Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dzień Pański - kolejny

Ilość postów: 3931 | Odsłon: 178684 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
              • Odp.: Dzień Pański - kolejny

Udajesz? Niestety nie... Jesteś ślepcem. Wszystko co w mitologi Jezusowej funkcjonuje jest zapożyczone, ukradzione przez "cwanych" Żydów, którzy zatruli nasze prawdziwe źródła.

DiLuce
                Zgłoś
                Odpowiedz

Nic nie musieli zaporzyczać, bo dziadek tego, z którego wyszło 12-cie plemion izraelskich wcześniej sam był wyznawcą politeistycznych bóstw czczonych przez nomadów, tj. przed faktem zawierzenia Bogu jedynemu.

A propos, ostatnio zakupiłam ciekawą książkę zawierającą 13 katechez Karola Wojtyły pt. "Kazanie na Areopagu" stanowiących osobiste rozważania przez Papieża słów św. Pawła podczas hego lucznych podróży apostolskich skierowanych do Ateńczyków czczących wiele bóstw, w których ten przybliżał im Boga nieznanego przez nich wówczas, którego oni czcili w wielu bożkach nie znając Go tak naprawdę. Inspiracją zaś dla św. Pawła stało się znalezienie w mieście pełnym posągów prezentujących czczone bóstwa, ołtarza z napisem " Nieznanemu Bogu" (więcej w Dziejach Apostolskich, rozdział 17).

Poczytaj więcej zanim zaczniesz komuś ciemnotę wciskać. Nie zamykaj się w swoim ksenofobicznym światku pełnym przeróżnych fobi DiLuce, bo to nie jest zdrowe i źle może się dla ciebie skończyć.

Trzymaj się.

Felice123
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Korekta- pożyczać ; ateńczyków; Dziejach apostolskich.

Innych oczywistych literówek, tradycyjnie nie chce mi się poprawiać, bo raczej nie wyrządzą obe żadnej szkody wśród czytających w postaci utrwalania błędów.

Felice123
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2723

Odp.: Dzień Pański - kolejny

Z "przecieków" w twoich "tekstach" wynika jednoznacznie, że to ty masz problemy z którymi sobie nie radzisz.

DiLuce
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Chodzą też słuchy, że to co najistotniejsze w moich postach "przecieka" ci przez palce, a prawda "fizjologu" jest taka, że "nic co ludzkie nie jest mi obce", zwłaszcza cierpienie z powodu zranienia grzechem pierworodnym. Jedno jest pewne, tylko Bóg czyni mnie zdolną do podnoszenia się opierając się na nim. Jego mocą jest to tylko możliwe, bo na "skażenie miłością własną" (jakiego to wyrażenia raczył kiedyś użyć @ Magilla, którego przy okazji pozdrawiam) czyli egoizm, jest tylko jedno lekarstwo - miłość Boga, wszak klina klinem się wybija.

Felice123
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2728

To raczej Ty sobie nie radzisz z tym że wielu ludzi ma zupełnie inne poglądy a kościoły są pełne. To Twój problem że nie potrafisz tego zaakceptować. Tak było gdy się urodziłeś i nie zmieni się to gdy już umrzesz. Nie zmienisz tego że ludzie potrzebują wiary i jest im z nią dobrze.

TropicielAbsurdu
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2718

Ty dalej taki zgorzkniały ? Przykre.

TropicielAbsurdu
              Zgłoś
              Odpowiedz

Ile w tym roku dobrzy ludzie dajecie na WOŚP?

ciemniak666
                Zgłoś
                Odpowiedz

Tylko Bóg jest dobry. Z kolei człowiek roztropny, którym winien być każdy wierzący swoim postępowaniem nigdy nie powinien przyczyniać się świadomie do krzywdy innych (krzywda w kontekście zdarzeń, które mają miejsce na festiwalu organizowanym w ramach podziękowania za czynny udział w akcji WOŚP).

Żaden człowiek (ludzie na koncertach i ich rodzice, małżonkowie, dzieci) nie będzie przeze mnie ostatecznie płakał nad swoim, czy drugiej, bliskiej osoby losem.

Opieka zdrowotna to sprawa regulowana prawnie, a nie sentymentalnie, emocjonalnie.

Każdy wie co do jego obowiązków należy.

