Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dzień Pański - kolejny

Ilość postów: 3931 | Odsłon: 178608 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3050

Odp.: Dzień Pański - kolejny

Wklejam jeszcze raz powyższy post i dokonuję kilku korekt.

Witaj.

Żeby nie błądzić w tym chaosie dezinformacji, to oprócz trzymania się ściśle Drogi Prawdy wiodącej do Życia, trzeba by jeszcze odświeżyć sobie Słowo Apokalipsy o działaniu bestii w jej charakterze politycznym - Ap 13, 1-10 (przywołałeś już pewne ugrupowanie partyjne w strukturach unijnych o możliwościach wpływania na rząd dusz z niebagateną siłą rażenia ), a także w jej wymiarze religijnym - Ap 13, 11-18 (weźmy sobie tu za przykład wycieranie sobie przez Tuska i kolesi z tego ugrupowania jeno gęby wartościami chrześcijańskimi albo bliżej nieokreślonymi, albo tak rozcieńczonymi, że za hasłem np. miłość może się kryć wszystko - w zależności od stopnia relatywizmu poglądowego danej osoby).

Jak wyłapać te działające na tym forum - ostatnio intensywniej, bo przedwyborczo - bestyjki (mniej lub bardziej zmyślne) w służbie tej pierwszej - politycznej? Jak odróżnić, kto działa dla bestii pilnując chytrze swoich skrytych interesów, a kto zabiega o wartości uniwersalne dobre dla wszystkich, a więc prawdziwe?

Jedno jest pewne: PRAWDA NIE KRZYCZY. Obecnie krzyczą uliczni pieniacze podejmujący anarchistyczne akcje uliczne. Kto ich tu na forum jawnie popiera albo chytrze, skrycie w rzeczywistości uderza w wartości chrześcijańskie udając w pozorach dobroci niby obrońców Boga (tj. w tym drugim przypadku ci, którym Bóg niby nie przeszkadza, ale ten Kościół to już jest zbędny)? Pisaliśmy już o tym, że Droga do Ojca ( miłosiernego) jest jedna- jedna brama, którą jest Chrystus. Nie będę rozwijać.

Advocatus diaboli w tym chaosie ( a chaos to ciemności i wiadomo kto jest największym ściemniaczem) to jedna sprawa, druga- trudniejsza do ogarnięcia metoda manipulacji i dezinformacji, stosowana przez zwoleników totalnej opozycji, to sprytne używanie na własne plecy "kija samobija" [vide @foliarz(e), który(rzy) po dekonspiracji dokonanej tu w marcu/ kwietniu br. przez Ciemniaka13, zaczął (liczba pojedyńcza, bo już się nie mutuje w podpisie) niby uderzać sam w siebie chcąc zaciemnić swoją służbę w szatańskich zastępach, których widoczną twarzą jest Soros, a ukrytą wiadomo - ten, co tańczy "upiornego twista" dokonując akrobacji alpejskich dla osiągnięcia awojego celu].

Mam jeszcze kilka papierków lakmusowych, za pomocą których badam ścieżki by nie bładzić w ocenie info i je przecedzać . Ty pewnie też. Z roztropności jednak, na razie zamilknę. Nie uprzedzajmy ew. zmyślności tutejszych kłamczuszków opozycyjnych i nie wskazujmy im wytrychów. :))

Felice123
                Zgłoś
                Odpowiedz
                • Odp.: Dzień Pański - kolejny

ile szekli od pisu dostajesz za tuszowanie prawdy 7ydówko?

foliarz@
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

To ty walczyszcz Kościołem, tak jak Żydzi walczyli z jego Głową - Chrystusem...krętaczu. Widzę, że trafiłam celnie, bo się wijesz jak piskorz.:))

Żegnam.

Felice123
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Z tym Kościołem.co Słowian wybił i na stosie palił zawsze będę walczył 7ydówko! Widzę że trafiłem celnie bo okropnie ci wstyd za pis, i przebierańców z owej partii.

foliarz@
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Ktoś, kto używa kłamstwa jako techniki manipulacyjnej, tak jak ty, nie trafia nigdy z jednej przyczyny...., strzela ślepakami...rosyjski, kłamliwy trollu.:))

Felice123
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3065

Odp.: Dzień Pański - kolejny

Witaj ponownie,

Chciałbym (na razie) zignorować tego dokucznika i zapewnić, że wcześniej nie pokpiłem meritum, akcentując (jedynie) zagrożenia, co sprawnie wychwyciłaś. Po prostu nie chcę jakby powtarzać Twoich myśli i słów, które w rozważanym zakresie dobrze oddają istotę naszego jestestwa.

Nie zapominam o budowaniu wspólnoty - Kościoła, by wewnętrzny nakaz „działać” nie był celem samym w sobie, ale by poprzez działanie bardziej „być”, być chrześcijaninem autentycznie.

Czyli: współuczestniczyć z łaską Pana naszego w dziele budowy Kościoła. Nie wykonywać, jak wcześniej zauważyłaś, li tylko Prawo, ale być dzieckiem, a nawet jeszcze więcej: dziedzicem, który ma być ja ziarno, które przyniesie plon obfity. By współdziałać z Nim w Jego dziele, być płodnym w Bożym dobrodziejstwie, korzystać z łaski współdziałania w Jego dziele.

Stąd potrzeba ewangelizacji, z której zupełnie ‘przypadkowo’ plakatem i jego ‘promocją’ zakpiła ostatnio AMS i GW - ta sama grupa kapitałowa (ale też ta sama, no może nie tylko polityczna, ale głównie ideologiczna stajnia z R.Trzaskowskim włącznie).

Czytam głos ks. Daniela Wachowiaka „ … ludzie - zostawcie w spokoju Ewangelię i wiarę w Boga! Czy wy inaczej nie umiecie? Nienawiść was wewnętrznie zabija.”.

Tak to wygląda, hydra nienawiści podnosi łeb!

Magilla
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Podnosi łeb (ta hydra), bo świadomość wspólnotowości budowanej na Bogu wzrasta...także dzięki działaniom rządu pro bono publico, a nie - jak do tej pory - propter ingeniosis (dla dobra cwaniaków).

Tam hydra nienawiści, a w naszym Kościele budowanym na Panu naszym Jezusie Chrystusie mamy właśnie Święto Zesłania Ducha Świętego, bez którego trudno o miłość i jedność między braćmi w wierze. Może głównie dlatego tę hydrę tak rozsadza nienawiść...bo wie, że w jedności i miłości wspólnoty ludzi Kościoła (jedynej prawdziwej wspólnoty. między ludźmi- tej budowanej na Bogu), jest siła zdolna ją pokonać, bo Bóg jest z nami...nie jesteśmy sami...my w Nim, On w nas i przez nas, aby "świat" uwierzył.

Co do reszty..tej o potrzebie pełnienia woli Bożej, to miło mi to słyszeć.

Dobrej nocy, Magilla.

Felice123
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

* ...do tej pory, (TJ. ZA CZASÓW RZĄDÓW PO/ PSL) - ...

Felice123
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
    1234 ... 160161163165166 ... 216217218219
    Przejdź do strony nr
    46 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:Dodaj firmę