Już to widzę.
Doradcy. Jak szpital rozłożyć na łopatki
Łatwo policzyć pensję.
22 salowe zwolnione. Czyli ich pensja na 3 doradcę.
To takie grosze.
Najpierw były gaziki, później krzyże teraz salowe. Co jeszcze?
Na końcu pacjenci.
Oglądałem wystąpienie Pana Dyrektora na żywo i niestety, muszę przyznać, że Jego wyjątkowa elokwencja jednak mnie nie przekonała. Nie wiem, co to jest, ale cały czas w związku z nowym Dyrektorem naszego Szpitala czuję jakąś dziwną niepewność, czego nie miałem przy wypowiedziach poprzedników. Czy to intuicja daje o sobie znać, a może zrobiłem się przewrażliwiony przez ten cały COVID i sytuację w kraju? Może powinienem iść do jakiejś wróżki - czarodziejki, żeby mi to wyjaśniła? Sam już nie wiem.
Czy dyrektor i jego doradcy wykonają obowiązki tych zwolnionych pań ? Czy może pacjenci sami będą musieli sprzątać po sobie ? Przecież to skandal.
Czy to wina PiS?
Dla niektórych może i tak?
Nie ma szczęścia ten Wasz szpital w temacie wyboru dyrekcji.
W jaki sposób i przez kogo będą teraz wykonywane obowiązki tych 22 salowych?
Tak to już jest w życiu, że najłatwiej uderzyć w tego, kto najsłabszy, bo jest szansa, że nie będzie się bronił, ani nikt mu nie pomoże się bronić. Lekarze są siłą, wiadomo z jakich względów, pielęgniarki też są mocno zjednoczone i potrafią walczyć, a salowe...... Nikt do tej pory nie napisał, że salowa salowej nierówna - mam na myśli zakres obowiązków. Inne zadania ma salowa na internie, a inne na bloku operacyjnym i to jest bardzo ważne. Nieprawdę też jest to, że salowe nie powinny służyć pielęgniarkom jako pomoc, bo to jedna z ważniejszych czynności w ich pracy, nawet przy zabiegach pielęgnacyjnych obłożnie chorych, gdzie przemieszczanie pacjenta powinno się odbywać w obsadzie dwuosobowej. Wyraźnie widać, że pan dyrektor nigdy w życiu nie pracował w żadnym szpitalu wśród personelu medycznego, a jest jedynie teoretykiem, bo inaczej wiedziałby, że dobra, doświadczona salowa, to nieoceniony skarb zarówno dla szpitala, jak i pacjentów. Więcej szacunku dla pracy każdego pracownika, bez którego nie byłyby możliwe sukcesy tych na szczycie, najbardziej widocznych i chwalonych, jak i całego szpitala.
To może trza sprywatyzować ten szpital i to przygotowanie do prywatyzacji szpitala. Albo sprzedać w cholerę.
15:07. Nie łatwiej zmienić dyrektora na takiego, który zna realia pracy w szpitalu i nie jest laikiem?
Admin co w poście z 15:07 jest niezgodne z regulaminem forum.
Tak, święte słowa, tylko teoretyk mógł podjąć taką decyzję. Brak szacunku dla ludzi. Brak szacunku dla współpracowników. Brak umiejętności zarządczych i współpracy z innymi.
Panie salowe nie dajcie sie! Zrobcie pikiete przed Starostwem powiatowym na Ilzeckiej.Niech pani starosta ktora chciala byc senatorem wyjdzie do Was i sie wytlumaczy ze swojej decyzji o zatrudnieniu tego nieudacznika.Jestem z Wami.
Albo na skwerze Praw Kobiet naprzeciwko policji.
Gdzie sie ukryly pseudoobronczynie kobiet spod znaku czerwonego pioruna?