Jak w temacie,czy były by osoby chętne na takie usługi?
Myślę, że już od dawna są chętni na takie usługi. UK, Holandia, Niemcy, Belgia. Pół dawnego Ostrowca tam siedzi. Ważne tylko, żebyś konkurował bezpieczeństwem i ceną, bo niektóre z tych busów to wyglądają jak wyeksploatowane trumny.
Bus,to pikuś mam pieniądze,a w razie czego można wziąźć dotacje.Najważniejsze aby były zlecenia.
Musisz przefiltrować rynek. Ciężko powiedzieć czy jest nasycony czy nie.
Gościu dobrze Ci napisał bo pracę znajdziesz jeśli spełnisz kilka podstawowych warunków. Po pierwsze to doświadczony kierowca, komfort jazdy pasażerów też istotny jeśli będzie próbował upychać 9 osób do T-4 czy T-5 w dodatku bez klimatyzacji to amatorów nie znajdziesz. Trzeci element sukcesu to cena ,którą zaoferujesz jak pociągniesz z górnych półek to wiadomo ,że każdy szuka taniego przewoźnika. Zastanów się najpierw nad możliwościami finansowym zakupu stosownego i dobrego pojazdu
Jeśli pytasz, bo sam nie masz rozeznania na rynku, na pewno nie wyjdziesz na tym. Potrzebne są usługi typu ,, złota rączka" i nie tylko. Buty, odzież, rowery, skutery, hulajnogi, sprzątanie (szeroki zakres), malowanie, poprawki i....... coś o czym ani ja ani Ty nie wiemy, ale może przynieść dochód. Szukaj sam, sonduj w ogłoszeniach i jak staniesz na nogi dopiero możesz komuś doradzić, będzie mieć gotowe. Potrzebna jest szeroka wiedza, zdolność kojarzenia, na początek kasa i dobry pomysł, oraz szczęście. Szczęścia życzę.
Możliwości finansowe mam,ale biorąc dotację,to można kupić naprawdę dobrego i komfortowego busa.Jednak najważniejsze są zlecenia i tutaj jest właśnie jedna wielką niewiadomą.
Ja bym zrobił tak. Otworzył działalność, zgarnął dotacje/dofinansowanie. Jak nie wypali to i tak jeśli dobrze pamiętam to pierwsze dwa lata masz niskie koszty utrzymania. Zamknąć działalność, sprzęt ci zostanie. Natomiast jeśli wyjdzie to masz firmę z której możesz żyć lepiej niż na etacie. Oczywiście zazdrośniki będą na ciebie mówić Janusz biznesu, ale lepiej być słuchać tego jak się siedzi w jacuzzi :P
Tak,ale nawet na te dwa lata trzeba mieć zlecenia.
ale tylko aby opłacić zus
18.32
Konkurencja duża, kierowcy chcą 10 tyś. /m-c, nie wyjdziesz. Musisz sam, po roku Ty i auto wrak.
Przeczytaj.
https://www.przewozy-osob-busami.pl/cennikwynajmubusa.html
Teraz - wnioski.
Spózniłeś się z pomysłem jakieś 20 lat....
Myślę,żebym sam był kierowcą.Ja i auto wrak?Musiałbym robić chyba ze 100000 km. miesięcznie.
4000- 4700 km w 3 dni jak podołasz, sam .
Dotacji nie ma na transport.
A na co są dotacje?
Tak.