zdobyć. Tak samo czasami mówię źle o ludziach zmarłych, jeśli był ktoś prawdziwych chujem za życia.
nie.. nie jestem, ale nie obrażam się o to kto co o mnie myśli. Ma takie prawo.
Jesteś niekonsekwentny w sych wypowiedziach,ciemna istoto.
Właśnie niech każdy sam decyduję czy otworzyć siłownię, basen, restauracje.
Nie każdy 70 + to wyznawca jednej słusznej partii
Dopiero się martwił tu jeden, że zachoruje przez protesty. Siedzieć w domu.