bez przesady ciekawe jakbyś miała swojego psa czy byś po nim sprzątała dwa lata wstecz nie było problemu z kupami tylko jak w tv nagłośnili to wielcy miastowi od kup się znaleźli może w ogóle zlikwidujmy psy i będzie ok. nie jest czas żeby z wnuczkiem po trawie biegać więc po niej nie chodź i masz problem z głowy przyjdzie wiosna i wszystko będzie ok. jakie problemy robią co po niektórzy to masakra :/
Psia kupa to naturalny nawóz. Troszkę użyźni wyjałowioną ostrowiecką ziemię.
masz psa masz obowiązki wię sprzątaj a jak nie to płać kary jestem tego samego zdania co babcia
ja nie mam psa ale bez przesady kiedyś nikomu `to nie przeszkadzało nie wiem boicie się na kupę nadepnąć? po resztą kto teraz po trawie chodzi? jedynie pieski i popieram gościa z 9:40 dobrze to ujął ( no i żeby tak się ludzie przejmowali śmiećmi które wywalają zamiast na śmietnik to na trawnik a nie przejmują się nie szkodliwymi kupami)
A może być tak,że ten najcudowniejszy wnuczek zachce mieć pieska. I co wtedy? Odmówisz mu? Nie! i nie będziesz po nim sprzątać. Połowa Ostrowca ze wsi, a jakie mieszczuchy się porobiły. Po gnoju chodzili, a teraz psy im przeszkadzaja
rozumiem ze zuzyte pieluchy babcia wyrzuca osobno zeby wnuczek mial dobry ekosystem jak dorosnie?
A ryby sikają do wody i to później pija.Co na to ekolodzy?
Ludzie cieszcie się z tego co macie, ja będąc w Szkocji doceniłam nasze miasto,tam psy załatwiają się na chodnikach bo nie mają kawałka zieleni tylko same ulice i łaziska...Szkoci sprzątną tam po psie jak ktoś to widzi a jak nie to zostawiają, uwierzcie mi nie miła sprawa iść po chodniku i omijać przeszkody. W ogóle Szkoci to brudasy.
A jednak co niektórzy potrafią.Kilka razy widziałam jak właściciele ślicznego setera irlandzkiego na os. Słonecznym, sprzątają po swoim psie.To wynika chyba z indywidualnej świadomości właścicieli psów w mieście.
Ale jeśli właściciel wyprowadza psa, w miejscu rzadko uczęszczanym to raczej nie ma problemu.Największy problem jest wtedy gdy piesku są wypuszczane na place zabaw, psa potrafię zrozumieć, właściela już nie:(
- Psy obowiązuje taka sama dyscyplina i reguły współżycia jak ludzi. Wolność jednych, nie może być kosztem drugich!
Psy do psiarni! tyle w temacie,syjonisci do syjonu
no wypad do babci na wieś miastowi:))))
To pozwólcie psu robić do doniczek w domu - przecież to taki naturalny nawóz:))