Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Do "chłopaków"przed 40.

Ilość postów: 26 | Odsłon: 1071 | Najnowszy post
  • Do "chłopaków"przed 40.

Mam problem z włosami, są naprawdę ładne, gęste i mam świetnego fryzjera,a raczej fryzjerkę. Wstydzę się u Niej poruszać problem siwizny. Zaczęły pojawiać się siwe włosy, jest ich jeszcze niewiele, ale ja to widzę i przeszkadza mi to. Próbowałem dx2, ale nic nie dało. Czym i czy w ogóle farbować siwe włosy? Czy pogodzić się z tym, że za kilka lat będę siwy?

Gość
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Do "chłopaków"przed 40.

Ja mam 36 lat i tez już widzę siwe włosy. Sa trzy opcje pierwsza i najlepsza to trzeba to zaakceptować, druga to używanie odsiwiaczy ale porządnych a trzecia która niszczy włosy to farbowanie. No można też się i na łyso ogolić :)

Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz

Na łyso odpada, mam bardzo ładne włosy. Odsiwiacz ale jaki? Farba nienaturalnie wygląda.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Poczytaj na forach może się coś dowiesz i wybierzesz coś dla siebie albo zapytaj się w sklepie z kosmetykami pani która sprzedaje. Powinna coś doradzić. Wiem że są odsiwiacze dla facetów, ale który jest najlepszy tego nie wiem. Siwienie to proces naturalny ale nie każdy go zaakceptuje. Stres, zła dieta, wszechobecna chemia, geny...jest wiele czynników. Nikt nie chce osiwieć, ale każdego to czeka.........

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Też mi ten problem przyszedł lawinowo po 30. Na początku parę, a teraz już więcej niż mniej, a nadal przed 40. W sumie przestałem się nad tym zastanawiać. Z jednej strony niby to problem, bo starość, ale z drugiej strony popytaj kobiet. Większość z nich powie, że to nawet seksi :)

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Jako dziewczyna powiem tak, jeśli siwizna jest ciemna, szpakowata to seksi. Jeśli zaś biała na czarnych włosach to strasznie antyseksi. Zresztą najwięcej zależy od twarzy, ale jak poza siwizną skóra się starzeje to już w wieku 40-50lat nie jest fajne, ale nieodwracalne.

Gość_"dziewczyna" po 40
              Zgłoś
              Odpowiedz

Aleś nawymyślała. Każdy się starzeje i najlepiej robić to z godnością.Wymyślanie jakichś sztucznych odmładzaczy jest żałosne szczególnie u mężczyzn. Kobiety mogą farbować włosy i jakoś leci. Nie zapominajcie, że współcześni ludzie żyją średnio ponad 80 lat. I co chcecie się przez 40 lat odmładzać? Nic to nie pomoże, że nie ma siwych włosów, jeśli twarz i dupa stara. Każdy wiek ma swój urok, a na końcu i tak wszyscy się odmłodzimy do wieku niemowlęcego, czyli do pampersów:)))

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

siwiejeta bo mało sie ruszata i za dużo myślita i niezdrowo się żywita

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Aaaa tam p......isz pan.

Gość_wazzup
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 10

Odp.: Do "chłopaków"przed 40.

Znam wielu mężczyzn, którzy zyskali urok osobisty dopiero, gdy stali się szpakowaci. Czym jest siwienie głowy wobec ogólnego zdrowia. Cieszcie się z tego, co los daje. Najważniejsze jest poczucie humoru, które zawsze odmładza bez względu na wiek. Można być starym smutasem w wieku 30 lat i młodym wesołkiem po 70-tce.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Tak, szpakowate a siwo-białe to różnica. Te pierwsze są nawet spoko, ale ta jasna siwizna jest szpecąca i paskudna. Taką ma np mój sąsiad,a mój kolega z pracy ma 45lat i ciemno szare, naprawdę dobrze wyglądające włosy.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Idiotko, siwo białe są najczęściej w późnym wieku i co ci się nie podoba?Spójrz na siebie i swoje obwisłe pośladki i obwisły biust. Jeśli jeszcze nie masz tych objawów, to wkrótce będziesz miała, bo grawitacji nie da się oszukać i co wtedy, wszyscy maja patrzeć na ciebie z obrzydzeniem?Niektóre kretynki myślą, ze wszyscy dokoła się zestarzeją, tylko one będą zawsze wyglądać jak szesnastolatki. Nie ma tak dobrze. Warto czasem popatrzeć na siebie w lustrze.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Co do odcieni siwizny to akurat nie masz racji. Wyzywanie jej od idiotki na niewiele się zda. Niestety ale są różne odcienie siwizny tak jak blondu, brązu. Jeden odcień jest atrakcyjny i pożądany a drugi nie. Tak jak żółty blond nie będzie ładny, tak biała siwizna nie jest atrakcyjna i swoją drogą nie ma wiele wspólnego z wiekiem, szczególnie, że mowa tu o młodym wieku, bo 40lat to jeszcze nie starość.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Siwizna jest męska i sexi

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dla kogo? Ja wolałabym żeby mi mąż w wieku 40lat nie siwiał jeszcze.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 19

Nie musisz dostosowywać się do całego społeczeństwa. Odpowiedz sam sobie stojąc przed lustrem. Co w sobie lubisz co się podoba i czy ogólnie akceptujesz siebie a wtedy te zaczynające siwieć włosy nie będą miały znaczenia. Jestem kobietą i od młodości podobali mi się szpakowaci mężczyźni. Nic się nie zmieniło w tym temacie. Nadal uważam ich za najatrakcyjniejszych :))

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 16

Ile ludzi tyle opinie. Dla jednych jest dla innych nie jest. Jeden woli szczupłe inny nie. Jedna woli miśki, a inna nie. A w ogóle patrzący przez pryzmat wyglądu człowieka to jakieś nieporozumienie. Jeśli autor ma już żonę lub rodzinę i do tego dobrze im razem to powinien olać temat. Jest jak jest. Nie ma nic paskudniejszego jak sztuczność w człowieku.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 17

13:02. Kolejna idiotka, albo ta sama? Często siwienie jest genetyczne i co ktoś ma zrobić, jeśli osiwieje za młodu?Ma się pochlastać, bo tobie się nie podoba. Prześlij swoje zdjęcie, a udowodnię ci, że znajdę przynajmniej kilka powodów, aby czuć do ciebie obrzydzenie. Rozmawiać z tobą nie muszę, bo wystarczy mi to, co napisałaś i już odpadasz w przedbiegach. Tak się składa, że nie cierpię głupich kobiet i ich debilizm uważam za największą wadę.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Druk Technika Drukarki Komputery Serwis
Branża: materiały eksploatacyjne do drukarek