Nie wiedziałem, że tam odpisałaś nawet, jaka manipulacja? To alegoria jasnej decyzji, albo idziesz za Chrystusem, albo zostajesz na brzegu ze swoją letnią wiarą. To ty manipulowałaś, jeśli dobrze pamiętam, twierdząc że papież nic nie wspominał o obowiązku pomocy uchodźcom - otóż wspomina często, głośno i mocno. Sugerujesz, że on nie zna słowa bożego? Nawet prawicowo-katolickie media ostro go za to krytykują. Watykan sam zresztą dał przykład, przyjmując sporą ich grupę.
Twoja przypowieść jest dość nietrafiona - kościół nie jest już ziarnkiem gorczycy. Nie jest na początku drogi. Rozrósł się i objął cały świat setki lat temu. Jego cykl kwitnienia się skończył, czas na jesień życia. I śmierć. Podobnie z zaczynem - stary chleb zaczyna się pokrywać pleśnią. Albo wysycha na wiór.
I dlatego właśnie Pan nasz Jezus Chrystus mówił w przypowieściach...żeby głusi słuchali, a nie słyszeli...głuchy na Słowo Boga Vladzie.
Uczniom zaś tłumaczył te przypowieści na uboczu.
Radzę ze swoimi problemami/ fobiami odwiedzić psychiatrę. Żegnam
Do roboty babo - sprzątaj w domu, maluj gołębie na scianach, zrób mężowi obiad. Tylko na forum nie siedź.
Żeby ugotować obiad, to same pseudo talenty nie wystarczą. Trzeba po prostu umieć gotować.
Dzień święty święcić.
Pomyślałem, że nie ma sensu zakładać nowego wątku, a ten będzie najodpowiedniejszy do przekazania tej smutnej informacji. Felice, mam nadzieję, że się nie obrazisz. https://www.tvp.info/47217364/zmarl-ksiadz-piotr-pawlukiewicz To był naprawdę świetny kapłan.
Teraz dopiero zauważyłam twój post. Nie wiedziałam.
Wieczny odpoczynek racz Mu dać, Panie.
To bardzo smutna wiadomość. Miał niesamowitą umiejętność docierania do uszu słuchaczy. Myślę, że przez to ucho trafiał do serc wielu, a jak wiadomo, wiara rodzi się ze słuchania, bowiem "spodobało się Bogu przez głupstwo głoszenia słowa zbawić wierzących." ( 1 Kor 1, 21b).
Pałeczka teraz w rękach innych. Oby Mu dorównali w prostocie głoszenia Kerygmatu mocą Ducha Świętego. Amen
Szkoda, że nie możesz tego o sobie powiedzieć. Twojego bredzenia Felka, nikt nie chce słuchać. Tak mi przykro. Nie każdemu dano talent.
Przecież wszyscy wiemy, że sama wchodzisz na ten wątek dziesiątki razy dziennie, aby zrobić wynik i cieszyć się sukcesem. To dopiero trzeba mieć nawalone pod czachą.
No własnie - kiedy nowe posty ?? Czemu nic nie piszesz ? Masz chyba sporo wolnego czasu. Lubię twoje posty, zawsze czytam je z zapałem ale brakuje mi ich. Kiedy wracasz do pisania?
15:32. Felka podaj dokładny adres, gdzie są te twoje drzwi, spod których przepędzasz intruzów. To może wiele ułatwić.
Szczęść Boże tym, dzięki którym - zgodnie z poniższym Słowem Bożym, inni są błogosławieni.
Błogosławieni jesteście, gdy [ludzie] wam urągają i prześladują was, i gdy z mego powodu mówią kłamliwie wszystko złe na was." ( Mt, 5,11).
To w kontekście tego szamba, które jest tu wylewane na ludzi Kościoła, w tym m.in. na Ciemniaka13.
Cieszmy się Ciemniak13, bo nasza nagroda w niebie jest wielka.
Pozdrawiam w tym dniu Pańskim życząc miłego dnia.:))
Również pozdrawiam.
Dzieci nie mogą mnie obrazić - a nawet jeżeli metryka wskazuje inaczej, to intelektualnie wyłącznie potwierdzają swoją dziecinadę.
Oglądałem przed chwilą film "Epidemia strachu" - ciekawe, bo tak gość który wmawiał ludziom, aby się nie szczepili tylko kupowali ziółka (oczywiście w przypadku tej choroby nic nie warte) zarobił na wciskaniu ludziom kitu 4 mln dolarów.
Tak pomyślałem sobie o tych naszych tu paranoikach - kto wie, może któryś z nich ma sklep zielarski?
Przepraszam, że zbiegłem z tematu.
Alleluja i do przodu :)