teraz tylko jedna apteka ma dyżur właściwie od roku już ta w tesco
W Echu ostrowieckim z dn. 3-4 październik pisze: Dyżur całodobowy pełni apteka na ulicy Polnej 15, tel. 41- 266-63-64.
Sprawdzić można na dyzury-aptek.pl
dni w tygoniuhej co tak do tyłu jesteście na Ogrodach koło bazarku
https://samorzad.gov.pl/web/powiat-ostrowiecki/Apteki
MOPS nie chce dawać biednym pieniędzy na leki (dochód 776 zł czyli minimum egzystencji wypłacane przez MOPS bez podwyżek w czasie inflacji), za każdym razem co innego mówią. To chyba dlatego, żeby było z czego wypłacać wynagrodzenie dla Pani dyrektor, żeby mogła dużo zarabiać. A ilu tam zastępców dyrektora w MOPS było w ostatnich latach. Jak w kalejdoskopie się zmieniają (i np. byli zatrudniani z politycznego partyjnego PSLowskiego klucza), co trochę kto inny zajmuje się zastępowaniem. Nawet bezrobotną bankierkę tam wsadzili bo chyba ktoś z rodziny był radnym powiatowym. Na szczęście już nie jest. W ubiegłym roku kazano mówić pracownikom MOPS, że około 150 zł wydane na leki z przepisu lekarza ze szpitala, to zbyt mała kwota i oni takich małych kwot nie zwracają. Przerwałem 2 miesięczne leczenie bo MOPS nie dał mi pieniędzy na leki. W tym roku kazano im mówić, że to trzeba leki zażywać przez wiele miesięcy i wtedy oni dopiero się ewentualnie zastanowią czy refundować te leki. Traktują ludzi jak debili i byle co gadają, jak do małego dziecka. W tym roku to w ogóle na głowę chyba upadli. Słyszałem, że karzą swoim podopiecznym dopłacać co miesiąc do kosztów dowozu obiadów z MOPSu. Tylko, że zasiłki z MOPS nie podlegają zajęciom komorniczym, to ciekawe w jaki sposób chcą te pieniądze wyegzekwować? Będą podawać swoich podopiecznych do komornika i żądać egzekucji np. z mieszkania w którym mieszka podopieczny? Od tego roku ze względu na inflację zlitowali się i podnieśli minimum egzystencji / socjalne do 1000 zł. Ale kryterium dochodowe zostawili na poprzednim poziomie, takie sprytne te pisowce były, a teraz POwce nic z tym nie robią.
Fragment z linku zawartego w poście:
„Przez wiele lat miałem umiarkowany stopień niepełnosprawności i otrzymywałem (po ostatniej podwyżce) 604 zł zasiłku stałego. Po zmianie stopnia na znaczny, otrzymałem prawo do zasiłku pielęgnacyjnego w wysokości 153 zł. Jak zareagował na to MOPS? Ano obniżył mi zasiłek stały do wysokości 481 zł. Łącznie, na zmianie stopnia niepełnosprawności „zyskałem” całe 30 złotych. Dzisiaj wyczytałem, że Rafalska chwaliła się pomysłem podniesienia zasiłku pielęgnacyjnego o całe… 31 złotych i 42 grosze. Zapomniała przy okazji dodać, że o tę kwotę MOPS obniży mi zasiłek stały, a ja nadal będę otrzymywał 634 złote na życie, leki, środki lecznicze i pomoc w samodzielnej egzystencji” – pisze w komentarzu pod jednym z naszych artykułów Czytelnik.
Równość w świetle prawa czy dyskryminacja? (...)
Rafalska spierdoliła później do parlamentu europejskiego, bo tam większe koryto dostała
https://www.europarl.europa.eu/meps/pl/197544/ELZBIETA_RAFALSKA/history/9
Zdaje się, że pani minister z PiS lubuje się w RUDYM kolorze...
Kanal YouTube: Prawo i Sprawiedliwość www.youtube.com/watch?v=JQy87Mys2EM
07 styczeń 2018 Elżbieta Rafalska - Wystąpienie Minister Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej w Sejmie