Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dzień Pański - kolejny

Ilość postów: 3931 | Odsłon: 178642 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2926

Odp.: Dzień Pański - kolejny

Witaj Ciemniak.

Pewnie jesteś zmęczony tym całym dzisiejszym dniem?

Mnie ta dwudniowa przerwa dużo dała. Zregenerowałam się nieco..głównie wyspałam.

Tak myślę...ponieważ tamte moje plany, o których kiedyś pisałam nie wypaliły (pamiętasz?...pisałam o tym w jednym z wątków)...może wróciłabym na stałe do tego wątku w formule, która tu funkcjonowała od czasu jego założenia? Widzę, że kilkadziesiąt osób na dzień do niego zagląda. Pewnie nie w ramach umartwiania się? :))

Felice123
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Dzień Pański - kolejny

..!..

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2928

Mam prośbę Ciemniak. Potraktuj tamten mój wczorajszy post tutaj za niebyły, tj. zawarte tam pytanie w kwestii ew. powrotu, za skierowane w zasadzie do siebie...w ramach głośnego myślenia, które tu uzewnętrzniłam. Ta decyzja czy, i ew. kiedy wrócić, nie powinna być uzależniona od opinii w tej sprawie kogokolwiek...nawet mojej rodziny, ale najpierw rozważę to w moim sercu- w relacji z Bogiem, który winien być na pierwszym miejscu. Najpierw o tę relację muszę zadbać, by wszystko inne było/ wróciło na swoje miejsce. Przepraszam, że cię tym obarczyłam.

Ps. Każdy zasługuje na odpoczynek. Ty też potrafisz puścić Boga przodem i pozwolić sobie na chwilę wytchnienia, a On, jeśli tylko zechce, pokaże tym, którzy tak tu mędrkują i Boga próbują poniżyć ( Jego Słowo), na czym polega Jego prawo i sprawiedliwość.

Ostatnio przeczytałam u śp. abp Fultona Sheena takie jedno mądre zdanie...oby każdy wziął je sobie do serca: "Bez sprawiedliwości, miłosierdzie byłoby obojętnością na zło; bez miłosierdzia, sprawiedluwość byłaby mściwością."

Do usłyszenia.:))

Felice123
          Zgłoś
          Odpowiedz

Obiad ugotowałaś czy uzależnienie od pisania z obcym facetem (nie będącym twoim mężem jak się domyślam) w Internecie silniejsze ?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz

A ty, ugotowałaś?

Gość
              Zgłoś
              Odpowiedz

Ja nie jestem matką trójki dzieci żoną i grafomanką :)

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Przyganiał kocioł garnkowi.Weź nie rozśmieszaj ludzi, kobieto.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2933

Doskonałą odpowiedź na te ich ciągle powtarzanie, że ludzkim grzechom należy pobłażać, albowiem "nie sądź, abyś nie był sądzonym". Nie ma miłosierdzia, bez właściwej oceny rzeczy i ewentualnego wybaczenia, kiedy te spotka się ze skruchą, żałowaniem winy i chęcią naprawienia szkody. Dzięki za ten cytat.

Ciemniak13
            Zgłoś
            Odpowiedz

Tchórz jeden

Gość_LuDu
              Zgłoś
              Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2936

Nie ma za co.

Wpisy tamtych cwaniaczków trzeba pomijać, choć to trudne, bo działają na zasadzie natrętnej muchy. To ich sposób, żeby odciągnąć od ważniejszych rzeczy. Nie są w stanie niczego ci zabrać...jesteś tym kim jesteś, znasz prawdę o sobie, a ten chłoptaś LuDu niech ujada. Takie ma tu zadanie na tym lokalnym podwórku.

Pozdrawiam.

Felice123
              Zgłoś
              Odpowiedz

Pozdrawiam. Spókojnie - jeszcze trochę poganiam go po mieście, a później wyślę go do Szczecina :)

Ciemniak13
                Zgłoś
                Odpowiedz

Ja zaś zastanawiam się tak na poważnie, czy najpierw podstawić mu karetkę na takie spotkanie ze mną ( pobudzony jakiś jest...może po dopalaczach(?), czy radiowóz policyjny? A może oba pojazdy na czas w jednej chwili. :))

Felice123
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Na razie jest niczym " Tony Halik" szukający w naszym mieście pieprzu i wanilii. Nie trzeba go zniechęcać - ważne że ma paranoik jakiś cel w życiu :)

Ciemniak13
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2940

Albo jak w "Mistrzu i Malgorzacie" - wyślę go do Odessy :)

Ciemniak13
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

No może to i lepszy pomysł niż z tymi pojazdami? Ganiaj go więc...przynajmniej rodzina tego agresywnego typa od niego odetchnie w tym czasie. :))

Felice123
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2935

Feli - czego nic nie piszesz? Brakuje mi troche nowych postów :(

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Witaj. Dopiero teraz zauważyłam twój wpis.

To skomplikowane. Brakuje mi Ducha Świętego ostatnimi czasy, a bez tego ani rusz. W tym stanie rzeczy, z rozważania byłoby więcej szkód niż pożytku dla czytających. Z wiarą jest tak, że trzeba mieć serce ciągle otwarte na Boga i ludzi wokół nas w nowych faktach życia, z którymi przychodzi nam się zetknąć i z nadzieją opierać się na Nim, by wyprowadzić ze zła w nich tkwiącego- dobro. Ja niestety ostatnio serce zatwardziłam, straciłam gorliwość w wierze, pokój w sercu, a tym samym niekoniecznie jestem w stanie o własnych siłach, by udźwignąć ciężary życia. Jednym słowem, leżę na macie, a ponadto, w związku z chorobą- także i w łóżku.

Pozdrawiam i przepraszam za brak możliwości ew. odpowiedzenia na ten post, ale z uwagi na wpisy w wątku o moim wątku o gender, zmuszona byłam powrócić do blokady, by była przejrzystość w temacie.

Felice123
          Zgłoś
          Odpowiedz
    1234 ... 153154156158159 ... 216217218219
    Przejdź do strony nr
    46 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -