I nie straszny im kolejny brak absolutorium, bo z nim można na luzie żyć.
do 21:13 - oj popatrzymy na rączki, pazurki też przypiłujemy.
21:13
wyspowiadamy ich na walnym, sprawdzimy czy rączki , duszyczki i serduszka mają czyste
Dziś, 18:41
SM była na prostej, tylko trochę po niej jechali krzywo. Teraz już nic nie trzeba prostować. Budynki prawie wszystkie docieplone, Zarząd zarabia mniej, członkowie RN też, kasa powoli spływa (b.c. około 1,5 mln. (brutto) + rewitalizacja na pewno 800 tys. fundusze już są przyznane, fundusze UE na finiszu (wniosek na prawie 3 mln), podwyżek przez 3 lata brak, nikt nie dewastuje korytarzy pod liczniki gazowe,
"fundusze UE na finiszu" - póki co to tylko nie odrzucili wniosku. Macie jakieś inne informacje? Jakies potwierdzenie wygranej? Cokolwiek?
Gdzie te docieplone bydynki? Kasa wirtualna póki co,ale walne za moment.
Tyle szumu, a na Stawki czy Patronackie, nie ma nic. Nie ma nawet wniosków. Szum ten fakt zamydla.
do 21: 53 - a w dzisiejszej Ostrowieckiej pisze, że jest milion brutto z białych certyfikatów. Zdecydujcie się wreszcie i napiszcie kwotę, ile tych pieniędzy jest/było/będzie , bo za każdym razem jest podawana inna kwota. Spółdzielcy chcą się delektować tymi milionami na koncie spółdzielni , a tu tylko o tych milionach piszecie, mówicie, zapewniacie, wyglądacie, czekacie, aplikujecie i wszystkie ecie - pecie na świecie, a milionów z Unii w spółdzielni nie ma.
Na finiszu? Hm, a czyż nie były obiecane kilka lat wstecz? O dziwo przed walnym "na finiszu".
Czy to prawda, że w Spółdzielni w sekretariacie Zarząd rozdaje ulotki z listą "swoich" kandydatów? Moja znajoma pracuje w Spółdzielni i mówiła mi, że ulotki są rozdawane w sekretariacie. W głowie się nie mieści żeby Zarząd "wybierał" sobie Radę Nadzorczą, która będzie mu podległa. Przecież to Rada Nadzorcza jest organem nadzorującym Zarząd. Rada Nadzorcza musi być organem niezależnym od Zarządu bo inaczej będzie "lipny nadzór" i Zarząd będzie robił co chciał bez nadzoru. Czy te ulotki są drukowane w Spółdzielni za "nasze" spółdzielców pieniądze? To przecież przechodzi ludzkie pojecie.
Pójdźmy na Walne i wyraźmy swoje opinie. Tu nie ma co pisać, bo wszystko jest zgłaszane na policje.
Policji się nie bój, niech zgłaszają i tak im to nie pomoże. Niedługo sami będą się tłumaczyć. Zapytaj na Walnym dlaczego za słuszną krytykę ciągają członków na Policję?
22:44 a Ty zapytasz? Ja już byłam na policji. Co prawda nawet a zresztą cóż tu pisać.
do 08:25 - przybędę i zapytam o te ich sprawy na policji, w prokuraturze , w sądach. Takie moje członka prawo. Sprawdzę, czy informacje zainteresowanych stron, czyli członka spółdzielni mieszkaniowej kontra druga strona są zgodne z prawdą. Na moje zapytania mam potwierdzenie w liście polustracyjnym (pokontrolnym), kilku wyrokach sądowych i innych wiarygodnych wiadomościach. Będzie dużo kłopotliwych i kontrowersyjnych pytań z mojej strony.
Proponuję dołączyć pytania o zarobki dwóch byłych pracowników spółdzielni. Ile zarabiały te osoby? O zatrudnienie córki jednej osoby. Czy jedna osoba przekazała diety z 6 miesięcy na cele charytatywne? Czy nikt z obecnych członków nigdy nie był przeciw decyzji z nadzoru budowlanego? Co te kilka osób z rady (5) konkretnie zrobiły? Czym mogą się pochwalić?
kazek, płyta ci się zacięła? Dlaczego znowu chcecie wystąpić ze związku rewizyjnego pomimu wyraźnego sprzeciwu WZ? Ma być zero kontroli z zewnątrz, zero kontroli wewnątrz i tylko sami swoi w RN?
Kazek, a ty mnie odpowiedz, czy zwracałeś się do wice o zwrot niezgodnie z prawem danych mu nagród?
Nie interesuje mnie ile zarabiały wcześniej osoby. Jak zobaczyłem ile teraz zarabiają to się za głowę złapałem. Pomijam już prezesa ale zarobki v-ce na 3/4 etatu ponad 2600 zł to się w głowie nie mieści. Chętnie zapytam na Walnym tego pana jakie ma kwalifikacje na takie stanowisko. Nóż w kieszeni się otwiera. Idźmy na Walne i zróbmy z tym porządek !