Andrzej Duda często stosował łaskę, kierując się „względami humanitarnymi" (np. złym stanem zdrowia) – jak wobec skazanego za oszustwo (decyzja z 19 maja) czy za m.in. fałsz materialny (z 23 marca). Z kolei 14 marca prezydent ułaskawił aż siedem osób – to rekord – w tym skazaną za uszkodzenie ciała (łaska dotyczyła wpłaty na cel społeczny) i nietrzeźwego rowerzystę recydywistę. A także – i to rzadkość – osobę skazaną za zgwałcenie małoletniego krewnego.
„Prezydent Rzeczypospolitej Polskiej, podejmując decyzję o skorzystaniu z prawa łaski, miał na uwadze względy racjonalności i celowości, a w szczególności fakt pojednania się skazanego z pokrzywdzonymi, zadośćuczynienie wyrządzonym krzywdom oraz obecne wzorowe zachowanie" – czytamy w enigmatycznym uzasadnieniu motywów.
https://www.rp.pl/Polityka/306299918-Kancelaria-Prezydenta-odmawia-informacji-o-ulaskawieniach.html?
Najciekawszy to ten pijany rowerzysta, pewnie ułaskawiając miał na uwadze pedały.
I Duda ma czelność mówić, że dba o rodziny i dzieci. Ułaskawienie pedofila o tym najlepiej świadczy. Biskupa Janiaka też Duda ułaskawi z góry za ukrywanie pedofilii tak jak kolegę Kamińskiego żeby oszczędzić sądowi pracy?
Konrad Wallenrod twierdzi, że molestowanie dziecka to nie molestowanie tylko "ciumkanie".
Kto jest bez winy, niech pierwszy rzuci kamień.
12:52 są różne winy, niektóre niewybaczalne
A to powiedział inny wieszcz PiS - Ziemkiewicz, chodziło o gwałty na pijanych kobietach
Daj mi więc kamień.
Ciekawe czy w Ostrowcu zwyciężył Duda..bo widząc po wypowiedziach tyle jadu, że tylko osoby z wykształceniem podstawowym w ten sposób się porozumiewają, wstyd mi że się tu wychowałam:)
Księży pedofilów też będzie ułaskawiał !
Bzdura.
11:02-bzdurą jest, że Duda ułaskawiał pedofilia?
Kowalski poleciał na Marsa!!!!
11:04. Bez jaj, całej pedofilii nie ułaskawił tylko jednego pedofila, ale to o jednego za dużo.
Poczytaj trochę nawet w Interii a nie tylko sok z buraka
A ty nie pisz o tym soku z buraka na okrągło. Wiemy o co chodzi, ale jak weźmiesz leki, to może ci się poprawi. Spróbuj, może zadziała.
A o co chodzi i kto wie? Tak po polsku