Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dzień Pański - kolejny

Ilość postów: 3931 | Odsłon: 178628 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                          • Odp.: Dzień Pański - kolejny

Nie wiedziałem, że tam odpisałaś nawet, jaka manipulacja? To alegoria jasnej decyzji, albo idziesz za Chrystusem, albo zostajesz na brzegu ze swoją letnią wiarą. To ty manipulowałaś, jeśli dobrze pamiętam, twierdząc że papież nic nie wspominał o obowiązku pomocy uchodźcom - otóż wspomina często, głośno i mocno. Sugerujesz, że on nie zna słowa bożego? Nawet prawicowo-katolickie media ostro go za to krytykują. Watykan sam zresztą dał przykład, przyjmując sporą ich grupę.

Twoja przypowieść jest dość nietrafiona - kościół nie jest już ziarnkiem gorczycy. Nie jest na początku drogi. Rozrósł się i objął cały świat setki lat temu. Jego cykl kwitnienia się skończył, czas na jesień życia. I śmierć. Podobnie z zaczynem - stary chleb zaczyna się pokrywać pleśnią. Albo wysycha na wiór.

Gość_Vlad
                            Zgłoś
                            Odpowiedz

I dlatego właśnie Pan nasz Jezus Chrystus mówił w przypowieściach...żeby głusi słuchali, a nie słyszeli...głuchy na Słowo Boga Vladzie.

Uczniom zaś tłumaczył te przypowieści na uboczu.

Radzę ze swoimi problemami/ fobiami odwiedzić psychiatrę. Żegnam

Felice123
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2975

Odp.: Dzień Pański - kolejny

Do roboty babo - sprzątaj w domu, maluj gołębie na scianach, zrób mężowi obiad. Tylko na forum nie siedź.

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Żeby ugotować obiad, to same pseudo talenty nie wystarczą. Trzeba po prostu umieć gotować.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2977

Dzień święty święcić.

Gość
          Zgłoś
          Odpowiedz

Pomyślałem, że nie ma sensu zakładać nowego wątku, a ten będzie najodpowiedniejszy do przekazania tej smutnej informacji. Felice, mam nadzieję, że się nie obrazisz. https://www.tvp.info/47217364/zmarl-ksiadz-piotr-pawlukiewicz To był naprawdę świetny kapłan.

crazyman@
            Zgłoś
            Odpowiedz

Teraz dopiero zauważyłam twój post. Nie wiedziałam.

Wieczny odpoczynek racz Mu dać, Panie.

To bardzo smutna wiadomość. Miał niesamowitą umiejętność docierania do uszu słuchaczy. Myślę, że przez to ucho trafiał do serc wielu, a jak wiadomo, wiara rodzi się ze słuchania, bowiem "spodobało się Bogu przez głupstwo głoszenia słowa zbawić wierzących." ( 1 Kor 1, 21b).

Pałeczka teraz w rękach innych. Oby Mu dorównali w prostocie głoszenia Kerygmatu mocą Ducha Świętego. Amen

Felice123
              Zgłoś
              Odpowiedz

Szkoda, że nie możesz tego o sobie powiedzieć. Twojego bredzenia Felka, nikt nie chce słuchać. Tak mi przykro. Nie każdemu dano talent.

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz

Liczba dziennych odsłon w tym wątku pomimo braku nowych postów (średnio ok. 50), przeczy twojej opinii. Chyba, że tu w ramach samoumartwiania forumowicze zaglądają. :))

Felice123
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Przecież wszyscy wiemy, że sama wchodzisz na ten wątek dziesiątki razy dziennie, aby zrobić wynik i cieszyć się sukcesem. To dopiero trzeba mieć nawalone pod czachą.

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

" Wszyscy wiemy"...?

Lecz się.

Jak będziesz śmiecił w tym wątku bredząc bez sensu, to pokażę ci drzwi. Zrozumiałeś, czy przejść do czynów? :))

Felice123
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2990

No własnie - kiedy nowe posty ?? Czemu nic nie piszesz ? Masz chyba sporo wolnego czasu. Lubię twoje posty, zawsze czytam je z zapałem ale brakuje mi ich. Kiedy wracasz do pisania?

Gość_No właśnie
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Gdy Duch Święty wpadnie do wieczernika i otworzy mi usta. Proszę jednak nie traktować tego dosłownie utożsamiając datę mojego powrotu ze świętem Pentecoste. :))

Felice123
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

15:32. Felka podaj dokładny adres, gdzie są te twoje drzwi, spod których przepędzasz intruzów. To może wiele ułatwić.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Nie bardzo rozumiem jaki masz cel by pisać w tym wątku gościu 15:43 skoro tak Ci się on nie podoba. Wygląda to tak, jakbyś miał jakąś obsesję ;)

crazyman@
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

To ty crazyman wrzucałeś kiedyś te linki z konferencji śp. ks. Piotra Pawlukiewicza o różnicach między kobietami, a mężczyznami w jednym z wątków, bo już nie pamiętam? Świetnie je ujął. Będzie go brakowało.

Felice123
                            Zgłoś
                            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 2995

Szczęść Boże tym, dzięki którym - zgodnie z poniższym Słowem Bożym, inni są błogosławieni.

Błogosławieni jesteście, gdy [ludzie] wam urągają i prześladują was, i gdy z mego powodu mówią kłamliwie wszystko złe na was." ( Mt, 5,11).

To w kontekście tego szamba, które jest tu wylewane na ludzi Kościoła, w tym m.in. na Ciemniaka13.

Cieszmy się Ciemniak13, bo nasza nagroda w niebie jest wielka.

Pozdrawiam w tym dniu Pańskim życząc miłego dnia.:))

Felice123
        Zgłoś
        Odpowiedz

Również pozdrawiam.

Dzieci nie mogą mnie obrazić - a nawet jeżeli metryka wskazuje inaczej, to intelektualnie wyłącznie potwierdzają swoją dziecinadę.

Oglądałem przed chwilą film "Epidemia strachu" - ciekawe, bo tak gość który wmawiał ludziom, aby się nie szczepili tylko kupowali ziółka (oczywiście w przypadku tej choroby nic nie warte) zarobił na wciskaniu ludziom kitu 4 mln dolarów.

Tak pomyślałem sobie o tych naszych tu paranoikach - kto wie, może któryś z nich ma sklep zielarski?

Przepraszam, że zbiegłem z tematu.

Alleluja i do przodu :)

Ciemniak13
          Zgłoś
          Odpowiedz
    1234 ... 156157159161162 ... 216217218219
    Przejdź do strony nr
    46 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:Dodaj firmę