jak po zebraniu?
20:29 a czy głosuje się i dzisiaj? Hm, można się spóźnić. Ja wiem jak mam zagłosować więc nie muszę tam byc kilka godzin i słuchać ... Jak to jest? Nigdy nie byłam na WZ a dziś wypadł mi wyjazd i obawiam się, czy jak przyjdę aby zagłosować to będzie ok.
do 08:49 - tak, można przyjść na samo głosowanie, ale później też będzie bardzo ciekawie.
15:59 to pani Frańczak, to też stara klika? No p. Mirek, litości, nie wprowadzaj ludzi w błąd. Ta pani też była w klice, czy dopiero będzie z wami?
Jak tam po wczorajszym Walnym?
Rosochy do boju!!! Niewiele brakuje by pozbyć się obecnego zarządu i rady!!!
A kiedy do tego boju? W czwartek? To wczoraj tylko Stawki brały udział?
Inaczej, wczoraj WZ nie dotyczyło osiedla Rosochy?
I jak "niewiele brakuje"? Byłabym happy...
Super wiadomość. Dziś idziemy z całą paczką znajomych po raz pierwszy na Walne zgromadzenie. Idziemy tam odwołać Mirka i jego ekipę.
Jutro idziemy miało być ;)
Idźcie posłuchać jak to czynsze Wam spadły o ponad 20 procent
Do 12:10 Zapraszam posłuchać a niżej pokazuję jak to wygląda w rzeczywistości, naprawdę.
Żaczek M. czynsze Rosochy 101/16 - 2015 r. 69.39 m2
I – II 2 x 575.92 zł. = 1 151.84 zł. wg. przypisu.
III – V 3 x 560.92 zł. = 1 682.76 zł. wg. przypisu.
VI – XII 7 x 544.25 zł. = 3 809.75 zł. wg. przypisu.
……………………………………………………..
Razem przedpłata za 2015 r. 6 644.35 zł
Opłata rzeczywista za 2015 r. 5 146.69 zł.
I – XII 2015 r. 12 x 428.90 zł. 5 146.69 zł. Tyle powinienem płacić za miesiąc.
……………………………………………………………
Nadpłata 1 497.66 zł
6 644.35 zł. – 100% 5 146.69 zł. = 77.5% czyli czynsz płaciłem za wysoki o około 22.5%.
Każdy może sprawdzić swój czynsz w rozliczeniu rocznym i zobaczy, czy rzeczywiście nie był przeszacowany.
Obniżka opłat 22.5% w skali 2015 r., między zaliczkami a rzeczywistą zapłatą.
Niedowiarków zapraszam osobiście do SM, gdzie w mojej obecności mogą sprawdzić swój i mój czynsz.
Pozdrawiam. M. Żaczek
OK! To co Pan napisał to się zgadza. Tylko pytanie. Co Pan pominął wpisując te dane. Śmieci? Wodę? Czy liczbę zameldowanych osób? Który z tych elementów to spowodował? Jak to się stało, że w marcu a potem w czerwcu spadały Panu opłaty czynszowe? A może Pan pochwali się rozliczeniem wody? We wtorek jedna Pani mówiła, że musiała dopłacić nawet 700 zł. Ja słyszałam o nawet tysiącu, ale nie wiem czy to prawda. Bo ja co miesiąc mam płacić taką samą kwotę przekraczającą za 4 osoby 500 stówek. Nie odczułam spadku, bo nie zmniejszyłam zaliczek, mimo sporych zwrotów za ciepło.
To były niższe zaliczki na media. Tym samym mniejszy zwrot będzie. Tyle matematyki. Czynsz jest na STAŁYM POZIOMIE.
Może być problem, bo to "rewir Wodza".
do 10.09 uważasz że nowy[stary] bedzie lepszy? Jestes w błedzie gosciu Ja uważam że lokatorzy ocenią pozytywnie obecny Zarząd i Rade Nadzorczą i nie bedzie wielkich zmian! myslę że jutro bedzie o wiele więcej zwolenników niż przeciwników i mieszkancy to udowodnią że tak jest! Chcecie podwyżek czynszu, chcecie zmian na gorsze głosujcie przeciw m24.Ja zagłosuję na obecny Zarząd i Radę nadzorczą chociaż uważam że nie wszyscy w tym składzie są tam potrzebni.Trzeba zmienic tylko dwie osoby w Radzie nadzorczej,wybrac stanowczego i wykształconego Prezesa Mirku24 jestem Za i bede głosowała za Tobą!Powodzenia!!!
Dzięki kazek!