mam pytanko do kobiet:czy lekarz dając skierowanie już do szpitala na porodówke daj do konkretnego szpitala, czy to skierowanie jest może uniwersalne i można z niego skozystac w innym szpitalu np. w kielcach?
i czy wogole ktoras z pań rodziła w kielcach na prostej , jak tak to jakie wrażenia?
Skierowanie jest na oddział położniczy. Ty decydujesz, który szpital wybierasz (uniwersalne jak to określiłaś). W przypadku porodu, czy nagłej sytuacji i bez skierowania mają obowiązek cię przyjąć w każdym szpitalu.
ja rodziłam w 2007 na prostej, polecam, ale jezdziłam tez do lekarza który tam pracuje, oczywicie prywatnie, rozmawiając z innymi kobietkami na oddziałach, w trakcie ciązy 5 razy leżałam w szpitalu, oogólnie dobrzy są tam lekarze, i każy dba o swoją pacjentke:), nie mam porównaniaq do ostrowcu, ale dobrze wspominam, polecam
gdy bedziesz wzywac pogotowie to tez tych z Kielc? bo sa bez porownania pewnie
Bardziej od szpitala na Prostej chwalą szpital na Kościuszki, ale do przyszłych matek nalezy wybór.
słyszeć a być i w praktyce stwierdzić to różnica .Każdy szpital i oddział położniczy ma plusy i minusy jak jest z ciążą wszystko ok to i w domu się urodzi ale jak bedą komplikacje to nawet super lekarz nie pomoże bo nie jest wszechwiedzący i może w trudnej sytuacji podjąć złą decyzje .