Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dzień Pański - kolejny

Ilość postów: 3931 | Odsłon: 178779 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Dzień Pański - kolejny”.
                        • Odp.: Dzień Pański - kolejny

Moich postów dotyczy to samo.

Nawet apel do Admina - pisany bez zalogowania - czeka w poczekalni.

Zauważyłam jednak, że po jego napisaniu wczoraj rano, w ciągu pół godziny odblokował jakąś tam część moich postów.

Reszta - ta, która była odpowiedzią na szaleństeo DiLucze - zniknęła. Myślę, że tylko z tego powodu, że była doczepiona do pierwszego postu naszego najbardziej zaciekłego oponenta ( w moderacji) , który został usunięty jako niezgodny z zasadami forum. Myślę, że ani ty, ani ja ich tam nie zgłaszamy, tak jak to czynią nasi oponenci, by blokować każdą niemalże naszą wypowiedź. Może jest w tym szaleństwie jakaś metoda na zmęczenie chociażby przeciwnika ? Muszę pomyśleć, jak obejść na przyszłość takie sytuacje.

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2442

Odp.: Dzień Pański - kolejny

Jeśli chodzi o poczekalnię, to mam podobnie. Nie jesteś "wyróżniony".

DiLuce
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2447

Biblia jest niekompatybilna. Tu się z tobą zgadzam. Biblia to całość ST i NT.

DiLuce
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2434

Dokładnie tak Magilla.

Kiedyś, bodajże w rozmowie z @Legion, który uczepił się tego - moim zdaniem sztucznego problemu - podobnie , jak w artykule, do którego link wrzuciłeś, tłumaczyłam ten pompowany sztucznie spór.

Bez skutku jednak... no chyba, że tym skutkiem jest zastąpienie jednego adwersarza ( @ Legion, od którego "drzwi" zwyczajnie odeszłam uznając, że dalsza rozmiwa z "obrazem" nie ma sensu) - drugim. Teraz jego sobowtór- @jaSceptyk przejął jego pałeczkę. Te sama argumentacja, ten sam styl wypowiedzi ... nie wiem- może to jakaś bliźniaczość wchodzi tu w grę.

Myśle, że w następstwie tych rzeczowych treści, które Ty przytoczyłeś, za chwilę pojawi się "nowy nick" i jego posiadacz znów będzie lał po raz kolejny wodę na młyn ku sianiu zamętu w sprawach, które dla każdej osoby wierzącej powinny być raczej jasne.

Pozdrawiam

Felice123
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Felice123 :) z wypowiedzi Magilli wynika jednoznacznie, że cośtam12 katolikiem nie jest. Ponieważ ST dla niego nic nie znaczy. Niech Jaszczur będzie z tobą!

DiLuce
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

"Dlatego, o czym już kilka miesięcy temu już pisałem, odrzucam Stary Testament i to co jest w nim zawarte." c12

"Tak, jak - również dla katolików - cały Stary Testament zawsze jest aktualny." Magilla

OTO TAJEMNICA "WIARY":

Co mi się we łbie urodzi to jest prawdą "łobiektywną."

Dobra, wiem, że zaraz coś mONdrego napiszecie typu "lewacka gnida", "wykładowca kafelek", "jego żona to gumowa lalka", i za to ostatnie c12 "wycieczkę" nie tylko do mnie ale do moich Najbliższych, jesteś byłeś i będziesz zawsze śmieciem, Hitler się w grobie przekręca jak patrzy na takich uczniów Jezusa.

DiLuce
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2438

Odpowiedziałam ci na twój poprzedni post w podobnym tonie, który jest w poczekalni.

Nie podzielam twojego zdania.

Z wypowiedzi (nie)ciemniaka12 nigdy nie wyciągnęłam tego, że nie uznaje On Starego Testamentu. Jego wywody miały jasno sprecyzowany tok myślenia- dotykając poszczególnych zagadnień - który wyklucza uznanie twoich ocen formułowanych w tym temacie za prawidłowe.

Ale to, że ty generalnie nie rozumiesz tego co piszą mądrzy ludzie, już dawno zauważyłam. Toteż proponuję więcej nie ośmieszać się jakąkolwiek przez ciebie czynioną próbą interpretowania wypowiedzi myślących ludzi, bo tylko jeszcze bardziej się ośmieszysz.

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

"Dlatego, o czym już kilka miesięcy temu już pisałem, odrzucam Stary Testament i to co jest w nim zawarte." TO JEST WYPOWIEDŹ CIEMNIAKA12. JEŚLI UŻYTE W NIEJ SŁOWA: "ODRZUCAM STARY TESTAMENT I TO CO W NIM ZAWARTE" NIE JEST WEDŁUG CIEBIE ODRZUCENIEM, TO PROPONUJE ZMIANĘ LEKÓW.

