Ale co mnie obchodzi to co było? Ważne jest to co dziś i teraz. Walne nie ma się ciągnąć 6h i zajmować problemami sprzed lat.
Szok szok szok
Piszesz nie na temat obecnej sytuacji w SM. Opatrzność da, to wiele faktów ujrzy światło dzienne.
do 13:49
ta 5 z rady pochwali się na walnym, co zrobiła dobrego dla spółdzielców, i powie czego nie zrobiliście wy. Zdemaskuje waszą nieprawdę, potwierdzoną nawet przez kontrolę z Warszawy i to, jak często nie mówicie całej prawdy. Oj będzie się działo, oj będzie. Na walnym będzie spektakl pt. "Czas prawdy". Szykujcie odpowiedzi na kłopotliwe pytania . Żeby jeszcze widownia ( czyli spółdzielcy) dopisała, to będzie super. Nie bójcie się prawdy kazku , nie bójcie się. Przecież tak ładnie potraficie opowiadać o milionach i sukcesach przeogromnych. No to oni (5)wam wyliczą te wasze "sukcesy".
do13: 49 - te 5 osób z rady zrobiły to, że teraz dostajesz dużo mniej pieniążków z kasy spółdzielni (czyli wszystkich mieszkańców)za posiedzenie RN, niż wcześniej kiedy ich nie było. To wg ciebie 13:49 mało zrobili? Oni się tym nie chwalą, oni się tym szczycą.
Jak dobrze rozumiem to obniżka potrzebna była aby mniej pieniędzy wpłacić na cele charytatywne? Rozumiem że pozostali tak zaczęli motywować jedną osobę ze ta szybciutko wywiązała się z obietnicy? Co za wspaniały gest. rzadko się teraz spotyka. Chyba się popłaczę z wzruszenia. Macie inne takie sukcesy? Trzeba się nimi chwalić. Wszyscy muszą wiedzieć i trzeba się nimi szczycić.
Ja bym zrobił jeszcze jedną rzecz- zmiana do statutu, żeby rada nadzorcza składała się z 5 osób, a nie 11. Stanowczo by wystarczyło i byłaby ponad połowa kwoty zaoszczędzona. Kto jest za?
Jestem za, a nawet przeciw. Na dodatek zamiast zarządu kierownik. Wtedy cały koszt utrzymania to : 5x200+6 000 x 12 = 84 000.00 zł./rok. Księgowość = biuro rachunkowe x 15 000.00 x 12 = 180 000.00 zł. Kasy wwynająć, mieszkańcy 0 jak w US. Sprzątanie 300 000.00 zł. Utrzymanie i konserwacja firma zewnetrzna 20 000.00 zł. x 12 = 240 000.00 zł
Brak ODK, LTVK, bud. adm. = 3x0 zł. Obecnie wydatek na całą machinę zwaną SM idzie około 5 do 8 mln/rok. Po wprowadzeniu rozszeżonych oszczędności według Twojej propozycji zamiast płacić ok. 500/ m-c., płaciłbyś 80 zł. oraz media ale to i tak płacisz. Uf, obudziłem się. Miałem koszmarny sen, chyba coś mi się śniło. Jak wstanę z betów to Wam opisze. Pyr carlusy.
10:54 - obniżka była potrzebna po to, żebyś zarabiał mniej na spółdzielcach. Nie płacz, chłopaki nie płaczą. Inne sukcesy to wygrane sprawy w sądach.
Do 10:54 Walne 2016. Pytanie do osoby kandydującej i byłego pracownika jednocześnie. Czy prawdą jest ze dostała ta osoba 6 miesięczna odprawę w kwocie około 30 000zl?. koniec cytatu. Jak łatwo obliczyć to znaczy ze zarabiała około 5000zł miesięcznie. Zapytam czy ktoś podjął próbę zmniejszenia o połowę tego wynagrodzenia aby ta osoba zarabiała mniej na spółdzielcach?
Intencję łatwo odczytać, a nawet domyślić się kto wie i pyta. Nie opublikowano przecież jeszcze oficjalnych list kandydatów? Radzie ustala diety Walne, zarządowi wynagrodzenie RN, a pracownikom ustala wynagrodzenie zarząd. Zazdrość jest nie na miejscu, a pytanie mało logiczne, bo jak można zmniejszyć wynagrodzenie komuś, kto już nie pracuje? Zastanów się.
Jeżeli to prawda i są świadkowie, to sąd unieważni takie wybory na pierwszej rozprawie. ZARZĄD NIE MOŻE WPŁYWAĆ NA SKŁAD RADY NADZORCZEJ!
Proszę Was, pójdźmy na walne i zróbmy porządek. O nasze mieszkania i pieniądze chodzi.
Porządek, to trzeba będzie zrobić po Walnym, pozmywać, odkurzyć, poustawiać krzesła itd....Na barykady towarzysze. Walczmy o mieszkania i pieniądze... ale z kim ??? Wszystko jedno, aby walczyć!
Sobota 27.05. jest ostatnim dniem na zgłaszanie kandydatów do RN, projektów uchwał i poprawek do uchwał na WZ.
Do tej pory to dbali o nas. Podwyżek 0, nie dewastowali klatek licznikami gazu, docieplili ponad 35 bloków, wydają rozsądnie nasza kasę. Pójdźmy i podziękujmy.
żebyś się gościu 21:46 nie zdziwił. Nie spiesz tak z ukłonami i naręczami kwiatów do tych dbających o ciebie.
No i jak tam, kwiaty już kupione, żeby pójść i podziękować?