Wyroki są jawne. Podziękowania dla tych którzy o nich informują. Nie zauważyłem, żeby twierdzono, że jest prawomocny. Dla mnie to bez znaczenia, bo i tak daje wiele do myślenia.
Prawomocny czy nie - nazywa się tak samo: WYROK.
Rozumiem, że jesteś za urzędującym członkiem zarządu (lub sam nim jesteś) i chciałbyś aby wskazał członkom Spółdzielni, aby głosowali na jego kandydatów. Nie widzisz niestosowności. To by była prawdziwa patologia, gdyby prezes czy wiceprezes wybierali RN, która miałaby ich kontrolować. Przyjrzyjcie się Państwo zaangażowaniu w wybory urzędujących członków zarządu i wyciągnijcie z tego wnioski. RN nie powinna nigdy tworzyć "inkubatora" dla kompromitujących własnymi działaniami siebie i Spółdzielnię oraz niekompetentnych członków zarządu.
do gość z dnia 01.0.2017 g.19:28 - odnośnie ostatniego zdania, w przypadku krzemionek tak się stało. No, ale cóż, demokracja.
20 tyś. ilustracja 20 tyś. chodnik zwolanie doatkowych dwóch walnych kolejne 10 tyś. likwidacja punktów kasowych zwolnienie sprzataczek wprowadzenie firm zewnetrznych wdtrzymanie dociepleń zatrzymanie dotacji unijnych to priorytety pięciu członków rady. No i donosy które skutkowaly tysiącami kserokopi i setkami godzin pracy pracowników. Jaki skutek. Opoznienia w remontach w przetargach itd. Tak można sparalizowac każdą firmę. Gratuluję zeszlorocznego wyboru no i ucznia Romana ktory zaczyna zdanie at at at at ja tu czegos nie rozumiem.
do czerwonej kartki rozliczymy cala szostke a zacznudmy od Madam Sekretarz
"Żadna z wymienionych osób nic nie obiecywała. Ich obietnicą było, że będą wam patrzeć na ręce - słowa dotrzymali, dlatego taki lament u was, bo wam troszkę przeszkodzili, co też potwierdziła lustracja."
Cały ich program PATRZEĆ, niezłe co?
do 20:38
No, nieźle. Dobrze, że wam na łapy patrzyli, bo mogło być gorzej, co potwierdziła lustracja, czyli kontrola spółdzielni. Przeczytaj protokół z lustracji. Tylko uważnie! Przeczytaj jeszcze wszystkie wyroki Sądów te wydane i zapytaj pryncypała o te oczekiwane.
Zaraz, zaraz od tego patrzenia na łapy co zapomniało mi się ze mam wpłacić 6 miesięczną dietę na cele charytatywne. Przecież obiecane było. Od tego patrzenia na łapy co trzeba było dopilnować? A chodnik. Co już zrobiony? Inwestor zapłacił? Od tego patrzenia na łapy zapomniało mi się dopilnować aby nie ocieplano mi bloku.
14:45
Ten nieocieplony blok to jest już twoje zmartwienie. Chciałeś ten blok ocieplić za 6- miesięczną dietę + rozebrany chodnik? No nie żartuj. Bierz pieniądze z funduszu zasobowego, gdzie spłata będzie następowała do momentu spłaty. Ocieplaj bloki za pieniądze, które obiecałeś czyli unijne, a nie z diety i chodnika. Po chodniku teraz się super chodzi, a nie co wtedy, jak kazałeś chodnik rozebrać. Jednak Ustawy są od ciebie i mądrzejsze, i silniejsze, bo zabezpieczają interesy ogółu obywateli, a nie jednostki. Nie mędrkuj na forum.
Ale co jednak? Teraz akurat, przed wyborami? Przecież te dotacje były obiecywane od nie wiem.. 2lat? I tak nie jest pewne, że je pozyskają. Nie ma co się już cieszyć.
Ja też się nie cieszę. Mazowieckie i Lubelskie już dostało a u nas lada dzień. Opole w 2010 r., ale załapali się na program 2007 - 2013. Jeśli by wtedy złożono, a było zgłaszane już by było po zabiegu. Stało się. Ostatni blok ocieplony będzie w 2018 r. a nie w 2025, ale kogo to obchodzi.
do 15:42
No jakbym słyszał pana obiecywacza. To bardzo smutne, że ten pan tak ubolewa, że mazowieckie i lubelskie już dostało (skąd on to wie? ) a my dostaniemy dopiero lada dzień. Jak pan ten potrafi pięknie wszystko wytłumaczyć, że tylko go słuchać i podziwiać. Panie z pomysłami, pieniądze podobno już na pana czekały, tylko miał pan po nie pojechać - tak pan mówił na ostatnim walnym, a teraz pan mówi, że dopiero dostaniemy i to nie wiadomo kiedy. Ach ta socjotechnika w pana wykonaniu to mistrzostwo świata
Niedługo Walne i wybory do Rady, stąd szumne zapowiedzi i propaganda. Z obietnic wyborczych zastąpienia funduszu dociepleniowego środkami z Unii i docieplania bloków na wszystkich osiedlach nic nie wyszło. Zamiast po pieniądze unijne sięgnięto za to do funduszu zasobowego. Za pożyczkę ze spłatą do momentu spłaty ocieplono kilka wybranych bloków, bez podania uzasadnienia, dlaczego nie zastosowano kryteriów kwalifikowania. Wniosek o środki unijne, który dotyczy tylko 5 budynków i tylko z osiedla Rosochy jest porażką.
20:36
"Wniosek o środki unijne, który dotyczy tylko 5 budynków i tylko z osiedla Rosochy jest porażką."
Daj Boże więcej takich porażek. Wymień teraz sukcesy z lat 2007 - 2013, też można było doznać porażki. Dlaczego nikt się o nią nie starał (porażkę)?
A na poważnie, bo jak czytam to jesteś przekora, sukces w klęskę, klęskę w sukces potrafisz przedstawić. Co powiesz na taki rachunek? 1 500 000,00 + 2 950 000,00 +800 000. Ja nie mam wyższego wykształcenia, jestem ćwierć inteligentem, na mnie to robi wielkie wrażenie. Nawet te 20 000.00 zł. uzyskane za wyrugowanie NAS CZŁONKÓW z części NASZEJ własności to już sukces. A te 5 budynków? Myślę, że nawet gdyby tylko się dociepliło 2 wieżowce to i tak sukces, oni płacą najwyższą stawkę z metra, NALEŻAŁO SIĘ to NASZYM CZŁONKOM. Nie bądź zazdrosny. Miłego dnia.
07:30 I znowu dzielenie skóry na niedźwiedziu.
Póki co to samych kosztów niektórzy przysparzają swoimi decyzjami. Dla przypomnienia materiał sprzed roku.
http://www.lokalnatelewizja.pl/wiadomosci/11347,telefakty-29042016-r
Dodać należy działo się to w czasie gdy w zarządzie SM zasiadali Ci sami panowie którzy w nim są nadal.
Dlaczego nie złożyliście wniosku na budynki na Stawkach, czy na Patronackim, tam też są członkowie i im też się należało?
Jeżeli to taka śmietana i na dodatek taka pewna śmietana, to dlaczego przewodniczący rady i wieceprezes nie poczekali i nie postarali się o wnioski na "swoje" budynki, a było to chyba w ich możliwościach jak słyszymy i czytamy, tylko docieplili je za środki z zasobowego?