NBP i Glapiński doprowadzili do wysokiej inflacji aby mieć wyższe wpływy. Niestety to kosztem społeczeństwa. My to finansujemy poprzez droższe zakupy. Słuchajcie normalnych ekonomistów, a nie partyjnych blagierów.
Bzdury piszesz 11:56. Rząd wprowadza tarczę antyinflacyjną, niedługo wszystko wróci do normy i co ważne, nie wzrośnie bezrobocie.
Ja również jestem zadowolony. Widać, że rząd dba o ludzi i reaguje na obecną sytuację. Od grudnia szykują się obniżki podatków i wdrażana będzie tarcza inflacyjna.
Ja to bym uwaxal, bo jak pis mówi o obniżaniu podatków to jeden obniza, a w tym damym czasie dwa wprowadza i jrden podwyzdza.
Obniżą konsumentom, ale firmom juz nie. Obniżą i jednocześnie chce wprowadzić bon osłonowy. Co może pójść nie tak.? Walczy z inflacją ja jeszcze potęgując. Zero zaskoczenia z niekompetencji rządu. Brawo PiS. Jesteś coraz głupszy z dnia na dzien.
Jakoś dziwnie nikt nie zauważył, że te tarcze i inne obiecanki, to tylko na okres 5 miesięcy, a potem co, kolejne niespodzianki?
Przez tą "tarczę" inflacja jeszcze wzrośnie, ja bym się nią nie cieszył.
Tak to teraz wygląda, jakby podpalacz nagle rzucił się do gaszenia pożaru domu z dziecięcym wiadereczkiem z piaskownicy. Dlaczego te tarcze tylko na 5 miesięcy? Czyżby po tym terminie przewidywano dymisję rządu, a ten końcowy gest po to, aby pozostawić po sobie dobre wspomnienia?
Ta. Szczególnie, ze nowy wał jeszcze zwiększy inflację. Coś mi sień wydaje, że ta tarcza inflacyjna to właśnie, żeby Polacy nie dostali szoku po bowym roku i tym wale. Przez te kulka miesięcy aie przyzwyczaja to i tarcze się zabierze.
Ludziom nie dogodzisz pomagać źle nie pomagać też źle, tragedia podobnie z COVIDEM jedni twierdzą że to fikcja drudzy na tą fikcję umierają .
Z covidem to inna sprawa, bo jak słyszysz, ze dostęp do eutanazji będą mieć tylko zaszczepieni to naturalne, ze się człowiekowi czerwona lampka zapala.
11:37 jakiś logiczny argument potwierdzający twoja tezę?? Trolu.
A będzie drożej. Mówiłem ze rozdawnictwo nie przyniesie nic dobrego i będziemy mieli Wenezuele.
Jak PiS reaguje na kryzys? Rozdaje kolejne puste pieniądze.
Wszędzie jest drogo 12:19 więc daj se siana. Obecna sytuacja nie jest winą rządu. Albo udajesz więc głupiego, albo naprawdę nim jesteś.