Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dzień Pański - kolejny

Ilość postów: 3931 | Odsłon: 178606 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
Aktualny widok mógłby udostępnić posty, które oczekują na weryfikację (m.in. sprawdzenie, czy są zgodne z Zasadami Forum). Jednak w tym wątku brak jest takich postów. Przywróć zwykły widok wątku „Dzień Pański - kolejny”.
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3121

Odp.: Dzień Pański - kolejny

Ten cel mogę osiągnąć sama, zwłaszcza, że nie mam zbyt wielu okazji do ciszy/samotności, która mnie nie męczy...wręcz przeciwnie...wtedy łapię dłuuuugi oddech. Wiesz...w realu to ja nie należę do tego typu kobiet, które dużo mówią, zwłaszcza w dużym gronie. Dziękuję więc za z chęci towarzyszenia mi i za zaproszenie, z którego - nie obraź się - nie skorzystam.

Felice123
                  Zgłoś
                  Odpowiedz
                  • Odp.: Dzień Pański - kolejny

Felusiu, a co powiesz, słonko, na kawkę i ciasteczko w jakiejś restauracyjce, słuchając muzyczki, prowadząc sympatyczna, acz wartościową dyskusję, bez zbędnego nadęcia czy buty. Zaprasza twoja koleżanka :)

Pozdrawiam

Z

Gość_Z
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Najpierw się przedstaw, bo ja nie daję zapraszać się na kawę nieznajomym osobom.

Felice123
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Co tu napisać hmmm?

Może zacznę od początku ;

Magilla mój nick nie ma nic wspólnego z wymienionymi przez ciebie cechami .

Nie jestem satanistą , masonem

a tym bardziej daleko mi do zjawy ,nękającej cię w snach w postaci polityka na litte „T”

Brzydzę się polityką i politykami ,

tak samo jak brzydzę się obłudnikami w sutannach .

Nie jestem tez ,lewakiem o dziwo !!

Mam godność , rodzine , szczęście i rozum

Kocham ludzi i staram się ich zrozumieć .

Wielokrotnie przykro się rozczarowywałem

Tak i w tym przypadku ,bo czy tego chcesz czy nie to jestem katolikiem , żyje wg przykazań

Ty i ta druga osoba chyba o tym zapomnieliście . Wielbicie samych siebie , gardzicie innymi bo ; poglądy ,garbaty ,czarny, Żyd , mason . Pycha aż kipi z tych waszych przekomarzań , kto jest większym katolikiem ?

Ja jestem. Bo się tym nie obnoszę !!!

Do następnego !

Pozdrawiam Pies Huckleberry , Pixe&Dixe ;))

MordimerMadderdin
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3127

Kawa przy Arce Noego i rozmowa o niedzielnej ewangelii. Tak ją bajeruj.

Gość
                      Zgłoś
                      Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3126

Ja tylko zachęcam do wycieczek rowerem. Może to 100km to na początek za dużo. Na początek i 30 km będzie boleć (zwłaszcza to siedzenie).

Gość
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
            • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3136

Magilla, nie jestem pewna, czy dobrze zrozumiałeś, co miałam na myśli pisząc o "rasowym rumaku" za - tu okazuje się jednak- 1000 zł (tam była pomyłka)? Na "składaku" to nie tyle bicepsy, co mięśni ud i łedek ćwiczę. Czyli dorzucając jeszcze bieżnię- wszystkie mięśni pracują. :))

Pozdrawiam.

Ps . Musiałam poprzestawiać trochę w rytmie dnia ( głównie poranka), by i z "wiatru we włosach" nie rezygnować i trochę "kiszonki", a może kaszanki, czy też kieszonki - tu zaliczyć. Tak żartobliwie przypomniało mi się, jak najmłodsza nasza pociecha miała problem z ww. słowami, by trafić w to, o co jej w rzeczywistości chodziło (gdy była mała..jakieś 2-3 latka).:))

Felice123
              Zgłoś
              Odpowiedz

* mięśniE ( ×2)

Felice123
                Zgłoś
                Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3129

No...ciekawa jestem Magilla, czy przełkniesz tę gorzką "prawdę" o nas ( dodatkowa trudność wynika z tego, że w jedno nas połączono) i "prawdę" (pomimo sprzeczności bijącej po oczch) o MordimerMedderdin. Dwie postawy: faryzeusza i celnika? Którą wybrać? (pytanie retoryczne). Pozwolisz, że gdy chodzi o mnie, pozostanę "za kolumną"...jako ta niewidzialna w "świątyni" grzesznica.

Felice123
        Zgłoś
        Odpowiedz

Tak zapytam kto dał Ci prawo oceniać ludzi? Przeciez wg twojej wiary wszyscy są równi. A zauważyłem, że bardzo wysoko się cenisz, podajesz się za przykład do naśladowania. Wg ciebie inni to faryzeusze.

Ty jako promotorka wiary nawet nie masz prawa nikogo osądzać. Tym zajmie się ten twój Bóg.

ForumowyIdiota
          Zgłoś
          Odpowiedz

Ale i ty też możesz stanąć za kolumną. Nie bronię ci. Wręcz przeciwnie. Wszyscy się tu zmieszczą, bo tu zazwyczaj dużo wolnego miejsca. Gorzej z tymi pierwszymi ławkami. Te, zdaje się, że już zajęte przez tych co wcześniej wstają i lepszymi katolikami się uważają ( vide "MM"). :)) .

Felice123
            Zgłoś
            Odpowiedz

Ja mam swoje miejsce na tym świecie, nie mam nakazów, zakazów. Nie będę stał przed kolumną ani za, nie będą siedział w pierwszej ławce ani ostatniej.

ForumowyIdiota
              Zgłoś
              Odpowiedz

Cóż za "wolnościowa" postawa ...taka poza prawem (bez nakazów i zakazów)...z duchem anarchizujących tłumów na ulicach. próbujących obalić siłą/przemocą/brawurą porzadek rzeczy ustanowiony wolą ludu mającego większość głosów, w którym wyrażona jest wola Boża.

Niech twe słowo będzie twoim sędzią. :))

Żegnam.

Felice123
                Zgłoś
                Odpowiedz

Bo to słowa czlowieka wolnego, prawdziwie wolnego, pod którymi I ja się podpisuję.

Gość
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Z Goethe'go:

"Gdzie słyszysz śpiew – tam wchodź,

Tam dobre serca mają.

Źli ludzie – wierzaj mi –

Ci nigdy nie śpiewają."...tylko wrzeszczą i wiją się, jak ci na ulicach, jakby konwulsji dostali.

Gdy prawi i sprawiedkiwi śpiewami i modlitwą cześć Panu oddają, kłamcy i zdziercy - anarchizują.

Felice123
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Czyli robotnicy w latach PRL byli ci źli. Nacpalas się? Czy już wszystkie szare komórki Ci obumarły?

Gość_Ob
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Pamietasz cichy pogrzeb Grzegorza Przemyka w asyście MO i ZOMO? Funkcjonariusze tylko czekali na to, że ktoś podniesie choć jmkrzyk sprzeciwu. Nie doczekali się. Pały, choć grzały ich w rece, pozostały tym razem bezużyteczne. Zacznij myśleć.

Felice123
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

* sprzeciwu.

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
    1234 ... 164165167169170 ... 216217218219
    Przejdź do strony nr
    46 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -