Żeby się coś zmieniło to chyba jakiś pomór musiałby być na wiejskiej ,ewentualnie świńska grypa ;) Bo dobrowolnie to oni od koryta nie odejdą .
tusk wie po ile są ziemniaki
Tuska już namaścili na nową kadencję : artykuł z sobotniej Rzeczpospolitej.
Polski dom w Jerozolimie
12.03.2011 Rzeczpospolita, Szewach Weiss
"Niedawno uczestniczyłem w nietypowej kolacji. Odbyła się w rezydencji premiera Beniamina Netanjahu w Jerozolimie, a jej gośćmi byli premier Donald Tusk i pół polskiego rządu. Wokół stołu siedzieli ministrowie polscy i izraelscy. Netanjahu ze swoją pochodzącą z Wilna rodziną, urodzony w Piotrkowie były naczelny rabin Israel Lau, urodzony w Świdnicy ambasador Izraela w Polsce Zvi Rav-Ner,..."
I KTO RZĄDZI W NASZYM KRAJU . I jak tu ma być dobrze
Marek Zuber dodaje: – Ceny w Polsce podbijane są przez spekulantów. To wielki kapitał kręci rynkiem. Działa to w prosty sposób. Mając duże środki korporacje lokują je w cukrze, którego tak naprawdę nie potrzebują. W efekcie firmy, które potrzebują cukier do produkcji, nie mogą go dostać. To powoduje wzrost cen. Wtedy wielki kapitał postanawia sprzedać zapasy, które zgromadził. Na rynku jest panika, bo chociaż cukier znów się pojawia, jego cena utrzymuje się na wysokim poziomie.
Ceny paliwa
Czerwiec 2008
Na światowych giełdach baryłka – 131,14 $
Na stacjach w Polsce, litr Pb95 – 4,70 zł
Marzec 2010
Na światowych giełdach baryłka – 113,28 $
Na stacjach w Polsce, litr Pb95 – 5 zł
Ceny buraka cukrowego w skupie
styczeń 2011 – 0,93 zł za kg buraka – 3,20-3,30 zł kg cukru w sklepie
początek lutego 2011 – 0,75 zł za kg – 3,80-3,90 kg cukru
koniec lutego 2011 – 0,66 zł za kg – 5 zł kg cukru
Tusk się chwali, jaki jest wspaniały »
Przekonaliście mnie, zagłosuję na Prawo i Sprawiedliwość, pierwszy raz. Postaram się też przekonać innych. Niechaj kraj popłynie miodem i mlekiem, niechaj ludziom zacznie żyć się lepiej. Dajmy szanse ludziom z PiS, oni nas uratują.
Ja też zagłosuje na PiS ale jeżeli nie będzie tak pięknie i wesoło jak piszecie to wam pierwszym łby poucinam. Widzę że zwolennicy PiS to tylko ludzie "nieważne jak byle zarabiać pieniądze" niestety tak się nie da z gówna miodu zrobić. Do tego trzeba czasu.
Zawiodłem się na tym Tusku-obiecywał cuda! a tu cud że jeszcze wiążę koniec z końcem.Niech na niego glosują bogaci i jego kumple od korytka pan Mich,Górniak,Radlak -ja tym razem głosuję na Jara.
Kochani czego oczekujecie , kiedys wszyscy nzrzekali że Moskwa nami steruje i żyło sie jak wiemy ... obecnie nic nie mozemy zrobić bez Brukseli i żyje sie jak widać. Sami to wszystko oceńmy.....
poprawka z belgii cukier nie po 2.80-2.90 tylko można znajść w wielu sklepach po 0.60 centa,czyli 2.40 zł,fajnie no nie
rządzą nami żydzi, nie ulega wątpliwości,trzeba wybierać albo Polaków, albo najmniej szkodliwych Zydków czyli Pis.
Jak głosowałeś na po okaż trochę honoru i zbojkotuj wybory, jeśli nie zamierzasz głosować na partie propolskie.
Tak cię czytam 123 i wychodzi na to, że Polacy to jakaś mniejszość narodowa w Polsce. Może założysz jakieś ugrupowanie mniejszości narodowej i wystartujesz do sejmu. O ile nie jesteś Żydem ....
Polacy to mniejszość narodowa w rządzie, zgadłeś.
Zgadzam się .Brawo 123.Jestem z tobą.Tych z nocnej zmiany trzeba wywalic na zbity pysk.
Cała nadzieja w tym że Polacy niedadzą sie omamić platformie!PO przed wyborami znów bedzie dużo obiecywać.SLD tylko czeka żeby mieć dobry wynik i wejść w koalicję z PO.Pogońmy to towarzystwo ! Nadzieja tylko w PIS.
Czyli w Żydach jak to mówił 123
To kto ich wybrał ? Polacy czy Żydzi ?
No i co z twoim kandydowaniem do sejmu ?