Ostrowiec Świętokrzyski - Widok na fragment miasta

Ostrowiec Świętokrzyski www.ostrowiecnr1.pl

Szukaj
Właściciel portalu

- Reklama -

Logowanie

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Zaloguj się, aby zbaczyć, kto jest teraz on-line.
Aktualna sonda
Czy uważasz, że dobrze zagłosowałeś w kwietniu wybiarając obecnie rządzących?
Aby skorzystać
z mailingu, wpisz...
Korzystając z Portalu zgadzasz się na postanowienia Regulaminu.

Dzień Pański - kolejny

Ilość postów: 3931 | Odsłon: 178507 | Najnowszy post | Post rozpoczynający
                        • Odp.: Dzień Pański - kolejny

Popieram obu przedmówców.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 3412

Odp.: Dzień Pański - kolejny

Ze wszystkimi się wykłóca, kobiety z miejsca traktuje jak rywalki... Wykreowała z siebie NADCZŁOWIEKA pod płaszczykiem głębokiej wiary. W rzeczywistości jest niespełnioną fanatyczką z rozbuchanym ego. Tak, mogę sobie pozwolić na takie podsumowanie po lekturze jej tysięcy postów.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

A co tam u Kasandry słychać?

Dokonała już tej apostazji, czy jeszcze walczy?

Ps. Podpięcie tego posta pod post z14.25 to czysty przypadek :))

i nie należy tego wiązać z jakimikolwiek insynuacjami pod adresem autora.

Howgh!!!

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie lawiruj, bejbe. Kasandry nie znam, ale widzę jak szczerzysz do niej uświęcone kły za każdym razem gdy pojawia się kobiecy głos na forum. Wszak ty jesteś najmądrzejsza i najpiękniejsza i na inne "baby" nie ma miejsca na tym forum. Na pohybel porąbańcom.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Na tyle jest się mądrym (prawdziwym), dobrym i pięknym, na ile czerpak wrzuca się do odpowiedniej "studni", by zaczerpnąć. Wolę czeroać ze źródła madrości, dobra i piękna, niż od ludzi, bo tu łatwo zboczyć z odpowiedniej drogi.

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 3413

Pozwolisz, że zgodnie z zasadami kultury, przede wszystkim ja ci PODZIĘKUJĘ za wizytę. Wszak to ty jesteś w moim wątku, a nie ja w twoim. Choć już nie tak na bogato wyrażę to podziękowanie, bo nie tak ZBIOROWO, tj. w liczbie mnogiej. Przy okazji zapytam: słyszysz głosy w swojej głowie? Pewnie potrzebowałeś takiego wewnętrznego wsparcia, by dodać sobie "odwagi cywilnej", bo u "was"(towarzyszu), tylko w kupie siła. Zauważam, że tamte głosy cię popierające, oby nie w ramach autouznania (czego u krętaczy wykluczać nigdy nie należy), były później.

Po dzisiejszej modlitwie "Godziną czytań", chciałabym cię zapewnić, że gdy chodzi o mnie, to "na zachodzie bez zmian". Specjalnie dla ciebie zacytuję Hymn z Godziny czytań, byś wiedział skad u mnie pokój mej duszy:

"Przyjdź, o Chryste, Stwórco świata,

Blasku chwały Boga Ojca;

Kiedy nie ma w nas Twej łaski,

Nasze serca lęk ogarnia.

Twoim Duchem przepełnione,

Niechaj niosą w sobie Boga,

BY NIE ZDOŁAŁ WRÓG PRZEWROTNY

ZAKŁAMANIEM ICH ZATRUWAĆ.

Choć żyjemy w doczesności

I podlegli prawom świata,

Daj nam mocą Twych przykazań

Wolność od wszelkiego grzechu.

Chryste, Królu miłosierny,

Tobie, Ojcu i Duchowi

Niechaj będzie cześć i chwała

Teraz i przez wszystkie wieki. Amen."

Jeśli więc pisząc tamten post "dziękczynno- żegnalny, a raczej błagalny, odczuwałeś jakiś niepokój związany z moją forumową obecnością tutaj, chociażbyś nawet go sobie nie uświadamiał do końca i to pomimo wyraźnych oznak związanych z próbami tego "żegnania mnie" na tym forum, wiedz, że COŚ SIĘ DZIEJE.

Miej nadzieję w Panu...odwagi.:))

Ps. Drzwi nie musisz zamykać, gdybyś W SWEJ WOLNOŚCI nie zechciał daleju u mnie ( w tym wątku) już nie gościć.

