Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.
                • Odp.: Duda ułaskawił PEDOFILA który zgwałcił 14-latkę !!!!

20:04-od kiedy niemiecki Onet jest dla was wyrocznią? Sprawa ulaskawienie pedofila mocno śmierdzi i nic tego smrodu nie przykryje poza dokładnym wyjaśnieniem sprawy i ujawnieniem dokumentów.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 32

Odp.: Duda ułaskawił PEDOFILA który zgwałcił 14-latkę !!!!

16:57-nie powinieneś tak otwarcie nazywać Dudy, chociaż w kwestii Twojej oceny marionetki Kaczyńskiego nie będę z Tobą polemizował.

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

Jak można ułaskawić osobę skazaną za pedofilię???

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Niektórzy nie mają z tym problemu.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Jak już ktoś wcześniej napisał: "Brońcie pedofili, pochwalajcie ułaskawienia i powiedzcie rodzicom, których dzieci zostały zamordowane przez takich zboczeńców i ich córkom, które zostały zgwałcone, że to jest sprawiedliwe i jesteście zwolennikami tego.

Dla mnie jest jasne, że każdy, kto dopuści się takiego czynu, powinien do końca życia nosić to brzemię, a nie zdejmować mu ten ciężar, aby poczuł się bezkarny, wolny i z czystym sumieniem. Tylko kto w takim przypadku powinien mieć nieczyste sumienie?"

Najgorsze jest to, że do niewielu głów trafia, że takim czynom dajemy niekiedy przyzwolenie i łatwo zdejmujemy ciężar z przestępcy.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Z punktu widzenia wiktymologii i psychologii jest to niewyobrażalna sytuacja, że ofiara przebacza swojemu oprawcy i jeszcze prosi, żeby prezydent go ułaskawił od środka karnego i pozwolił na utrzymywanie normalnych kontaktów. To przypadek niespotykany w skali światowej.

Czy jest możliwe, aby dziecko, które od siódmego roku życia było ofiarą przemocy ze strony ojca i które od 11. roku życia molestował seksualnie, już po kilku latach od tych zdarzeń mu wybaczyło i prosiło o łaskę?

A może ma tutaj miejsce niewiarygodność co do faktów, bo „w sytuacji konfliktowej wspólne mieszkanie z pedofilem i oprawcą dzieli, a nie łączy".

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

A może chodzi o to, że pedofil ma objąć wysokie stanowisko, trzeba mu wyczyścić kartę i wszyscy jednogłośnie jak jeden mąż podejmują zgodną decyzję? Jak to się mówi: "ręka rękę myje". Może z czasem się dowiemy, bo ściany (i sąsiedzi) mają uszy.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Ciekawe, czy w przypadku zwykłego Kowalskiego byłaby tak jednogłośna decyzja tylu instancji. Po prostu robią co chcą, co nie ma nic wspólnego ani z prawem, ani ze sprawiedliwością.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Smucą mnie wytłumaczenia osób, które piszą, że co prawda pedofil, ale.. Co ci ludzie mają w głowie? Jak można szukać okoliczności łagodzących dla pedofila?

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A pewny jesteś że pedofil? Znam taką co narobiła sobie siniaków i wsadziła chłopa a potem latała żeby go wcześniej zwolnili, a to podobno, podobno słowo matki i córki przeciw awanturujacemu się alkoholikowi, nie wiem nie osądzam, ale karę odbył a z takim paragrafem to lekko nie miał

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

13:05-ale zdajesz sobie sprawę, że za czyny dokonane pod wpływem alkoholu się odpowiada? To nie jest okoliczność łagodząca.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Ale słowo było przeciwko słowu, on, podobno, piszę że podobno się nie przyznał, nie wiem zresztą też mnie dziwi zachowanie matki i córki, nie wiem, zresztą pisze w fakcie że rodzina prosi o danie jej spokoju

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

13:20-jakieś dowody materialne na przestępstwa musiały być - np. obdukcja po pobiciu matki, niebieska karta. Nieletnia musiała być z kolei przesłuchana w obecności psychologa, który ocenił, czy dziecko może konfabulować. Brak przyznania się do winy nie oznacza niewinności.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Musiała ale czy była, ilu niewinnych wypuszczają, nie wiem ale dziwi mnie ta prośba rodziny do prezydenta

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

14:53-przepis jest jasny i każdy adwokat by takie zeznanie podważył.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Tak, teraz szukajcie usprawiedliwienia i wytłumaczenia, że małe dziecko zmyśliło, że on się nie przyznał i pewnie to nie prawda i to akurat wyczytaliście. Chyba nigdy nie mieliście dzieci, albo więzi z nimi, które nie są w stanie w tym wieku odpowiadać na setki pytań psychologa i to w różnym kontekście, aby nie stwierdzić czy mówi prawdę czy kłamie. Kłamiąc nie ma siły, aby nie potknęło się na którymś pytaniu, a Wy jak te stoki, jeden przez drugiego szukacie usprawiedliwienia dla pedofila.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
                          • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 51

Odp.: Duda ułaskawił PEDOFILA który zgwałcił 14-latkę !!!!

13:05 zamiast współczuć ofierze, dziecku, które było ofiarą przemocy i wykorzystywania seksualnego, ty umniejszasz czyny sprawcy.

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

Nie umniejszam, odbył swoją karę przecież nie tego dotyczyła ta łaska, a sam już nie wiem czego bo zgłupiałem, współczuję dziecku bo sam niestety miałem ojca alkoholika i choć mnie nie gwałcił nie chce go znać, widać go dobrze zresocjalizowali skoro chcą się z nim spotykać, ja swojego nie chcę znać

Gość
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:
    Auto Handel JaryCars
    Branża: auto handel