A ja mam pytanie czy kupując taka działke w ogródkach działkowych kupuje ją na własnośc notarialnie.?
Żartujesz sobie, na jaką własność?
Ty tylko dzierżawisz tą działkę i użytkujesz.
Działka rekreacyjna 450m2 z dużą altanką i na sadzeniami, drzewa owocowe, tuje. Na działce jest woda z wodociągów. Znajduje się ona na działkach przy ulicy Żeromskiego. Myślę o kwocie 10000 zł do negocjacji. Sama altanka z tarasem i ogrodzenie kosztowało mnie 5 tyś zł. W 2016 roku przekopałem całą działkę i zasiałem trawę na 2/3 powierzchni. Kontakt 500110512. Oczywiście działka do przepisania w administracji ROD, nigdy nie będzie własnością a opłata roczna to około 200 zł.
Bardzo proszę,jeżeli możecie podajcie namiary na stolarza, który wykona domek drewniany na działce.Dziękuję!
Przecież są działki nieużytkowane bez tych altanek albo starych drewnianych ,można popytać w zarządach i dostać za grosze.Urządzić po swojemu ,anawet postawic murowaną altane po co komus przepłacać .
Za 400m2 nie swojego gruntu.Drewnianą budę podobną do altanki i parę starych owocowych drzewek ktoś woła 16 tys .No trzeba mieć tupet. W Kiecach za 20 tys murowana piekna altana z wyposaz i iogrodzeniem .
Od zarządu kiedyś jeszcze były, teraz raczej już nie. Fakt taki, że od zarządu dostaniesz mega zarośnięta, zadrzewiona, najczęściej ze starym fundamentem betonowym w stanie rozkładu. Doprowadzenie tego do stanu używalności to co najmniej 3-4 tys i pełno załatwiania, żeby maszyny mogły wjechać na działkę, żeby zutylizować odpady. Kolejne 3-4 tys ogrodzenie. To ten stan zerowy od zarządu na który musisz na start wydać 6-8 tys.
Jak ktoś zda dobra działkę zarządowi to zarząd rozpalcejuje ją dla swoich lub siebie za darmo albo zwróci za drzewka.Starsze osoby tak zdają działki do zarządu nie sprzedając ich I zarabiając duże pieniądze że sprzedaży.
Kupiłem działkę w Kelcach w okolicach ul .Wojska Polskiego 14tys ,murowana altana w pełni urzadzona ,ogrodzona i podłaczone media.Wiec o czym mowa.W Ostrowcu coś sie pomieszało z tymi cenami w głowach.
Ty jak zwykle wszystkich znasz forumowy idioto i wiesz kto pisał. Ha ha ha. No inbecyl.
52 km od Ostrowca kupiłam sobie dom 140 m kw z działka dużą za niecałe 180 tys. Ceny w Ostrowcu i okolicach to totalna głupota. Za cenę kawalerki mam dom z działką, cisza spokój i brak idiotów.
Działka 44 ar. 12 km. od Ostrowca z drewnianym domkiem 115 tys.
608 801 473.
Już się tam widzę. Pani, która odebrała, sympatyczna. Jestem już prawie dogadany.