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Tylko potwierdziłeś teorię o stukniętej chłopczycy. Powodzenia w leczeniu i dalszym życiu!

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 3415

* nie zechciał dalej u mnie (w tym wątku) już gościć.

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Zamknij wątek. Będziesz czytać tylko pochwały pod swoim adresem. Przynajmniej tu czuj się ważna.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Za te "dobre" szatańskie rady "zejścia z krzyża " gorąco dziękuję.:))

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Oczywiście nie potrafisz pisać nie po biblijnemu? To choroba.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nie zamykam Boga w świątyni z kamienia. Wolę zamknąć go w świątyni żywej, tj. mieć Go w swoim sercu. Stad nie stawiam Mu granic..tak w życiu realnym, jak i tutaj:

"Panie otwórz wargi moje, a usta moje bedą głosić Twoją Chwałę."

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

* Go

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
                        • Post nadrzędny dla poniższego posta o numerze 3430

Bóg nie chce i nie potrzebuje byś głosiła jego chwałę. Jedynym Twoim zadaniem powinno być czynienie dobra, co średnio Ci wychodzi.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Do tego co prawdziwie jest dobre prowadzi wiara, a nie odwrotnie, a co rodzi skutek w postaci nazywania dobrym tego co określić można tylko jako tzw. "widzi mi się", ktore z wiarą w Boga nie ma wiele wspólnego, za to z wiarą w siebie samego jako tego "dobrego" ma już wspólne wszystko. Od tego tylko rzut kamieniem do nihilizmu.:))

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Wiara dla samej wiary nie jest nic warta. Jeśli ktoś np w imię wiary wybiera życie pustelnicze i ascetyczne, pozbawia się tym samym czynienia dobra dla innych a to nie jest w oczach Boga ani miłe, ani pożądane. Istnieją prawa naturalne, ustanowione przez Boga, których należy przestrzegać. Nikt nie mówi o wierze w siebie samego, coś sobie znowu wymyśliłaś. Czynieniem dobra wcale nie trzeba się chwalić bo nie ma takiej potrzeby. Z nihilizmem nie ma to nic wspólnego.

Gość
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

Nic nie wymyśliłam. Wiem o czym mówię i z autopsji i z tego, że Bóg pozwolił mi osobiście doświadczyć i zobaczyć, gdzie w "dobrym" błądziłam opierając się na prawach naturalnych, dla których sędzią jest sumienie, które na tyle jest wrażliwe, na ile odpowiednio (u)kształtowane. Czy gdybym nie doświadczyła mogłabym moralizować w tak ważnych sprawach, jak duchowe/ dotyczące ostateczności? Wszak wiara to nie moralitet, który tu głośno wybrzmiewa u moich adwersarzy, którzy -słychać- sami dla siebie są wyznacznikiem dobra i zła, bo nie słuchajac Boga, powołują się na prawa naturalne i wlasny "barometr". A co heśli igła (sumienie) jest skrzywiona/wypaczona/ unietuchomiona(uśpiona)?

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz

*Nic nie wymyśliłam. Wiem o czym mówię i z autopsji, i z tego, że Bóg pozwolił mi osobiście doświadczyć i zobaczyć, gdzie w "dobrym" błądziłam opierając się na prawach naturalnych, dla których sędzią jest sumienie, które na tyle jest wrażliwe, na ile odpowiednio (u)kształtowane. Czy gdybym nie doświadczyła, mogłabym moralizować w tak ważnych sprawach jak duchowe/dotyczące ostateczności? Wszak wiara to nie moralitet, który tu głośno wybrzmiewa u moich adwersarzy, którzy -słychać- sami dla siebie są wyznacznikiem dobra i zła, bo nie słuchając Boga, powołują się na prawa naturalne i własny "barometr". A co jeśli igła (sumienie) jest skrzywiona/wypaczona/ unieruchomiona(uśpiona)?

Felice123 Dziś, 16:01

Felice123
                          Zgłoś
                          Odpowiedz
1234 ... 180181183185186 ... 216217218219
Przejdź do strony nr
46 postów w tym wątku zostało wyłączonych z wyświetlania ze względu na sprzeczność z Zasadami Forum lub czasowo. Możesz wyświetlić wątek wraz z tymi postami.

- Reklama -
- Ogłoszenie społeczne -

- Reklama -

- Reklama -
- Reklama -
- Reklama -
Losowa firma:
Bistro za Miastem
Branża: restauracja
Dodaj firmę