Czy tylko mi, gdy próbuję tak ciężko dodzwonić się pod nr 112 ???
SPISZĘ Z odPOwiedzią:
to dlatego by ..Ludziom żyło się lepiej a władzy dostaniej " cyt. TUSK Donaldinio.
A tak naprawde to dlatego,ze w Ostrowcu czyt. BAŁTÓWKU nie ma już dyżuirnej odbierającej zgłoszenie dla POgotowia ratunkowego. Inne miasta np. KOńskie, drój , Pińczów,Staszów maja a BAŁTÓWEK juz nie!!!
I CO NA_TO WŁODARZE MIASTA I POwiatu Bałtówka???
CO LICHOTKA zakazał ??
Yyy pierwsze słyszę, że 112 jest dla obcokrajowców...(skąd Ty to wziąłeś?) do tej pory myślałem, że:numer alarmowy 112, należy wykorzystywać, wtedy kiedy nie umiemy zdefiniować zagrożenia w wymiarze trzech numerów alarmowych tj.: 997, 998, 999.
Co do czepiania się Pana Lichoty to zgadzam się z Tobą :) Co ma jedno do drugiego :)
Jeszcze dużo musisz się nauczyć. 112 jest nr alarmowym dla telefonów komórkowych. Dzwoniąc z komórki na 112 dodzwonisz się na dyżurkę pogotowia lub policji. Poza tym również będąc zagranicą wybierając 112 dodzwonisz się do służb ratunkowych. To taki europejski numer alarmowy. Natomiast dla telefonów stacjonarnych jest nadal 997- 999.
"Dzwoniąc z komórki na 112 dodzwonisz się na dyżurkę pogotowia lub policji."
Nie kłam! W Ostrowcu dzwoniąc na 112 dodzwonisz się na Straż Pożarną (Powiatowe Stanowisko Kierowania). Także dzwoniąc na ten numer, a chcą się dodzwonić na policje lub pogotowie, tracicie jakże cenny czas!