Korekta - nieznaczących
Nie możesz wiedzieć jakie pytanie zadałem, bo cię tam zwyczajnie nie było. Więc nie zmyślaj niemądra kobieto.
Tylko tyle masz do powiedzenia w temacie zamieszczonych przez Ciebie treści... - nie bronisz tych tez...ach nie potrafisz ? Zostało ci tylko dalej kłócić się ze słowem Boga. No tak, kłamstwo w obliczu prawdy blednie, tak jak bledną te twoje dwa zdania, w tym jedno nie w temacie, bo dotykające mojej osoby, które mam w głębokim poważaniu :))
Już odblokowała wątek bo nie miała komu wciskać głupot. Co za brak silnej woli i stanowczości. Jak udostępniam wątek tylko zalogowanym forumowiczom to tego się trzymam a nie robię z siebie chorągiewki. Jak można zastawiać się imieniem Boga i być tak mało stanowczą w swoich postanowieniach, wstyd.
Wątek był zablokowany po to aby nie robić z niego śmietnika na tygodniu. Dzisiaj mamy kolejny Dzień Pański i dlatego został odblokowany. Trochę myślenia nie boli gościu 14:09. Felice123 zapraszamy napiknik w Parafii Św. Jadwigi już dziś od 15. Będzie mnóstwo atrakcji ;)
Jest i amore ze wspólnego turnusu.
Cały ten wątek to jeden wielki śmietnik. Nie zauważyłeś tego gościu z 14:12?
Czyżbyś nie załapał, że pedagogika wstydu na mnie nie działa. Odblokowując daję szansę takim jak ty ukazania tej " wielkiej" mądrości którą w kontrze do "ciemnego, bo wierzącego" ludu wszem i wobec głosicie. Niestety, jak na razie nic mądrego tak przez Ciebie, jak i przez @ diabeł oraz @ bogu nie zostało napisane. Jesteście nadzy- jak Adam i Ewaw raju - skryci ze wstydu w krzakach. No...gdzie ta wasza mądrość. Podobno nie słuchając Boga macie posiąść mądrość skrywaną przez Boga przed wami- tak głoście powołując się na to wielkie " poznanie" . Gdzie ta mądrość?
Nie ma jej - jesteście nadzy i wystrychnięci na dudka przez diabła, który was wpuścił w maliny- daliście się mu wykuwać, a teraz jedyne co potraficie, to prawić takie mądrości, jakie zawarte zostały w waszych postach pod dzisiejszym moim wpisem.
Kopiuj wklej - poza wszelką klasyfikacją.
Piszesz ciągle jedno i to samo o jakieś nagości to jakiś twój fetysz? Zarzucasz innym, że nie mają nic mądrego do napisania, a sama piszesz chyba tylko aby pisać bo za dużo wartości merytorycznej twoje posty nie mają. Bardzo fajny post wstawił dziś gość_ciemniak12, ale nawet nie raczyłaś go przeczytać bo boisz się jak diabeł święconej wody jak ktoś pisze mądrze, ale nie po twojej myśli. Uważasz, że tylko ty masz rację? Twoja pycha cię kiedyś zgubi.
W sumie, nie dziwi mnie, że piszesz o fetyszach. Wiarę w to co widzialne i przypisywanie szczególnych mocy przedmiotom przejawiają ludzie, którzy Boga mają za nic i wyznają moc np. talizmanów.
Fajny tekst powiadasz?
Nawet ten, który go zamieścił nic mądrego na temat obrony skopiowanych treści nie był w stanie napisać. Tak jak i ty - tyle tylko , że fajny. Fajna to może być np. fryzura. Treść musi być prawdziwa, by mnie urzekła czyjaś mądrość, a za taką uważam tylko to co Bogu nie zaprzecza. Dlaczego ? Bo tylko Bóg kocha nas do końca bezinteresownie - i tylko jemu zależy na naszym szczęściu. Ja temu wierzę, bo ta prawda sprawdziła i nadal sprawdza się w moim życiu. Gdy Go słucham - jestem szczęśliwa; gdy przestaję - cierpię.
Felice, przecież "reprezentanci twojego boga na ziemi" wciskają ludziom kity, że jakiś tam obraz jest święty i ma moc. Przecież to przedmiot, talizman. To wiara w to, co widzialne. Jak już piszesz, to pisz z sensem.
Ktoś kto ma sumienie ma też wstyd, ktoś kto jest opętany wstydem nie grzeszy. I kogo tu diabeł wystrychnął na głupka? Uważasz się za mądrzejszą od innych? Wszystkie te cytaty pasują do Ciebie.
"Każdy głupiec widzi swoją głupotę w takim samym stopniu, co swoje uszy (W. Thackeray)"
"To smutne, że głupcy są tacy pewni siebie, a ludzie rozsądni tacy pełni wątpliwości (B. Russell)"'
"Wadą człowieka bezmyślnego nie jest to, że nie myśli, tylko to, że myśli, że myśli (A. Majewski)"
"Są dwie drogi do szczęścia – religia i głupota (S.J. Furie)"
Osoby psychicznie chore jako jedyne twierdzą, że takie nie są, więc u Ciebie jak faktycznie bez zmian.
Mądre przysłowie chińskie "Nie kłóć się z głupim, bo postronni nie zauważą różnicy." Nie ma więc co wdawać się w dyskusję z Felką.