Interpretowanie ludzi myślących dotyczy ludzi myślących ty i coś12 do nich nie należycie. Poza tym ja nie dokonuję tu interpretacji tylko KOPIUJĘ cytat.

DiLuce
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Udajesz, że nie widzisz postu (nie)ciemniaka12 w poczekalni ?

Dla mnie oczywistym były te twoje kolejne manipulacje treściami, bo dokładnie pamiętałam tę rozmowę, w której padły te słowa dotyczące zafałszowanego przez Izraelitów obrazu Boga w Starym Testamencie.

To prawda, że Izraelici zafałszowali obraz Boga. Dkaczego ? Bo ich plan na życie przestał uwzględniać Boży plan zbawienia każdego człowieka - również niebędącego Izraelitą. Oni realizowali swój zamysł i kreślili taki obraz Boga, który byłb im wygodny; umożliwiał im realuzację tego planu- tak w wymiarze indywidualnym, jak i narodowym.

Nie mam więcej czasu na dalsze odpieranie twoich manipulacji, względnie na ukazywanie ci twojego obłędu.

Żegnam

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Czyli można odrzucić ST, nie odrzucając go. :) Pytanie czy Magilla jest katoliczką w takim razie. Jak wnoszę ona nie odrzuca ST. Jeszcze jedno, z tego co "piszesz" wynika, że słowo boże (o boSZe) może się zdezaktualizować? Czyli w ST jest zafałszowany obraz boga? Ostatecznie: połowa książki pt. Biblia jest zła, zafałszowana, połowa dobra i prawdziwa? Oto słowo boże...

DiLuce
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2445

Ponadto liczę, że admin weźmie się w końcu do roboty i na bieżąco będzie analizował posty w moderacji. To co się dzieje ostatnio, pozwala nawet na postawienie śmiałej tezy o manipulowaniu przez niego treściami poprzez zdecydowany wpłtw na kształtowanie toku dyskusji.

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2446

Po raz kolejny DiLuce - w swoim poście z godz.10.59 ( jego post w poczekalnu, pod który- nauczona doświadczeniem minionych dni - nie podepnę mojego niniejszego postu), po moich i (nie)ciemniaka12 wyjaśnieniach, udowadnia, że z myśleniem mu nie po drodze/ względnie, że manipulowanie treściami jest mu baaaaardzo bliskie :))

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Każdy kto ma inteligencję, choćby na poziomie kota, dostrzeże kto tu kłamie i bredzi.

DiLuce
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

"Moje odrzucenie obrazu Boga ze Starego Testamentu wiąże się ściśle z przykładami, które już wielokrotnie podałem. Uważam, że jest on "niekompatybilny" z tym jakie nauki o Nim przekazywał nam Pan nasz Jezus Chrystus." TO JEST CYTAT z wypowiedzi ciemniaka 12.

Wynika z niego - w sposób jednoznaczny - że część Biblii (stanowi ona bowiem tak ST jak NT) jest niekompatybilna :)))) z druga częścią.

Ja natomiast uważam, że jeśli coś jest Prawdą jest Prawdą z a w s z e bez względu na czas. Inaczej nie jest prawdą tylko "gówno prawdą" jakby powiedział ksiądz profesor Józef Tischner.

DiLuce
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Ty natomiast uważasz, że Biblia to bzdura, więc możesz sobie wsadzić swoje opinie ... w oko :)

ciemniak12
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 2450

Inteligencję na poziomie kota, a raczej - jak słusznie zauważył

(nie)ciemniak12 - niższym, niż posadzka w Jego łazience- to tylko ty posiadasz.

Toteż niepokoju co do ocen cytowanych treści (którymi manipulujesz poprzez wybiórcze ich pokazywanie bez szerszego kontekstu wypowiedzi, w którym padły) - dokonywanych przez ludzi wierzących, a nie tylko za takich się podającymi - brak. Opinia zaś laików - zawsze pozostanie tylko opinią laików :))

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie istotny jest kontekst, jeśli ktoś mówi o odrzuceniu ST i jego niekompatybilności. To jaki by ten kontekst nie był: 1. Odrzuca ST (Jahwe w nim opisanego).

2. Stwierdza, że jedna część jest niekompatybilna z drugą.

Nie ważne dlaczego (kim bowiem jest ciemniak?) by osądzać słowo boże? To oczywiście sarkazm.

Chyba że słowo boże (zawarte w ST? czy już zdezaktualizowane?) jest dla ciebie mniej ważne niż "kontekst" (wyjaśnienia) czegośtam12.

DiLuce
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

*nieistotny :) 1 raz

DiLuce
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 128129131133134 ... 216217218219
Przejdź do strony nr
46 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -