Ze strony Spółdzielni zniknęła zakładka z informacjami o przetargach na remonty. Czy teraz nie robi się remontów, czy nie przeprowadza przetargów?
Po pierwsze człowiek (*******)
Po drugie człowiek (*******)
Po trzecie człowiek (*******)
Itd.
(własne)
Czlowiek to brzmi dumnie.
O co chodzi w tych sporach i donosach, pomiędzy byłymi obecnymi członkami rady?
Nieprawda podana w wypowiedzeniach i zbytnia pewność siebie osób z zarządu, sprowokowały skierowanie przez zwolnionych pracowników pozwów do sądu pracy. Przegrane mogą kosztować spółdzielnię ok. 100 tys. zł, nie licząc odsetek. Kto za to ponosi odpowiedzialność nie trzeba chyba mówić.
DO 14:51 to prawda - buta, arogancja i fałszywe podawanie informacji przez obecnych z zarządu i RN dopełniły słusznych żądań zwolnionych pracowników. Za przegrane sprawy w Sądzie Pracy w kwocie ok. 100 tys. ze swojej kieszeni zapłacą ci, którzy zwalniali, czyli m24 ze swoją ekipą z RN. Pozew zbiorowy spółdzielców SM "K" jest w przygotowaniu. Zwalniający mają majątki, chociażby w formie posiadania mieszkania, będzie więc z czego i z kogo ściągnąć dług przez nich zrobiony. Spółdzielcy nie dadzą się obarczyć długiem za czyjeś "widzi mi się" .
Najciekawsze jest to że pozew poszedł i owszem ale za takie wypowiedzi jak gość z 15.26 złożony przez jednego z członków Rady. A i za takie wpisy poszło zawiadomienie do prokuratury.
Może nie strasz, a co tam takiego jest napisane? Jak przegrają to poniosą odpowiedzialność, w tej czy innej formie.
Pierwsza rozprawa za tego rodzaju pomówienia jak gość z 15.26 odbędzie się 12.05.2016r. Ciekawe jaki będzie wyrok za te kłamstwa?
Kto, kogo i o co? Chyba nie członka Spółdzielni?
O jakie pomówienia chodzi? Przecież sam m24 założył wątek, że SM przegrała sprawę z byłym prezesem Zyskiem. Pisało o tym też w gazetach - Ostrowieckiej i Wiadomościach Św. No to ja się pytam: gdzie pomówienie? Poza tym skoro przegrała SM to dlaczego ja mam płacić? Niech zapłacą ci, co podpisali wypowiedzenie. Widocznie, zdaniem sądu, postąpili niezasadnie. I co? Mnie też poda Mirek do sądu? No to już by śmieszne było, skoro sam publicznie nas informuje, co i jak.
Wrobił Was? Hahaha...
a niech podaje i tak ma sporo spraw
to że zwolnił osoby to dobrze bo ich tam w spółdzielni jest za dużo i my im płacimy wypłaty z czynszów,jeszcze pozwalniać trochę by się przydało
Skąd to wiesz? A może za mało? Znasz zakresy zadań wszystkich komórek i obowiązki pracujących? Napisz konkretnie gdzie jest za dużo i kogo byś zwolnił.
do 16:51 to nie są pomówienia, to są wypowiedzi spółdzielców i innych forumowiczów na temat podany - poczytaj inne wątki, tam są odpowiednie określenia co do niektórych osób. Jedne wypowiedzi są łagodne inne dosadnie określające te osoby. Tyle w temacie, bo jak mówi przysłowie: uderz w stół a nożyce się odezwą.
16:51 ale kto z kim się sądował będzie i o co?
gość 16:41 / mogę przytoczyć wypowiedzi 24 i innych członków podpisujących się jako gość, którymi to słowami określali spółdzielców, a więc to może zadziałać też w drugą stronę . Jak to powiadają każdy kij ma dwa końce.