Ja place w danym miesiacu za dany miesiac .Tak bylo zawsze do 17-tego a teraz mysle ze jest przedluzone do 30-tego danego miesiaca ze wzgledu ze niektorzy emeryci pobieraja emerytury 25-tego danego miesiaca.
do 08:20 - a kto pyta, czy poprzednio było lepiej? Moja odpowiedź na pytanie jest uzależniona od tego, kto zadał to pytanie.
Poprzednio nikt nie składał nieprzemyślanych obietnic i oświadczeń. Sprawa sławetnego oświadczenia wice o rezygnacji ze stanowiska miała swój dalszy bardzo ciekawy ciąg. Dlaczego władze Spółdzielni nie poinformowały członków o przeprowadzonej przez KRS urzędowej procedurze?
Trudno mi zrozumieć o co chodzi z tymi negatywnymi komentarzami. Od 3 lat nie było podwyżek czynszu. Docieplenia idą pełną parą. Więc w czym problem? Po zmianie RN i zarządu były wpisy ze spółdzielnia upadnie. A tu jak na złość wszystko ma się dobrze. Ktoś napisał że według jakich kryteriów ocieplany był blok 95 a nie 96? A według jakich kryteriów ocieplono przykładowo blok 27? Czy to nie tam były rozwieszane ulotki ze blok nie będzie docieplony?
Odpowiedź nie na temat. Dlaczego w KRS nie jest wpisana jeszcze Iłżanka prezeska? Czy ma to związek z procedurą w sprawie wykreślenia wice?
13:22 - daj se spokój , powiedz prawdę jak było
Ja też nie rozumiem, dlaczego po początkowym okresie jawności i publikowania uchwał o wynagrodzeniach i premiach dla zarządu, nastąpił długi okres niejawności?
Kilka prostych pytań do Przewodniczącego RN.
Czy prezesa pracuje za średnią krajową?
Czy wiceprezes otrzymał podwyżkę?
Kilka prostych pytań do Prezeski.
Ile spraw wytoczyli zwolnieni pracownicy za niezgodne z prawem wypowiedzenia?
Ile spraw zostało przegranych i w których instancjach sądowych?
Ile na chwilę obecną wynosi kwota zasądzonych od Spółdzielni odszkodowań?
A nie 0 + kilkadziesiąt tysięcy?
Do 9:25. Jak już martwisz się tak o finanse spółdzielni to ile miesięcznie kosztowało nas spółdzielców utrzymanie poprzedniego zarządu? A ile obecnie? Bardzo mnie to ciekawi.
Myślę, tyle na ile zasługiwali w ocenie RN od której decyzji zależały te wynagrodzenia. Nie było ogałacania funduszu zasobowego na remonty prominenckich bloków, podpisywane umowy z firmami windykacyjnymi przewidywały pięciokrotnie niższe prowizje niż ta, która bezdusznie obciążyła zadłużonych mieszkańców za trwającej jeszcze niestety zmiany, zatrudniani byli radcowie prawni a nie adwokaci, etc.
Odpowiednio wynagradzany pracownik może skupić się na jednej pracy i nie musi zaprzątać sobie głowy jak by jeszcze dorobić.
do 18:15. Zapytam. Czy prawdą jest że 1 jedna osoba z poprzedniego zarządu zarabiała miesięcznie więcej niż obecny cały zarząd? czy prawdą jest że dług z tytułu nie płacenia czynszu za poprzedniego zarządu wynosił ponad 5 000 000? Czy prawdą jest że obecnie zmniejszyło się do ponad 3mil? Czy prawdą jest że docieplenia mają zakończyć się w 2018r anie 2024 lub 2025? Kto dopuścił do kary w kwocie ponad 1 000 000 które miała zapłacić spółdzielnia filmowcom? Kto musiał negocjować i ratować spółdzielnię? Kto wydał zgodę na zakup samochodu osobowego i w jakim celu? Ile zarabiali ci zatrudnieni radcowie prawni? Proponował bym myśleć bardziej logicznie i porównać co było a jest.
Trzeba cofnąć się do wcześniejszych wpisów, tam znajdziesz komentarze na te tematy. Faktem jest, że za tej kadencji nie docieplicie za środki unijne żadnego bloku co obiecywaliście. W programie drodzy fachowcy zapisaliście sobie nawet likwidację funduszu "dociepleniowego" i zastąpienie go środkami unijnymi, a skończyło się na "braniu garściami" z funduszu zasobowego. Zachwiana jest równowaga pomiędzy kwotami z funduszu remontowego przeznaczanymi na utrzymanie zasobów w stanie niepogorszonym oraz na docieplenia. Te kolejne budynki będą przypuszczalne docieplone "kosztem" odkładania bieżących remontów m.in. w tych nieruchomościach, które są w całości docieplone za pieniądze ich mieszkańców.
do 06:44 - co było, a nie jest , nie pisze się w rejestr. Poprzednich zarządów tak skrupulatnie spółdzielcy nie pilnowali. Od "wielkiej" i burzliwej zmiany RN i Zarządu członkowie spółdzielni zmądrzeli - będą bardziej i wnikliwiej obserwować, patrzeć i rozliczać po upływie kadencji. Takie nasze spółdzielców prawo, czy to się zarządzającym podoba czy nie.
Napisz dlaczego blok Stawki 95 został docieplony przed blokiem Stawki 96.
Bo 27 był wcześniej.