W tym masz rację. Psy szczekają (Ty jesteś jednym z nich), karawana jedzie dalej(wątek o Dniu Pańskim). Nie zakłócisz go.
Twoja odpowiedź jest tak "grubo skrojona", jak słownik, z którego korzystałeś. Cienki słownik "cienka" odpowiedź. Zajrzyj do bardziej "opasłego" a zobaczysz też i "szarości" :))
Dla osoby wierzącej kłamstwo nigdy nie jest prawdą, tak jak zło nie jest dobrem, życie - śmiercią, a światło -ciemnością. Relatywizowanie nie dla nas :))
Skoro dla ciebie Słownik Języka Polskiego PWN to cienki słownik to gratuluję, rozumiem że ty takie informacje czerpiesz z katechizmu.
Wychodzi na to, że twoje ciągłe ględzenie jaka to z ciebie wierząca osoba to kolejne kłamstwo, a może już sama pogubiłaś się w swoich kłamstwach i nie wiesz co jest czym. Żal mi ciebie, żyjesz w tej swojej zakompleksionej, obłudnej i zionącej nienawiścią klatce jak wąż w swojej norze i tylko wysuwasz łeb i syczysz na wszystkich którzy mają normalne życiowe poglądy.
Noto Felice123 - jesteś na właściwym kursie. Jak ktoś taki pisze, że nie masz "normalnych życiowych poglądów" to pamiętaj: Pan nasz Jezus Chrystus znany był z tego, że nie miał "normalnych życiowych poglądów".
Cały Nowy Testament to jeden wielki nieżyciowy pogląd.
Uffff .... Felice123 ... dziękuj Panu za nieprzyjaciół. On obdarowuje Ci ich po to, abyś wiedziała, że twój kurs jest właściwy.
No NORMALNIE mnie rozbawił tym określeniem :))
Szkoda, że twój Pan zapomniał obdarować cię rozumem, najwyraźniej miał w tym jakiś plan, w sumie tacy ludzie jak ty też są potrzebni, jak to mawiał Lenin pożyteczni idioci:)
A korzystasz też z innych słowników np. synonimów ?
A teraz specjalnie dla ciebie:
"Nadzieja zaś, której spełnienie już się ogląda, nie jest nadzieją, bo jak można się jeszcze spodziewać tego, co się już ogląda? Jeżeli jednak, nie oglądając, spodziewamy się czegoś, to z wytrwałością tego oczekujemy. "
(Rz 8, 24b-25).
Jak ogarniesz, to daj znać :))
W pierwszej kolejności korzystam ze Słownika Języka Polskiego PWN. Co to ciebie to niewiele się pomyliłem, że ty takich pozycji książkowych nie tykasz.
W pierwszej koleiności używam rozumu, który do prawdy w szerszym kontekście mnie prowadzi, że o zmysłach nawet już nie wspomnę, które dając poznanie jednostkowe (węższej rzeczywistości), są rozumowi pomocne w wyciąganiu szerszych wniosków.
Rozwinięcie tej myśli w ostatnich moich i ciemniaka12 postach z dnia wczorajszego ( podpiętych do wypowiedzi z początku listopada ubiegłego roku 2018) w wątku pt. "Dlaczego ludzie odchodzą od Kościoła".
Ponieważ ty takie poszukiwanie prawdy za pomocą rozumu i zmysłów, uważasz za niemiarodajne/kłamliwe, nic mądrego nie jesteś w stanie napisać. Stąd tylko trolling.
A prawda jest taka, że bronisz przegranej sprawy WOŚP.
Reszta " Takiej prawdy" w wątku założonym wczoraj przez ciemniaka12 o szkodniku służby zdrowia i pacjentów. Tam tacy "prawdziwie dobrzy" jak ty szukają kamieni ( bo do argumentów im daleko), by walić z wściekłości, na oślep, w tych, którzy stają po stronie prawdy, która nią rzeczywiście jest.
Nic dodać, nic ująć. Uga-uga i tak nie pojmie :)
Gdybyś używała rozumu to nie wypisywałabyś tak wielu bzdur.
Póki co, wszystko co zarzucasz Felice123 widać u Ciebie. Marny prowokator z Ciebie za to nieszczęśliwy człowiek.
Jest i piewcaabsurdu, jeszcze tylko magilla i kółko wzajemnej adoracji będzie w komplecie.
Zazdrościsz ? Po co tak naprawdę tu piszesz i prowokujesz ? Masz tak nudne życie czy Twoja fobia jest już na tym etapie że nie pozwala Ci spokojnie funkcjonować ?
Twoja diagnoza jest nietrafiona doktorze Freud. Wchodzę w ten wątek, aby wytykać hipokryzję, obłudę i pychę felice123 i ciemniaka12.
Felice123 mam do Ciebie pytanie. Dlaczego raz chamstwo nazywasz chamstwem w przypadku ciemniaka666, a w drugim przypadku takie samo chamstwo nazywasz męskim wsparciem?
Nie chodzi o chamatwo, toteż nie użyłam określenia cham. Z kolei durnotę będącą naturalną konsekwencją nieużywania rozumu w procesie dochodzenia do rozpoznania rzeczywistości pod kątem prawdy, mam prawo, tak jak każdy racjonalny człowiek, nazywać po imieniu. Na przyszłość proszę o precyzję pytania, bo manipulacji nie uznaję jako sposobu konwersacji.