Do 16:20. Napisałeś że bez ukrywania kosztów. To dzięki obecnej ekipie wiemy ile kosztowała nas firma sprzątająca zewnętrzna. Wiemy jakie były zarobki i odprawy za poprzedników. I to wszystko z naszych czynszów. Tego jakoś nie widzisz.
Ale to ta "ekipa" ciągnie drugi rok bez absolutorium.
Ja mam pytanie to ile za jedna kadencje stara ekipa docieplala budynkow.
Ja mam pytanie, nowa ekipa będzie docieplała za fundusze wypracowane przez siebie czy przez poprzedników. Nowa obiecywała docieplać za środki unijne. Jak ocieplą za "nasze", to o dotacjach trzeba będzie zapomnieć. Powiedzenie "nikt nam tyle nie da, ile władza nam obieca" ciągle aktualne.
Nowa ekipa będzie docieplała za fundusze zasobowe zgromadzone za poprzednich ekip. Dociepleń z UE nie było i nie będzie.
Fakt jest faktem,drugi rok bez absolutorium.
A czy teraz wiemy ile nas kosztuje "firma sprzątająca wewnętrzna"?
Powiedz że nie będzie docieplone 27 Stawki bo to z zasobowego to ci odpiszą że od 1984 płacą czynsz i zasobowy właśnie powstał ze sprzedaży mieszkań w ich bloku. Ale tylko napisz jak byś powiedział pod 27 to scenariusz raczej wyobraź sobie sam.
Co z tymi funduszami unijnymi?
Wkrótce miną 2 lata rządów i z obietnic o rychłym dociepleniu za środki unijne bloków na Stawkach i Rosochach zostają nici.
W gadce mocni, w spełnieniu obietnic bezradni.
Pogódźcie się z tym, że nie ma czegoś takiego, jak ocieplanie bloków ze środków unijnych. Mogliście odwołać zarząd na Walnym, ale tego nie zrobiliście. Teraz to pretensje do siebie miejcie.
Skoro są środki w kasie to po co dopłaty? Rozumiem że wolisz aby zamiast dociepleń przeznaczyć na premie, nagrody i odprawy? Radzę przejść się po osiedlach i zobaczyć ile bloków zostało docieplonych i ile będzie w tym roku?
Odkąd to fundusz zasobowy jest na premie, nagrody i odprawy? Ale mydlenie...
No właśnie nie powinno się wybierać do władz osób, które nie odróżniają znaczenia i przeznaczenia poszczególnych funduszy, i nie wiedzą że zarząd nie może transferować pieniędzy z zasobowego czy remontowego na wynagrodzenia. Opowiadanie o tym jak więcej bloków docieplimy jeżeli obniżymy wynagrodzenia jest bzdurą.
Jak ktoś się nie zna to łyka każdą bzdurę. Dla nich pieniądze to pieniądze i nie ważne czyje i skąd :)
Na Słonku i Pułankach chyba nie ma bloku nieocieplonego, a na Stawkach i Rosochach jest jeszcze bardzo dużo bloków nieocieplonych. Gdzie można zobaczyć plan ociepleń na kolejne lata w SM Krzemionki?
Od 01.01.2017 r. będzie obowiązywał nowy mniejszy od obecnie obowiązującego współczynnik przenikania cieplnego przegród (ścian). Plan dociepleń będzie można układać na nowo, ponieważ docieplane w tym roku i docieplone w poprzednich latach budynki przestaną spełniać wymaganą normę.
Jak myślicie, czy będą chętni na stanowisko prezesa, po tym w jakich okolicznościach odeszła ostatnio Prezeska?