Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dzień Pański - kolejny

Ilość postów: 3931 | Odsłon: 178523 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
        • Odp.: Dzień Pański - kolejny

I znów brakuje ci cywilnej odwagi by wejść w szczegóły. Twój patron ( odwagi cywilnej), nie byłby z ciebie dumny. :))

Felice123
          Zgłoś
          Odpowiedz

I znowu bełkot bez merytorycznej treści. Wyjdź z za kolumny.

GiordanoBruno@
            Zgłoś
            Odpowiedz

Zauważam, że brak jakichkolwiek szczegółów, a więc merytoryki, to twoja działka w przypisywaniu mi "ubliżania bliźniemu". A więc ...co z tą odwagą?

Felice123
              Zgłoś
              Odpowiedz

Masz sklerozę czy to wyparcie, bo przecież uważasz się za nieomylną, "krystaliczną" w swych tekstach, prawi świętą.

GiordanoBruno@
                Zgłoś
                Odpowiedz

Nie dogadamy sie. Ja pytam o szczegóły, ty znowu twoje " widzi mi się" prezentujesz. Szkoda czasu. Pa:))

Felice123
                  Zgłoś
                  Odpowiedz

Najpierw pochyl się nad swoimi grzechami, a wtedy może się dogadamy.

GiordanoBruno@
                    Zgłoś
                    Odpowiedz
                  • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3382

Odp.: Dzień Pański - kolejny

Felice123, post z godziny 7:54 przeczytałem dopiero teraz, bo wcześniej nie zauważyłem go.

Dzięki za przekazane przemyślenia. Gdyby w podobny sposób otworzył(a) się GiordanoBruno@,

o ileż łatwiejsze byłoby komunikowanie się. Chyba ma innego nauczyciela.

Powracające reminiscencje z jakiejś lektury każą mi pamiętać, że nasz Nauczyciel uczy nas, jak rozmawiać o zwykłym życiu z prostą powagą, ale nie w celu zdominowania adwersarza, zniszczenia go czy przekazania jakiejś teorii, ale w celu przygotowania przestrzeni spotkania do zbudowania przymierza, abyśmy w Nim byli jedno. Jakże trudno Go naśladować.

Magilla
                    Zgłoś
                    Odpowiedz

Czy Twoim zdaniem byłaby potrzeba wyjaśnienia/doprecyzowania czegoś w tamtej wypowiedzi?

Felice123
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Raczej nie. Sporo wątków poruszyłaś. Może ich szczegóły kiedyś same wyjdą 'na wierzch', to wówczas pogadamy.

Zauważyłem też przywołany rok ‘2018’ – chyba zabraknie mi odwagi, tym bardziej, że to nic nie zmieni.

Magilla
                        Zgłoś
                        Odpowiedz

Zabrzmiało bardzo pesymistycznie (to ostatnie zdanie). Zostawmy to, tymbardziej, ze pora późna. Może mój post z 23.28 poprawi ci humor i to też, że dla Boga nie ma rzeczy niemożliwych.

Dobrej nocy.

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                    • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3386

Nadto, mam świadomość własnych ułomności na tym polu, o którym piszesz, ale nie ma w tym ukrytej chęci jakiejkolwiek dominacji, a jedynie występuje niemożność, póki co, przeskoczenia samej siebie. Tu trzeba czasu. Dopiero co pozwoliłam Bogu sprowadzić się do parteru, gdy chodzi o pokorę. Zajęło Mu to ze mną parę latek. Teraz pracujemy wspólnie nad prostotą. Potem jeszcze tylko uwielbienie i czas na Niebo.:))

Felice123
                      Zgłoś
                      Odpowiedz

Niebo zostaw lotnikom.

Gość
                        Zgłoś
                        Odpowiedz
              • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3373

Niestety dla Ciebie umiemy oddzielić ziarno od plew, a duża część twoich wypowiedzi to właśnie plewy.

GiordanoBruno@
                Zgłoś
                Odpowiedz
        • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3383

Tylko do pierwszego zdania...przepraszam, że się wcinam.

Gdybyś przypadkiem coś. "burknął" pod nosem/ niezrozumiale pod moim adresem, jak to masz w zwyczaju, to wyczulona na kwestie unifikacji tak mentalnej, jak i płciowej charakterystyczne dla totalitaryzmów, tudzież gender, przypominam, że w dyskusji mojej z Magillą, atorem postów jest jalbo mężczyzna albo kobieta, stad i różnice w przelewanych na "ekran" myślach, a pomijając już nawet okoliczności dotyczące specyficznego języka jakim wyrażają się mężczyźni ( choć oddajmy tu sprawiedliwość komu trzeba- język Magilli jest "przedniego sortu" pod każdym względem i nie chodzi tu tylko o formę, bo tej nigdy w ocenach nie przedkładam ponad treść, ale i o meritum) i kobiety, to każdy człowiek jest inny, a w historii mieliśmy już przykłady systemów rządzenia "duszami", w których wszystkich na jedno kopyto chciano ukształtować.

I teraz już mniej " górnolotnie"", zniżając loty bapiszę, że .jak czytam posty niektórych adwersarzy z kręgu moich antypatyków, to cieszę się, ze te systemowe plany się nie ziściły, bo aż strach pomyśleć co by to było, gdyby mój język wypowiedzi przypominał tamte niewybredne języki.

Felice123
          Zgłoś
          Odpowiedz

A teraz felice wymień dopływy Nilu ;))))))

MordimerMadderdin
            Zgłoś
            Odpowiedz
          • Post nadrzędny dla poniższego tego posta o numerze 3391

Twój sposób wypowiedzi nie jest wcale górnolotny, uświadom to sobie, mimo że grzech pychy każe Ci tak twierdzić, jest on po prostu przesadnie "skomplikowany". Sposób w jaki się wypowiadasz świadczy, że chcesz przez swoją formę wypowiedzi podnieść wartość merytoryczną swoich postów. To tak nie działa. Można by stwierdzić, że jest to twój normalny sposób wypowiedzi, ale tak nie jest ponieważ w innych tematach piszesz w sposób bardzo prosty.

Co do magilli to forma jego wypowiedzi też jest często "lekko" przesadzona, ale na pewno nie jest tak karykaturalna w swej formie jak twoja. Co do języka kobiety i języka mężczyzny to przychodzi mi na myśl tylko jak broniłaś ciemniaka12 (wtedy 12), który stosował inwektywy wobec swoich adwersarzy, więc aby stanąć w jego obronie twierdziłaś że jest on mężczyzną i dlatego obraża innych. I tu znowu byłaś/jesteś w błędzie.

GiordanoBruno@
            Zgłoś
            Odpowiedz

Język inwektyw i obrażania nie świadczy o "męskości" (chyba że dla Ciebie, ale to musisz chyba czerpać taki osąd od męża, ja np. w domu nie stosuje inwektyw, ale każdy jest inny) tylko a zwykłym chamstwie.

GiordanoBruno@
              Zgłoś
              Odpowiedz
1234 ... 178179181183184 ... 216217218219
Przejdź do strony nr
46 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -