Podobno przegraliście w sądzie kolejną sprawę ze zwolnionym pracownikiem. Moje pytanie - ile tym razem odszkodowania?
Podobno to gruszki na wierzbie w grudniu rosną.
Zaprzecz, kazku.
16.56
Nie podobno a na pewno. Najlepsze gruszki szczepi się na podkładzie z wierzby. Najlepszą jest płacząca.
13:45
tak jak obiecaliśmy, za przegrane sprawy i odszkodowania zapłaci RN tj, jej członkowie oraz obecny Zarząd. Pieniądze wrócą do mieszkańców SM K , a oddadzą je w/w z własnej kieszeni. Będzie pozew zbiorowy. Oni zabawili się w sądzie za nasze pieniądze, to teraz my spółdzielcy zabawimy się z nimi w grę pt. "Kasa spółdzielców ma wrócić do spółdzielców".
Dla 23, 38
Dajmy ich do sądu i za tą firmę co doiła kilkanaście lat nas i za filmowców i za dawanie prądu na internet za darmo i za malowanie ,, zsypòw" na os. Patronackim ma być Ordnung.Kasa ma wrócić będzie tego parenaście milionów. Jestem pewien że jak zwrócą wszystko to 10 lat nie będziemy płacić czynszòw. Do sądu kupą mości panowie do sądu na traktorze i meleksem. Limuzyną ci co............tutaj brak mi inwencji.
Ja bym dał was za to że daliście się wydoić filmowcom.
Nie dziwię się nagonce na Was. Gołym okiem widać zmiany na lepsze. Osiedla błyszczą, pieniądze przestały wypływać ze Spółdzielni, docieplacie 20 bloków w zastraszającym tempie, zmniejszyliście fundusz płac Malwa kwitnie wszystkie pomieszczenia wynajęte przestała przynosić straty sięgające 200 tyś. zł. bo instruktor sportu zarabiał prawie tyle co obecny Prezes. Całe miasto Wam zazdrości odwagi i determinacji. Mieszkańcy to widzą a zwolnieni pracownicy i ich rodziny oraz firmy nie dziwcie się że tak Was atakują. Hejterzy też muszą coś robić przykre to ale prawdziwe gdy się traci nagle źródełko bez dna.Pozdrawiam niezadowolonych i życzę Wam wytrwałości w tym co robicie.
12:46 - co? ona nadal jeździ do i z pracy do domu za moje i innych mieszkańców pieniądze, co miesiąc płacone w postaci czynszu? Jak w swoich zakładach pracy spółdzielcy i mieszkańcy SM K dostaną ryczałt na dojazd do/z pracy tyle samo, co prezeska to może tak zostać. Ci, którzy nie pracują, a czynsz płacą , ryczałt dostaną za zużytą energię w celu przyjścia do spółdzielni, żeby zapłacić czynsz. Tak nie może być, że prezeska jeździ swoim samochodem za nasze pieniądze, bo my jej za to płacimy. A kto nam zapłaci ryczałt?
23:53 .
Prezesa może mieć ryczałt, bo jeździ dużo w sprawach SM po mieście. Za dojazd do pracy płaci sama. Natomiast każdemu z członków powinna należeć się kilometrówka, zwrot za rozmowę z administracjà za telefon za zelówki do kasy i za każdą literkę pisaną na tym forum w trosce o SM. Za bzdety podwòjnie bo nie dość że napisać to i wymyśleć. Nic za darmo.
Gość Dziś, 07:09
święte słowa popieram w 100 %.)
http://www.smkrzemionki.pl/documents/lustracja_zastrzezenia.pdf
Ładne kwiatki były w waszej Spółdzielni!!
Nie rozumie firma prywatna weszła do Spółdzielni aby zarabiać i nie płaciła za prąd? Ile pieniędzy to kosztowało nas mieszkańców miesięcznie?
Dobrze czytam że Spółdzielnia "Krzemionki" nie odprowadzała Filmowcom Polskim za prawa autorskie? Na co oni liczyli chcieli abyście skończyli jak "Hutnik"? Aby was zlicytowali? Jestem w szoku co mają na swoją obronę? Hajterstwo w internecie?
Mieszkam w bloku Stawi 37 gdzie mogę przeczytać ekspertyzę z docieplenia mojego bloku? Czy mam w nią wgląd?
http://www.dziennikpolski24.pl/artykul/3282692,filmowcy-wygrywaja-miliony-w-walce-z-upc,id,t.html
Wyroki w sprawie praw autorskich już zapadają. Dobże że uratowaliście naszą spółdzielnie przed głupotą poprzedników a podziękować Stowarzyszeniu że zgodziło się na wyrównanie opłat za ostatnie 10 lat. Komornik by zniszczył Spółdzielnie.
pkt.e)
http://www.smkrzemionki.pl/documents/lustracja_zastrzezenia.pdf
jaka jest teraz różnica w opłatach? Czy prawdą jest że spadły o 80 %.
pkt. i)
czy prawdą jest że instalacja PPOŻ była niesprawna przez ostatnie kilka lat? Więc jak zwoływaliście Walne Zgromadzenia?