Tak samo jak twoje nie mają znaczenia. Ale aby to zrozumieć trzeba mieć w sobie trochę pokory. Kreujesz się na mesjasza jakiegoś, ale się mylisz. Uważasz, że jeżeli to swoich postów wtrącisz pojęcia "Jezus Nasz Pan", "Bóg", "Słowo Boże" staną się one z automatu mądre, niestety tak nie jest. Twoje posty są strasznie szablonowe i puste wygląda to tak jakbyś uważała, że wiara w Boga zwalnia cię z samodzielnego myślenie przez co jesteś po prostu śmieszna.
Teksty typu "A jednak to Bóga słowa, że kto Jego słucha - wstydu nie za zna. Twoje nie mają dla mnie większego znaczenia." potwierdzają jedynie fakt, że jesteś pełna pychy i przekonania w swoją wszechwiedzę. Jest to tylko twoje błędne samouwielbienie.
Popieram przedmówcę. Felice to zwykła fanatyczka religijna z rozbuchanym ego.
Poza tym fanatyzmem nie ma NIC do zaoferowania swojemu rozmówcy.
To nawet nie fanatyczka, to chora osoba. Dziś uważa się za mesjasza a jutro będzie uważała się za boga. Myśli, że ma męża i dzieci. To choroba i to poważna. Dobrze, że siedzi w zamknięciu i produkuje się tu na forum. Jest mniej niebezpieczna bo wątek można pominąć, gorzej gdyby atakowała ludzi na ulicy. Forum to dla niej terapia.
Z tą "terapią" to chyba masz rację. Ona tak sfiksowała po jakiejś traumie.
Boi się bezpośredniego kontaktu z ludźmi. Choroba. No cóż tylko współczuć.
"Wadą człowieka bezmyślnego nie jest to, że nie myśli, tylko to, że myśli, że myśli (A. Majewski)" To dokładnie opisuje Felice.
Czy wpłaciłeś już stosowny datek na wiekopomne dzieła ojczulka Tadzia?
To po co tu wchodzisz gościu 19:04 ? Ten wątek nie jest dla Ciebie. Krytykujecie Felice123 a sami nic mądrego nie umiecie napisać w przeciwieństwie do niej. Cóż, taka jest prawda.
Chciałbyś, Gościu z 19:04, Twoje niedoczekanie. Niemalże 27 tysięcy wejść na ten wątek w niwecz obraca Twój sarkazm.
Magilla
Jak proste okazało się do obalenia to co skopiowano z "racjonalisty" za pierwszym razem, tak również uznałem, podobnie jak Felice123, że szkoda sobie zawracać 4 litery, aby czytać drugie wypociny, a jeszcze tym bardziej na nie odpowiadać.
Zgadzam się, że treść nie ma być "fajna" tylko prawdziwa.
Ale skąd lewak ma wiedzieć, co to znaczy "prawdziwa"?
Sprawdza Się Przepowiednia Św Franciszka o Papieżu Niszczycielu Czasach Ostatecznych Kościoła Świata
Czy Papież Franciszek to Antychryst lub Fałszywy Prorok / Antypapież ► https://youtu.be/xYxZaTYCpuI
co o tym myślisz?
W jednym z postów stwierdziłem, że nie wierzę w to, aby przyszłość istniała.
Istniała w sposób realny, tak jak istnieje teraźniejszość.
Wyjaśniałem to, opierając się choćby o Stary Testament.
Tym samym nie mogę potwierdzić, że wierzę w przepowiednie - chyba, że wynikają one z pewnej znajomości mechanizmów, wydarzeń, myśli, czynów.
Czy ktoś, kto znałby plany Hitlera okazał się "przepowiadającym przyszłość", tylko dlatego, że wiedziałby na kilka miesięcy wcześniej o tym, że wybuchnie II wojna światowa?
Czy zatem przepowiednia, że przyjdzie papież, który zniszczy Kościół jest prawdziwa?
Wielu było papieży, jak i antypapieży, których rola w umacnianie pozycji Kościoła była dosyć wątpliwa.
Więc i ten papież zrobi swoje i odejdzie. Od nas zależy, czy jego "nauki" będą miały wpływ na nas samych oraz na Kościół, który nie jest tylko instytucją, ale przede wszystkim zgromadzeniem wiernych.
Mogą sobie wprowadzać instytucję szafarzy, którzy rozdają eucharystię. Ale nikt nie zmusi mnie do przyjmowania z niepoświęconych rąk Ciała Chrystusa.
Mogą sobie wprowadzać zasadę, że rozwodnikom należy się pełne uczestnictwo we Mszy św., ale nikt nie zmusi ich, aby dokonywali tego grzechu wbrew własnej woli.
Wszystkim znane są przepowiednie z Fatimy.
Wiemy, że dwie z nich dość szybko się sprawdziły.
Ale co z trzecią tajemnicą?
Dziś Kościół twierdzi, że została ona w pełni ujawniona.
Jeśli tak - to znaczy, że się nie sprawdziła.
Przepowiednia, która się nie sprawdziła - a przecież przepowiedziała ją Matka Boska.
Więc dlaczego "się nie sprawdziła"?
Ponieważ prawdopodobnie była nie przepowiednią, a ostrzeżeniem.
Ostrzeżeniem, co czeka Kościół jeśli zwycięży na świecie ideologia, która zaczęła budzić się wtedy w Rosji.
Lewacka, szatańska ideologia komunizmu.
Reasumując - przepowiednie o przyszłości jako takiej?
Najpierw musiałby ktoś udowodnić mi, że przyszłość należy do któregoś ze zbiorów: WSZYSTKO, albo NIC.
O fizyce kwantowej słyszałeś ? Czas to pojęcie względne, możliwe są nawet podróże w czasie choć jeszcze dla nas niedostępne.
Obalenie? HEHE nie wiem co bierzesz ale zmniejsz dawkę. Zero argumentów. Jedyne co potrafisz napisać to nazwać kogoś lewakiem. Twoje szablonowe teksty są tak samo puste jak felice123 i jej wypociny.
Może niewiele z nich zrozumiałeś, co by tłumaczyło dlaczego nie potrafiąc sklecić kilku zdań z sensem, musisz uciekać się do metody kopiuj-wklej :)
W pustce nie ma nic do rozumienia, zwłaszcza z twoich "wywodów" rodem z frondy.