Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dzień Pański - kolejny

Ilość postów: 3931 | Odsłon: 178571 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3181

Odp.: Dzień Pański - kolejny

Magilla, to już czwarty post adresowany do Ciebie dzisiaj. Czy nadal uwazasz, że "autostrada" ma sens z punktu widzenia wiary, bo ja dalej stoję nastanowisku, że gdy język mych adwersarzy jest prędki, nie mają wyrobionego słuchu, a wiara rodzi się ze słuchania i to ten zmysł winni oni cwiczyć, a my winniśmy im to maksymalnie ułatwić, by chociaż tym jezykiem nie grzeszyli ( myśki poza naszym wpływem). Poza tym ręczysz za to, ze jestem w stanie sprostać wszystkim moim obowiązkom (matki, żony) i jednocześnie ogarnąć ten ruch na autostradzie? Ja mam mniejsze dzieci..jeszcze w domu, które wymagają opieki, troski, miłości, uwagi. A co ponadto ze zgorszeniem pubkicznym? Pomyślałeś o tym, gdy pisałeś tamte słowa? Nie rozstrząsam, czy słuszne, czy nie, ale chcę byś okazał mi swoje miłosierdzie i oddał sprawiedliwość tej sprawie.

Felice123
        Zgłoś
        Odpowiedz
        • Odp.: Dzień Pański - kolejny

Jeszcze raz, bo dużo literówek w zw. z "pajęczyną" na smartfonie i pośpiechem.

Magilla, to już czwarty post adresowany do Ciebie dzisiaj.

Czy nadal uważasz, że "autostrada" ma tu sens z punktu widzenia wiary, bo ja dalej stoję na stanowisku, że gdy język mych adwersarzy jest zbyt prędki, nie mają wyrobionego słuchu, a wiara rodzi się ze słuchania i to ten zmysł winni oni ćwiczyć, a my - poniekąd za nich odpowiedzialni- winniśmy im to maksymalnie ułatwić, także po to, by chociaż tym jezykiem nie mogli grzeszyć bluźniąc Bogu i bliźnim.(myśli poza naszym wpływem/ zasięgiem). Poza tym ręczysz za to, że jestem w stanie sprostać wszystkim moim obowiązkom (matki, żony, gospodyni domowej) i jednocześnie ogarnąć ten ruch na "autostradzie"? Ja mam mniejsze dzieci niż ty...jeszcze w domu, które wymagają opieki, troski, miłości, uwagi i zmęczonego po pracy męża. A co poza tym ze zgorszeniem publicznym sianym na skutek złorzeczeń? Pomyślałeś o tym, gdy pisałeś tamte słowa? Nie rozstrząsam, tu teraz czy słuszne, czy nie, ale chcę byś okazał mi swoje miłosierdzie i oddał sprawiedliwość w tej sprawie.

Felice123
          Zgłoś
          Odpowiedz

Miarkuj felice język twój , bo jego świetność gaśnie !!

Dawno temu prowadziłem spór o sens tych słów ,

Przypomniałem sobie i proszę

Podzielę się z wami ;

„ “Jeśli chcecie do mnie przyjść – powiada Zbawiciel, a nie macie w nienawiści ojca swego i matki, i dzieci, i braci, i sióstr, a nawet i życia swego, nie możecie być moimi uczniami”!

To są słowa Jezusa Chrystusa !

Jak je można zinterpretować ?

MordimerMadderdin
            Zgłoś
            Odpowiedz

Jako utrwalone braz(y)tych osób, który/(e) cię niszczą wewnetrznie, bo wiążą się z nimi historie, które nie pozwalają ci kochać. To te obrazy masz znienawidzić w sobie, by móc zacząć żyć w Chrystusie.

Felice123
              Zgłoś
              Odpowiedz

* obraz(y)

Felice123
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3192

Co za pierdolamento

Gość
                Zgłoś
                Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3218

Skąd to przekonanie ze to właśnie ja „błądzę „

Nie znasz mnie ,nie wiesz jak i gdzie żyje , czym się zajmuje , generalnie jakim jestem człowiekiem , nic o mnie nie wiesz !

Nie przeszkodziło to jednak tobie na wydanie wyroku na moja osobę , tylko na podstawie mojego nicka i na odmienny pogląd na ta sama rzecz .

Brawo KATOLICZKO !

Lepiej postaw rogatki na tej autostradzie ;)

MordimerMadderdin
                Zgłoś
                Odpowiedz

Wypij meliskę, bo odfrunąłeś?:))

Felice123
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Człowiek ze wsi wyjdzie ,

Lecz wieś z człowieka nigdy !!!

MordimerMadderdin
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

I tego się trzymaj.:))

Felice123
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

W twoim przypadku się sprawdza !

MordimerMadderdin
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Mnie pasuje. Dobrze, że ty też jesteś usatysfakcjonowany.:))

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3224

Wzbudzanie sympatii , chyba To nie jest twoja domena ;)

MordimerMadderdin
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Zależy czego oczekujesz od ludzi wokół. Ja tam wszystkich lubię, bo nie mam roszczeń wzgledem nich, tj. nie pokłafam w nich nadziei. Tej szukam u Boga pytając Go po co postawił na mojej drodze tę konkretną osobę. No właśnie MM...

Felice123
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3268

Magilla,

Jest jedno wyjście z tej sytuacji. Dobre dla wszystkich ( nie tylko dla mnie i dla Ciebie). Czy chcesz bym je przedstawiła teraz? Możemy w sumie prostym "mykiem" ominąć dyskomforty z postu z 12.20.

Felice123
            Zgłoś
            Odpowiedz
      • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3189

"nie bądźcie wielomówni jak poganie; albowiem oni mniemają, że dla swej wielomówności będą wysłuchani."

Szanuję Cię Felice, ale im dłużej czytam twoje posty tym bardziej widzę że prezentują one krasomówstwo i bicie piany, z którego nic nie wynika i brakuje w nich merytoryki. W twoich postach widoczny jest przerost formy nad treścią - fikuśny język jak z barkowych wierszy przerasta to co chcesz napisać i przysłania ich treść. Czytanie tego jest bardzo męczące - bo to co piszesz postem na A4 można zapisać w kilku zdaniach. A używając porównań z literatury i wyszukanego słownictwa typowego dla wysokiej kultury zamykasz swoje przesłanie tylko na "elity" - a tych na forum wiele nie uświadczysz. Jezus prowadził dysputy z Faryzeuszami, ale do ludu (prostaczków) przemiał jak najprościej - wszystkie przypowieści miały być skierowane do ludzi prostych, więc były proste i bez zbędnych ozdobników, co dało im wydźwięk uniwersalny - a nie lokalny i tracący aktualność - jak - nad czym ubolewam - twoje długie ale coraz uboższe w treść wpisy. To nie hejt, ale raczej przyjazna podpowiedź

Gość
        Zgłoś
        Odpowiedz

Który mój post był opowiedzią na twój i czego w nim nie ogarnęłaś/eś lub co cię tak znużyło? Tę "szczerą" rolę "trybuna ludu" zostawmy dla mniej wprawionych w forumowych praktykach i podchodach.:))

Felice123
          Zgłoś
          Odpowiedz

Felice jak ty mnie zaimponowałaś dzisiejszym pisaniem.Tyle postów w tak krótkim czasie.Masz wolne czy to wena twórcza?

Gość
            Zgłoś
            Odpowiedz
    1234 ... 168169171173174 ... 216217218219
    Przejdź do strony nr
    46 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
    - Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
    - Reklama -
    - Reklama -
    Losowa firma:
    WarszawaRemont.com
    Branża: Remonty
    Dodaj firmę