Pobór nie będzie obowiązkowy, ale po miesięcznym szkoleniu i przysiędze jak nie zgłosisz się na wezwanie , to masz do wyboru 5 lat "wczasów", a jak będzie wojna to '"czapa".
Nie mam zamiaru ani się szkolić, ani tym bardziej nic przysięgać gdy Polska rządzą nieodpowiedzialni ludzie. Dla mnie przysięga to święta rzecz więc słów na wiatr nie będę rzucał, myślę, że nie tylko ja. Nikt mnie do żadnej przysięgi nie zmusi.
Piętnaście lat temu było to co teraz 08:42, rządził Tusk. Mądre zarządzanie to lata 2015-2023. Szkoda, że covid trochę popsuł, z drugiej strony szczęście, że nie rządzili wtedy szamani od Tuska bo byłaby tragedia.
Mądre? Od 2014 roku zagrożenie pełnoskalowym konfliktem. Tymczasem nasze zamówienia to czołgi i samoloty na które poczekamy jeszcze kilkanaście lat jak je wyprodukują. Pogrzebany przemysł zbrojeniowy. Pozrywane kontrakty. I żeby nie było to piszę tylko w temacie wojny. Bo tego w każdej dziedzinie życia było multum.
Łapanki na ulicach ukrainy. Tak wygląda pobór w kraju , który chce do Unii.
Chłoptasie w rurkach , albo w wyciągniętych dresach,do woja,tam nauczą was być mężczyzną .
Musisz być wystraszoną, zakompleksioną, samotną ciotą w podeszłym wieku, że tak podle wypowiadasz się o młodych mężczyznach.
Jestem młodą kobietę,i jak patrzę na tych mężczyzn dzisiejszych to wolę być sama niż z takim dzbanem
Najwyraźniej żaden normalny nie zwraca na ciebie uwagi. Przykre, że tylko ci w rurkach i z trwałą ondulacją się wokòł Ciebie kręcą.
06:27. Młodzi mężczyźni ha ha ha. Ani to prezencji, ani wypowiedzi. Dno i sto metrów mułu.
Akurat od 2015 roku było mądre zarządzanie 16:16. To PIS podniósł finansowanie na obronność, utworzył WOT i przywrócił jednostki likwidowane przez rząd Tuska. Trzeba im to oddać bo takie są fakty.
Ok WOT jest dobrą decyzją. Ale podniesione finansowanie to głównie emerytury dla oficerów PRLu.
Jedna jaskółka wiosny nie czyni.
Kupiliśmy abramsa kosztem śpiworów. Wiesz że w razie co nie będziesz mieć w czym spać na tych ćwiczeniach?
Nie ma mundurów, butów, amunicji. Może w tym nie siedzisz to nie wiesz.
A to wszystko dlatego że zakupiono za drogi sprzęt. No i by nie było że tak chołbie Tygryskowi. Misiu też był dobry jako minister. Chłopak sobie z wojska robił piaskownicę
Teraz za to jest wersal 16:16. Haha. Jeśli PIS źle rządził, to co powiedzieć o dzisiejszym rządzie? Teraz jest tragedia, wszystko pod dyktando Niemiec.
Teraz to już, a późno na lament..było sprzeciwiać się zaraz po wybuchu wojny..UE wolała zajmować się trzecią płcią i mocowaniem nakretek aż Amerykanie wqur..li się i teraz lament bo im kąsek tortu ucieka
Wszystkich ośmiogwiazdkowców w kamasze. Dla przykładu.
Czemu? To przecież PiS i Konfederacja są pariotami. My jesteśmy Europejczykami