Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                        • Odp.: Do członków S.M. Krzemionki i lokalnych dziennikarzy (konkursy)

jak po zebraniu?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2753

Odp.: Do członków S.M. Krzemionki i lokalnych dziennikarzy (konkursy)

20:29 a czy głosuje się i dzisiaj? Hm, można się spóźnić. Ja wiem jak mam zagłosować więc nie muszę tam byc kilka godzin i słuchać ... Jak to jest? Nigdy nie byłam na WZ a dziś wypadł mi wyjazd i obawiam się, czy jak przyjdę aby zagłosować to będzie ok.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

do 08:49 - tak, można przyjść na samo głosowanie, ale później też będzie bardzo ciekawie.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2750

15:59 to pani Frańczak, to też stara klika? No p. Mirek, litości, nie wprowadzaj ludzi w błąd. Ta pani też była w klice, czy dopiero będzie z wami?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jak tam po wczorajszym Walnym?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Rosochy do boju!!! Niewiele brakuje by pozbyć się obecnego zarządu i rady!!!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A kiedy do tego boju? W czwartek? To wczoraj tylko Stawki brały udział?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Inaczej, wczoraj WZ nie dotyczyło osiedla Rosochy?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

I jak "niewiele brakuje"? Byłabym happy...

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2761

Super wiadomość. Dziś idziemy z całą paczką znajomych po raz pierwszy na Walne zgromadzenie. Idziemy tam odwołać Mirka i jego ekipę.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Jutro idziemy miało być ;)

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2763

Idźcie posłuchać jak to czynsze Wam spadły o ponad 20 procent

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Do 12:10 Zapraszam posłuchać a niżej pokazuję jak to wygląda w rzeczywistości, naprawdę.

Żaczek M. czynsze Rosochy 101/16 - 2015 r. 69.39 m2

I – II 2 x 575.92 zł. = 1 151.84 zł. wg. przypisu.

III – V 3 x 560.92 zł. = 1 682.76 zł. wg. przypisu.

VI – XII 7 x 544.25 zł. = 3 809.75 zł. wg. przypisu.

……………………………………………………..

Razem przedpłata za 2015 r. 6 644.35 zł

Opłata rzeczywista za 2015 r. 5 146.69 zł.

I – XII 2015 r. 12 x 428.90 zł. 5 146.69 zł. Tyle powinienem płacić za miesiąc.

……………………………………………………………

Nadpłata 1 497.66 zł

6 644.35 zł. – 100% 5 146.69 zł. = 77.5% czyli czynsz płaciłem za wysoki o około 22.5%.

Każdy może sprawdzić swój czynsz w rozliczeniu rocznym i zobaczy, czy rzeczywiście nie był przeszacowany.

Obniżka opłat 22.5% w skali 2015 r., między zaliczkami a rzeczywistą zapłatą.

Niedowiarków zapraszam osobiście do SM, gdzie w mojej obecności mogą sprawdzić swój i mój czynsz.

Pozdrawiam. M. Żaczek

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

OK! To co Pan napisał to się zgadza. Tylko pytanie. Co Pan pominął wpisując te dane. Śmieci? Wodę? Czy liczbę zameldowanych osób? Który z tych elementów to spowodował? Jak to się stało, że w marcu a potem w czerwcu spadały Panu opłaty czynszowe? A może Pan pochwali się rozliczeniem wody? We wtorek jedna Pani mówiła, że musiała dopłacić nawet 700 zł. Ja słyszałam o nawet tysiącu, ale nie wiem czy to prawda. Bo ja co miesiąc mam płacić taką samą kwotę przekraczającą za 4 osoby 500 stówek. Nie odczułam spadku, bo nie zmniejszyłam zaliczek, mimo sporych zwrotów za ciepło.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

To były niższe zaliczki na media. Tym samym mniejszy zwrot będzie. Tyle matematyki. Czynsz jest na STAŁYM POZIOMIE.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2765

Może być problem, bo to "rewir Wodza".

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2767

do 10.09 uważasz że nowy[stary] bedzie lepszy? Jestes w błedzie gosciu Ja uważam że lokatorzy ocenią pozytywnie obecny Zarząd i Rade Nadzorczą i nie bedzie wielkich zmian! myslę że jutro bedzie o wiele więcej zwolenników niż przeciwników i mieszkancy to udowodnią że tak jest! Chcecie podwyżek czynszu, chcecie zmian na gorsze głosujcie przeciw m24.Ja zagłosuję na obecny Zarząd i Radę nadzorczą chociaż uważam że nie wszyscy w tym składzie są tam potrzebni.Trzeba zmienic tylko dwie osoby w Radzie nadzorczej,wybrac stanowczego i wykształconego Prezesa Mirku24 jestem Za i bede głosowała za Tobą!Powodzenia!!!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Dzięki kazek!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 126127129131132 ... 193194195196
Przejdź do strony nr
502 posty w tym wątku zostały wyłączone z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -