Jak ktoś mówi, że "w tym roku dociepliliśmy 21 bloków" to oznacza wyłącznie to, że wykonano te docieplenia w liczbie 21 bloków. A jeżeli nie wykonano nawet do dzisiejszego grudniowego dnia, tzn. tylko tyle, że cytowane słowa są jedyne słowami. I nie ma się co tu tłumaczyć po czasie uwarunkowaniami. Kadencja się kończy więc przyjdzie rozliczenie za te słowa
2015 - 13
2016 - 24
2017 - 17 (planowane)
.................................
54 na 129, czyli 41.98 %
Jak na jedną kadencję to chyba wystarczy. Za 28 lat docieplono około 50%. W 2018 wszystkie bloki będą docieplone ( z wyjątkiem tych, które nie chcą). Gdyby członkowie nie słuchali fałszywych proroków i nie odwołali jednego członka RN, byłoby to zakończone w 2017 r. Niestety, nawet radny, który miał i ma odmienne zdanie też jest "ojcem" chrzestnym tego sukcesu. Tak jak Iskariota, był potrzebny. Bez niego by się nie dopełniło. Zakończono by docieplanie w 2025 r. ( wariant optymistyczny), lub 2028 ( wariant pesymistyczny). Widzicie więc co może jeden człowiek? Przyspieszył o 7 lub 10 lat docieplenia. A na poważnie. NIKT i NIGDY w Krzemionkach tego nie dokona. " Kadencja się kończy więc przyjdzie rozliczenie za te słowa" Fakty rozliczą się same z nimi się nie polemizuje 42% mówi samo za siebie. Amen.
Istnieje prawda propagandowa i obiektywna. Ze sprawozdania za 2015 r.:
Stawki 28 i 69;
Patronackie 22 i 23 - I etap;
Rosochy 42, 43, 44, 81, 82 i 83 - I etap;
Rosochy 16 i 17 - II etap.
Budynki etapowane powinno się liczyć raz, na koniec II etapu.
"Oddajcie więc cesarzowi to, co jest cesarskie, a Bogu to, co boskie".
Oni dają członkom to co się im należy i należało już wcześniej. Zakończone będzie 100% ( sto procent) dociepleń zasobów Stawki i Rosochy w JEDNEJ kadencji. Po co cesarzowi? Cesarz bierze i to sam niemałą daninę prawie 30 % (podatki).
21:02 a kim jest ten "jeden człowiek"? Czyli w przyszłym roku znów połowę jakichś bloków docieplicie, tzn z jednej strony, ale nie wszystkie? Hm, mam nadzieję, że kiedyś zmądrzejemy i że WM to tylko kwestia czasu. W moim mieszkaniu grzejąc ostatnio na maksa wychodzi na ścianach pleśń. I mam czekać na docieplanie i łudzić się, wierząc w obiecanki...
Eulalio mam pytanie. Który termin zakończenia dociepleń odpowiada Ci najbardziej? 2017? Czy 2018? A może 2025? Czy 2028? Proszę o odpowiedz.
czy ocieplenie z jednej strony można to tym nazwać a zarazem tak jak teraz mokrych źcian /
Masz rację 18:03. Trzeba było poczekać z dociepleniem do 2025 r. Technologia dociepleń przewiduje mokre ściany, zarówno płyta i styropian są przepuszczalne (oddychają).
15:20 kazek nie szalej
Eulalio. Pleśń wychodzi od braku dopływu powietrza z zewnątrz. Masz szczelne mieszkanie ( jak puszka zamknięta) więc para wodna nawet z Twojego oddychania osadza się na ścianach, zarodniki pleśni są wszędzie, więc: grzanie na max + szczelne mieszkanie + brak dopływu powietrza = po prostu się kisisz we własnych oparach. Po dociepleniu trzeba będzie jeszcze więcej wymiany powietrza.
A kiedy Patronackie 17. Elewacja czarna, w tynku dziury jak po karabinie.
Ktoś kiedyś wymyślił, że Patronackie jest wybudowane w lepszej technologii i nie będzie docieplane.Życie to zweryfikowało. Mieszkańcy zgłaszają potrzebę dociepleń. W tych zasobach, gdzie była wystarczająca ilość środków na funduszu remontowym aby rozpocząć, zaczęto ocieplanie , najpierw połówek, teraz już wiesz dlaczego, a w miarę pozyskiwania środków będą kończone. Wprowadzenie funduszu dociepleniowego przyspieszy to. Szkoda, że dopiero za tej kadencji kadencji RN wzięto się za to. Gdyby zajęto się tym problemem 5 lat wcześniej byłoby po zabiegu. Teraz będzie poślizg. Po rozliczeniu 2016 r. Na WZ członkowie podejmą decyzję kiedy dociepli się je do końca. Wszystko w Waszym podejściu do tematu. Jedna nieruchomośc to potrafiła. Wam też się uda. Pomożemy sobie wzajemnie.
Tak se tłumacz, bo nigdy w domu nie mieszkałam i w bloku i w sumie masz rację. Nie docieplać...No i usunąć moją odpowiedź. Aero zostawić.
do 21.02: nie owijaj, ale wprost wymień literalnie które to bloki zostały docieplone w 2016roku, czyli os. Rosochy nr ... itd. I w ten sposób wszystko będzie jasne. I nie odpisuj proszę, że mam przejść po osiedlach i sprawdzić. Wymień je sam, bo naprawdę trudno się zorientować które były w 2015, a które w 2016...
Czy to ważne 2016 czy 2015. Ważne że 2018 całe Rosochy i całe Stawki będą docieplone w 100%. zamiast 2025 lub 2028.
Należy uważać by nie było tak , że coś spóźnione , coś nie dopatrzone , drobny błąd i zwrot kasy!.
Eulalia bądź łaskawa nie wypowiadać się za wiekszosc mieszkańców. odpowiedz na pytanie kiedy chcesz aby zakończyły się docieplenia 2017, 2018 czy 2025, 2028?