Podobnie rzecz ma się z utrzymaniem lokalnych budynków kościelnych, plebanii, z ewentualnymi ich remontami, modernizacjami. Winno być to sprawą wiernych, by ci czuli się odpowiedzialni za te sprawy i zobowiązani do dbałości, także finansowo.

Skoro samorządy/ludzie z nimi związani mają tu tak wiele do powiedzenia w kwestii finansów, to i okazywana przez księży wdzięczność w trakcie ogłoszeń niejednego "wiernego" w pole wyprowadziła przy urnie wyborczej...no bo oni tacy dobrzy z natury są :))

Żeby dobro było dobrem trzeba patrzeć nie po ludzku, lecz po Bożemu, szukając woli Bożej.

Felice123
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Jaka to krzywda się dzieje na tych koncertach?

ciemniak666
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Tacy jak ty z pewnością widzą tam tylko świetną zabawę.

Jednojest pewne. Dołożę wszelkich starań by nasze dzieci nie miały ochoty na tego typu rozrywki.

Felice123
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Napisałaś, że na tych koncertach dzieje się krzywda więc może podaj przykład, bo jak na razie to tylko puste słowa.

Mów za swoje dzieci, bo moje będą słuchać muzyki jaka im się podoba. Jeżeli będą chciały pojechać na taki koncert to też nie będę miał nic przeciw, są na tyle inteligentne że wiedzą gdzie jest granica zabawy. Ja moim dzieciom ufam, a jak widzę ty swoim nie bardzo skoro musisz posuwać się do zakazów.

ciemniak666
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Nic takiego nie napisałam ( nie umiesz czytać ze zrozumieniem więc wyciągasz błędne wnioski). Po prostu mam nadzieję, że moje dzieci w przyszłości dokonując rozsądnych wyborów, będą potrafiły nie ulegać ogólnej presji otoczenia by "zaliczać" tego typu imprezy. Znam wielu rodziców, którzy mieli nieprzespane noce, pełne nerwów i niepokojów tylko z tego powodu, że ich, a jakże - też, tak jak i twoje, rozsądne dzieci, pojechały na ten festiwal.

PS Moje dzieci już teraz słuchają muzyki, która podoba się wszystkim domownikom i bardzo nas muzyczne wieczory łączą, mimo rozpiętości wiekowej, która dotyczy nie tylko różnicy lat między dziećmi, a rodzicami.

Cóż przychodzi mi tylko na myśl życzyć ci przespanych nocy w przyszłości. :))

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

" Z kolei człowiek roztropny, którym winien być każdy wierzący swoim postępowaniem nigdy nie powinien przyczyniać się świadomie do krzywdy innych (krzywda w kontekście zdarzeń, które mają miejsce na festiwalu organizowanym w ramach podziękowania za czynny udział w akcji WOŚP)." może to nie są twoje słowa?

ciemniak666
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Mnie zarzucasz że nie umiem czytać ze zrozumieniem? A może ty piszesz słowa których nie rozumiesz.

ciemniak666
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2731

" Z kolei człowiek roztropny, którym winien być każdy wierzący swoim postępowaniem nigdy nie powinien przyczyniać się świadomie do krzywdy innych....

Żaden człowiek (ludzie na koncertach i ich rodzice, małżonkowie, dzieci) nie będzie przeze mnie ostatecznie płakał nad swoim, czy drugiej, bliskiej osoby losem." - jeżeli ktoś umrze np. przez fakt, że nie było sprzętu, który ratuje życie, a który mógłby zostać zakupiony przez WOŚP to bliscy takiej osoby w pewnym stopniu będą płakać dzięki tobie.

Wiadomo nie od dziś (co wielokrotnie pokazałaś swoimi wpisami), że wolisz wspierać finansowanie budowli że złota niż pomagać bliźniemu.

Co do dobra to nie zrzucaj całej odpowiedzialności na Boga, mimo że tak na pewno jest najprościej zrzucić ze swoich barków wszelką odpowiedzialność i winę.

ciemniak666
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Nie zrozumiałeś tego co napisałam, czy manipulujesz ?

Felice123
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Stwierdzam fakty.

ciemniak666
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
1234 ... 142143145147148 ... 216217218219
Przejdź do strony nr
46 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -