Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu


- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dobre niepasteryzowane?

Ilość postów: 21 | Odsłon: 2164 | Najnowszy post
  • Dobre niepasteryzowane?

    witam jakie piwko możecie polecić z piw niepasteryzowanych ostatnio pilem CIECHAN WYBORNE na serio dobre a wy jakie macie propozycje

    Gość_piwosz
    Zgłoś
    Odpowiedz
    • Odp.: Dobre niepasteryzowane?

      Lubelska Perła. Nieczęsto spotykana w ostrowieckich sklepach. Ja kupuję ją w sklepie osiedlowym jak Opatowska wpada do Sandomierskiej, koło autokomisu. Zupełnie inny smak niż tych rozreklamowanych masówek.

      Gość
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Dobre niepasteryzowane?

        ale ono nie jest niepasteryzowane ? ta perelka lubelska

        Gość_piwosz
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Dobre niepasteryzowane?

          Jest wersja pasteryzowana i niepasteryzowana. Trzeba patrzeć na etykiety.

          Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Dobre niepasteryzowane?

            kasztelan daje rade !

            Gość_mlody
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Dobre niepasteryzowane?

              Ale "Żywe" bije wszystkie ;)

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz
              • Odp.: Dobre niepasteryzowane?

                Ciechan zielony ok !!!! i cenowo spoko 3zety z groszem

                Gość_maniek
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Odp.: Dobre niepasteryzowane?

                  kasztelan

                  Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 9

        Odp.: Dobre niepasteryzowane?

        Perełka pasteryzowana zwłaszcza exportowa to moje ulubione piwko. Kto nie pił niech sprobuje. Pamietam czasy jak świeżutka Perła podawana była z beczek z Lechu (lata 90-te). Pysznotka..

        Lucyferus
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Dobre niepasteryzowane?

          Dobra piwa są w monopolowym na Stawkach, przy parkingu obok starego Plusa. Polecam Perła niepasteryzowana i Lech Pils. Piwa bardzo dobre, a rzadko spotykane

          Gość_rgter
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Dobre niepasteryzowane?

            Polecam sklep "u Dziada" na Siennieńskiej.

            proci
            Zgłoś
            Odpowiedz
    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 12

      Odp.: Dobre niepasteryzowane?

      Tylko i wyłącznie Lwówek Książęcy, w monopolowym na Stawkach. Smak dobrego piwa jak 20 lat temu. Po nim dopiero można stwierdzić, że piwa korporacyjne to siki i chemia.

      Gość_p
      Zgłoś
      Odpowiedz
      • Odp.: Dobre niepasteryzowane?

        Są 3 rodzaje PERŁY

        PASTERYZOWANA:

        - Export

        - Chmielowa

        (zielone butelki)

        oraz NIEPASTERYZOWANA

        (butelka brązowa)

        Jak dla mnie piwka lux...i tanie!

        A jeśli chcesz zakosztować różnych rodzajów niepasteryzowanego piwka to polecam ALKOHOL U DZIADA (koło małego Tesco) spoko typek tam sprzedaj i napewno doradzi...a jest z czego wybierać....może piwko o zielonym kolorze??

        Gość_Smakosz
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Dobre niepasteryzowane?

          a wiecie ze do piwa pasteryzowanego dodaja żółć zwierzęcą po to by pasteryzacja szybciej przebiegała...blehh co my pijemy heheh

          Gość_kikaa
          Zgłoś
          Odpowiedz
          • Odp.: Dobre niepasteryzowane?

            ciechan !!!!

            Gość_piwosz
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 16

            Odp.: Dobre niepasteryzowane?

            kikaa-wiesz ty co to jest pasteryzacja i po co się ją stosuje,a żółć dodają zamiast chmielu tańsze i efekt ten sam-uzyskanie goryczki/wykryto to w kilku browarach/.

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 17

            Odp.: Dobre niepasteryzowane?

            Pasteryzacja przebiega szybciej nie przez dodanie żółci a przez UHT (podgrzanie na chwile do wysokiej temperatury) polecam wikipedie;)

            A piwo pasteryzowane wcale nie musi być gorsze od niepasteryzowanego, zależy to od metody produkcji piwka. Lechy, tyskacze i inne dostępne w każdym sklepie są robione w setkach hektolitrów metodą UHT i doprawia się je chmielem (bardzo małymi ilościami)

            Piwka małych browarów typu kormoran, ciechan, witnica są produkowane starymi metodami z chmielu i słodu. Piwa te leżakują i naturalnie się gazują. W Ostrowcu normalne piwa kupić można albo pod Sezamem na Jana Pawła, albo u Dziada na Siennieńskiej przy Jana Pawła. Ja mam bliżej do Dziada ale pod Sezamem mają lepszy parking;)

            Dobre piwo można poznać na tym że na etykiecie masz wypisany skład a nie tylko info że zawiera słód jęczmienny i zero informacji o chmielu (tak mają lechy, tykie itd, ale również Kasztelan)

            Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
            • Odp.: Dobre niepasteryzowane?

              Jak to jest mozliwe, że niepasteryzowane piwo ma termin przydatnosci ze 45 dni. Kiedyś, ze 25 lat temu i wczesniej niepasteryzowanew piwo (innego nie było) zaczynało fermentować juz po kilku dniach. Dzisiaj - same podróbki, które nie wiadomo dlaczego nazywaja sie niepasteryxowanymi piwami. Pozdrawiam wszystkich piwoszy.

              Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:Dodaj firmę