Te zżyny,klepki,cienkie,osikowe to powinno się nazywać co najwyżej drewnem podpałkowym do węgla,bo z tego nie ma prawie żadnego ciepła.
Na olx mało jest z Ostrowca wcześniej jak kupowałem jesienią było sporo z Ostrowca ale gdzieś zgubiłem numer.
https://www.facebook.com/marketplace/115102915169037/search?query=drewno%20opałowe
Mokrym nie da się palić, więc watro się zastanowić co się pisze.
Sosna opałowe?? :)) To przecież się pali szybciej niż papier. Szkoda by mi było kasy i pieca na sosnę.
Ludzie palą sosną latami i jest ok. to sosna jest na pdpalkę też a nie osika czy inne.Widac że ktos tu niema zielonego pojęcia
Sosna tez sie pali i wcale nie tak szybko...szybko to osika czy wierzba ewentualnie topola i niedaja zabardzo ciepla... cos za coś dab buk czy grab sa lepsze ale dwa razy droższe
I Leon tez zalezy jaki piec,sa specjalne do drewna i tam sosna sie pali ok.lepiej niz wegiel i tez daje cieplo.Ale to wrzuca sie cale kawalki nierąbane wtedy niespala sie tak szybko
Ja pale 30 lat sasna i niejest zle bzdury opowiadasz nieumiesz palić ewentualnie
Cale kawalki po 20-30 cm srednicy nierabane ale muzibyc suche i dokladasz co 2-3 godziny,takze bzdury waść opowiadasz...
Leon nie masz pojęcia o paleniu w piecu.Tylko sosna daje ciepło.Jesteś tępotą.