Czyli nie zrozumiałeś.
Jeszcze raz powtarzam, że role zostały już rozpisane i to nie przez twojego idola - Jurka lecz przez ludzi do tego prawnie powołanych.
A za koncerty i inne spędy płać sobie sam kupując bilet i nie wysługuj się m.in. małymi dziećmi z puszkami marznącymi na mrozie :))
Pisząc o koncertach rockowych "spędy" pokazujesz tylko, że zmysł muzyczny jest ci obcy, a tolerancji w tobie brak, mimo że się chełpisz znajomością nauk swojego Pana Jezusa, szkoda że do tych nauk się nie stosujesz, ale to świadczy tylko jaki mały człowiek z ciebie jest.
Ciekawe co byś napisała gdyby z tych pieniędzy był finansowany np. Przystanek Jezus.
Będę spał bardzo spokojnie bo wiem jak tam jest ponieważ byłem tam. Piszesz o rzeczach o których nie masz pojęcia, to tak jak ja bym napisał że na spędach zwanych pielgrzymkami dzieje się ludziom krzywda. Tyle samo wiem o pielgrzymkach co ty o Woodstocku, na ochronę takich pielgrzymek również zrzucają się wszyscy. Uważam, że zainteresowani powinni sami opłacać np. policję która eskortuje taką pielgrzymkę.
Może napiszesz co miałaś na myśli pisząc, że na koncercie dzieje się ludziom krzywda. Czy będziesz udawać, że tego nie napisałaś mimo, że fakty są inne?
Felice - ciołki są niczym bohaterowie "Mistrza i Małgorzaty". Wcześniej podałem link do fragmentu - teraz link do całości. Zapraszam (wcześniej oglądałem polską wersję z niezapomnianą rolą Holoubka - jego gra jako szatana była mistrzowska. Ale i ta rosyjska wersja ma swój ciekawy klimat).
Felice123 to jak wyjaśnisz co miałaś na myśli o krzywdzie na koncertach organizowanych przez J. Owsiaka? Skoro rzucasz oskarżenia to pewnie masz na to dowody.
Ciemniak12 jesteś zwykłą mendą i nią zostaniesz.
Dzisiaj Mądrość Syracha - ( Syr. 3, 2-6. 12-14) - mojego ulubionego proroka Ksiąg Mądrościowych Starego Testamentu. Czy słowa zawarte w tej Księdze mogą szkokować ?
Pewnie tak...mnie kiedyś zszokowały....po całej tej wolnościowej (oczywiście tylko na pozór - świetnie pisał o tym niegdyś @ciemniak12, nie będę więc powtarzać) katechezie świata, która głosi "róbta co chceta".
Jak to w praktyce wygląda. Mniej więcej tak: moja wola, moje życie, mój rozwój/ kariera/praca, moja macica, moje dziecko ....a na koniec .... moje wielkie bankructwo życiowe myślenia nie w kategoriach: nasze, wspólne, a raczej wspólnotowe oparte na miłości wyzbytej z egoizmu, tej która nie szuka swego itd. ( jak w Hymnie o miłości).
Dzisiaj o relacjach rodzinych opartych na więziach międzypokoleniowych. Prosty tekst, prosty przekaz, prosta recepta na szczęście... Boża recepta, jedno ale zaordynowanie tego lekarstwaodbywa się tylko przez ucho...prosto do serca. Wystarczy słuchać, bo jak pisze św. Paweł spodobało się Bogu zbawić świat przez głupstwo głoszenia kerygmatu.
PS. To co Syrach pisał o mądrych/głupich kobietach mocno mnie niegdyś egzorcyzmowało...najmocniej zaś to, z czym najbardziej się nie zgadzałam. Dzisiaj, dzięki m.in. tym słwom, spokojnie mogę nie zaliczać się do grona bankrutów życiowych, bo to co ja tak naprawdę wiedziałam o udanym życiu małżeńskim, rodzinnym, gdy decydowałam się ma małżeństwo, gdy potem pojawiały się kolejne dzieci, to było zdecydowanie za mało, a do tego sama wiedza też jest w tym względzie niewystarczająca. Najważniejsza bowiem jest miłość, a tą jest Bóg. Tylko On czyni mnie zdolną do tego, o czym mowa jest w II czytaniu z dzisiejszego dnia...
Standardowa zmiana tematu i przemilczenie niewygodnych pytań. Dużo słów mało sensu.
Obejrzyj sobie ciołku filmy o Woodstock - pijaństwo, narkomania, kur ....., mnie wystarczy. Takim jak ty więcej pereł przed twarz rzucać nie zamierzam.
Nie muszę matole oglądać bo tam byłem i ten film to tendencyjny gniot.
Dlatego nie finansuję zlotów skończonych pajaców.
W przeciwieństwie do ciebie kretynie byłem tam i wiem jak jest, znam też ludzie którzy na pielgrzymkach potrafią się upić, ale to nie znaczy że wszyscy na pielgrzymkach piją. Wypowiadasz się o rzeczach o których nie masz pojęcia.
Każdy twój kolejny post prawdę o kulturze osób uczestniczących w tego typu imprezach nam jeszcze bardziej przybliża. Tak ja, jak i zapewne @ ciemniak12, dalecy jesteśmy od generalizowania, ale jeśli ty miałbyś z wszystkim co cię określa - poprzez twoje posty - reprezentować właśnie tę lepsza część publiki tego festiwalu, to raczej po pozostałej części, rozsądek nakazywałby spodziewać się jeszcze niższych standardów. Jeszcze raz więc powtarzam.... sam opłacaj swoje rozrywki i nie wykorzystuj do tego celu małych dzieci.
Ponadto, co do różnic, to stare porzekadło głosi, że kto z kim przystaje, takim się staje.
Idąc twoim tokiem rozumowania to ty i ciemniak12 reprezentujecie poziom kultury ludzi wierzących- katolików. Mam nadzieje że jesteście tylko małym marginesem, nazwałbym takim rakiem który toczy tą wspólnotę. Tak nienawistnych, zaślepionych i zakochanych samych w sobie jak wy to ze świecą szukać.
Co z tego felice123, że wklejasz teksty z Biblii i nie tylko, często bardzo mądre słowa jak postępujesz w sprzeczności z tymi słowami, jesteś zwykłym faryzeuszem.
Trochę pokory felice123, bo twoja pycha w końcu cię zgubi.
Cóż...widzę, że strasznie męczysz się w tym wątku. Toczy cię wewnętrznie jakiś robak, który nie daje ci spokoju, ciągle bronisz przegranej sprawy i atakujesz tych, którzy tylko lekko nadepnęli ci na odcisk, a ty przecież tylko szukałeś taniej, marnej prowokacji.... a tu taki klops.
Dam ci radę. Na tym forum jest tyle innych łatwych, lekkich i przyjemnych wątków, w których z pewnością będziesz bożyszcze tłumów. Ten do takich nie należy. W tym wątku nie chodzi o uznanie i aplauz. Nikt też nie oczekuje aprobaty, toteż rewelacji na mój temat nawet - tradycyjnie już - po chrześcijańsku - nie skomentuję, bo nie mam odcisków.
Trzymaj się i już się tak nie spinaj.
Acha....nad nowymi prowokacjami zastanów się proszę w przyszłości dwa razy, zanim będziesz je uskuteczniał.