Dobry termin to byłaby pierwsza niedziela po walnym zgromadzeniu, a tak skojarzenia nasuwają się same.
Dla mieszkańców
Patronackie 15, 16
Stawki 27, 50, 66, 67, 39, 40, 95.
Rosochy 86,103.
jest to prezent dla Was na 30 lecie istnienia SM Krzemionki. Wasze bloki zostaną docieplone jeszcze w tym roku. Jest tylko problem. Były Prezes zarzuca, że z funduszu z którego mają być pożyczone środki na docieplenia, nie można ich wziąć. Prawdopodobnie na WZ będzie poddane to pod głosowanie, musicie być wszyscy, aby Was nie przegłosowano. Pamiętajcie 100 % frekwencji.
W Spółdzielni jest 129 budynków. Dlaczego prezent na 30-lecie Spółdzielni otrzymują tylko mieszkańcy 11 budynków, a nie wszyscy członkowie?
Był zamiar 30 budynków na 30 - lecie, ale.......... ręce opadają, same problemy. RN nawet wcześniej już podjęła bodajże taką uchwałę, ale się nie chwaliła i dobrze, bo by był problem. Niektórych to w oczy kolało i robili problemy. Po dociepleniu tych pozostaje jeszcze około 30 budynków do docieplenia, myślę, że jak w tym roku ocieplono ponad 20, to w ciągu kolejnych dwu lat na pewno będą pozostałe. Tego musicie dopilnować sami. Siedzieć RN i Zarządowi na głowie. Tak jak to robicie teraz, chwała Wam za to.
Ta RN i Zarząd pokazała, że można, trzeba tylko chcieć. Już po wyborach będą typowane bloki do dociepleń. Nie przegapcie swoich.
Jubileusz SM Krzemionki był dla mieszkańców. Szkoda, że Pani Prezes zrezygnowała.
Dzisiaj upłynął termin zgłaszania projektów uchwał na Walne Zgromadzenie, a na stronie internetowej Spółdzielni nadal próżno szukać proponowanych zmian do Statutu.
Członkowie czekają na opublikowanie sprawozdania finansowego, opinii biegłego rewidenta i pozostałych dokumentów przygotowanych na WZ. Na stronie internetowej Spółdzielni, dla zalogowanych.
Wg Biegłej Rewident Windykator pobrał od SM nie pobierając jednocześnie od dłużników 50% odzyskanego zadłużenia. Kwota ta ok. 237 tys. zł wg Biegłej Rewident powinna zostać objęta odpisem aktualizacyjnym. Gdyby odpis został prawidłowo wykazany w kosztach to zysk SM obniżyłby się o ok. 237 tys. zł.
Taki jest efekt po szumnych zapowiedziach.
Według Biegłej Rewident został stworzony odpis aktualizacyjny na ok. 900 tyś. zł. i odpis na nagrody jubileuszowe w wys. ok. 166 tyś. zł. gdyby nie tworzyć tych odpisów jak robił to poprzedni Zarząd tym samym fałszując stan faktyczny finansów Spółdzielnia Mieszkaniowa 'Krzemionki" pierwszy raz w swoim istnieniu miała by nadwyżkę do podziału w wys. ok. 1 600 000 zł. słownie:jeden milion sześćset tysięcy złoty.Jak to zrobiliście Panie i Panowie?. Lokaty krótkoterminowe na koniec 2015r. wzrosły o 2 000 000 zł. słownie dwa miliony złoty. Jak to zrobili Ci z Parasola? Czytajmy dalej sprawozdanie finansowe na stronie internetowej Spółdzielni.
"Połknęliście żabę, którą sami wyciągnęliście". Idąc twoim tokiem myślenia, obecny stan finansów jest sfałszowany wobec nieutworzenia rezerwy na kwotę odpowiadającą wynagrodzeniu zapłaconemu windykatorowi. Czy będzie list od Biegłej rewidentki?
Z 26 nieruchomości, aż 24 ma wynik ujemny, a tylko dwie mają niewielki dodatni. Wynik na gospodarce zasobami mieszkaniowymi za 2015 r. wynosi ogółem minus ok. 455,7 tys. zł. Żeby tę brakującą różnicę pokryć , to uśredniając, należałoby w całych zasobach podnieść stawkę eksploatacji podstawowej o 14,5 grosza za m2. Dla mieszkania 50m2 daje to zaniżenie stawki eksploatacji o 7,25 zł za miesiąc, a dla mieszkania 65m2 o 9,40 zł za miesiąc.
Tych pieniędzy nie da nam żaden dobry wujek z Ameryki.
W przygotowanym przez Spółdzielnię projekcie zmian do Statutu również i tym razem nie uwzględniono zmniejszenia diet dla członków RN. Wie ktoś może, czy spółdzielcy złożyli w tej sprawie swój projekt uchwały?
Tak, złożyliśmy. Nie będziemy czekać aż 24 to zrobi, bo przecież chciał obniżyć, ale poprzedniej radzie, swoim kumplom to już nie będzie przecież. Proste jak drut. Jemu kumple i Mietkowi pensje ustalają, to on nie będzie wołał, że kolegom zabrać. Logiczne.
Kiedy Walne? Zgubiłam tą karteczkę a chcę zabrać kilka koleżanek, którym nigdy po drodze jak i mi i moim teściom nie było. Mam nadzieję, że wymienimy rządzących.
Ojoj. Będzie im przykro przecież....
Już raz odwołaliście w zeszłym roku hahahahahaha.........
19:15 w zeszłym roku każdy sobie pogadał a na Walne nie poszedł. W tym roku ludzie mówią, że idą. Zobaczymy czy dotrzymają słowa. Kiedy walne?
Powiedzcie co to za cyrk z tymi konsultacjami mieszkańców odnośnie kolorystyki ocieplanych budynków. Już widzę, jak malarze szykują 50 kolorów farb, aby usatysfakcjonować wszystkich mieszkańców bloku. Sąsiadka była na spotkaniu w tej sprawie z "Zarzadem" i ponoć namawiają aby przyjść na Walne aby uzgodnić barwy bloku. Szok. ciekawe czy będą mieli wzorniki. Mam pytanie, czy technologia ocieplania budynku także na Walnym będzie uzgadniania i czy mogę poprosić, aby moja wnęka okienna wysadzona została złotem, bo ponoć znalazły się pieniądz i to dużo, wiec moje życzenie jest do spełnienia. Zawsze chciałem mieć takie złote ramy okienne. a czy tych pieniędzy wystarczy również na zakupienie mi nowego wypoczynku na balkon, bo jak tak to pójdę i zagłosuję na was chłopaki. Oj przepraszam i dziewczyny, bo też tam są.