Oboje z Felka raczycie nas zaszczytem bycia tu, wiec on też chciał zaistnieć. Ma takie samo prawo jak wy.
Nie, nie takie samo prawo. My z Magillą jesteśmy tu niejako gospodarzami, bo dziedzicami (obietnicy Boga). On jest tu tylko przybłędą, który zamiast pukać do drzwi- rzuca kamieniami w szybę, zamiast się przywitać- robi wyziewy dwoma otworami, zamiast wreszcie rozmawiać- krzyczy i bluzga. A to wszystko w imię niezgody na Prawdę.
Sama sobie na to zapracowałaś. Przybłędą myslę , ze to Ty jesteś bo podobno daleko za Ostrowca(tok Twojego rozumowania)
Ja pierdzielę o na ma się za proroka. Choroba jak widać postępuje.
Dokładnie takie samo prawo. A ty masz spore problemy natury psychicznej - gospodarzem to jesteś u siebie w kuchni.
Gdy mówisz do Boga to jest Wiara, gdy Bóg mówi do ciebie to jest przejaw szaleństwa.
Nadto, gdy tylko ty mówisz do Boga, a nie interesuje cię jak Jego Słowo ma się zrealizować w twoim życiu, to jesteś tylko osobą pobożną, a nie wierzącą (wiara rodzi się ze słuchania). Jeśli słuchasz Słowa i na nie nie odpowiadasz " fuat" - znaczy, że zatwardzasz serce i nie masz ochoty nawrócić się.
Twoje zdanie i feliki123 to jest jedno zdanie. Przecież w kółku wzajemnej adoracji nie można mieć różnych zdań. Po prostu 12:12 użył troszkę dosadniejszych słów. Felka też nie jest "święta" w tej materii cyt: "Zauważam przy tym, że sfora (ze dwora) obsikuje bardziej nie dlatego, że sikać lubi lecz dlatego, że czuje coraz mocniej", resztą ty też nie jesteś bez winy cyt. "Gościu z o 9:57 pierdnąłeś nie luzując zwieraczy. Smrodu co niemiara." Ale do rzucania kamieniami i wszelkiego rodzaju osądów jesteście oboje z felką123 pierwsi.
"Troszkę dosadniejszych"... powiadasz twierdząc o "niedoj...niu" użytym przez tamtego kolesia.
Zaiste...wielka jest twa "sprawiedliwość". Dostąpisz w niej zapewne nieba (tego z małej litery). Dlaczego? Bo "prawdziwy" blask tej "sprawiedliwości" ujawnia się w tym, że - jak podejrzewam, twoje poczucie " wysublimowanego estetyznu i dobrego smaku [bo, że i kultury, to samo przez się, a ponadto i w ogóle i w szczególe, a i nawiasem mówiąc :))] każe ci przy jednoczesnej twej przeeeeogromnej tolerancji dla patologii jaką zaprezentował tamten gość, z obrzydzeniem patrzeć na wyrażenia użyte przez Magillę, które tyle mają wspólnego z nadmierną dosadnością, co ty z prawdą, czyli nic.
Fruwasz nad ziemią i nie widzisz własnej głupoty w ramach jednego z "izmów" charakterystycznych dla tych, którzy ewidentnie mylą swoje położenie żaby w bagnie z lotem orła (vide mój wczorajszy post z godz. ok 23- ciej), a mianowicie - idiotYZMU.
I teraz...w nawiązaniu do pewnej wypowiedzi...
O ile można zrozumieć pewną samonegację swojego umysłu ocenionego "autorsko" na poziomie sześcioletniego dziecka (z tego powodu, że - jak mniemam - nie przewidziało się jakiegoś skutku (choćby tylko częściowo) dokonanego uprzednio wyboru, o tyle twoj idiotyzm trudno zrozumieć, zważywszy na to, że chociażby duchowe skutki zakłamania (twojego) są ci doskonale znane. Jednym słowem gościu...pogrążasz się.
Twoja, Felice123, „wenusjańska” ocena nieco różni się od mojej, „marsjańskiej”. W prawdzie mogłem napisać jeszcze łagodniej, coś w stylu, że to Gość jest rodem z chamskiej hołoty, ale nie zasłużył na dobroduszność, więc może niech zrozumie w swoim własnym języku.
Magilla...ustalmy jedno. W obronie kobiety wszystkie chwyty, łącznie z użyciem nahaja- dozwolone. Gdy nie chroni się dzieci i kobiet, cywilizacja upada. Uznajmy więc w swej sprawiedliwości, że gzamin z obrony cywilizacji chrześcijańskiej przed barbarzyńcą zdałeś celująco.
Przy okazji dziękuję za to i za tamto (dzisiaj przed południem).
Ja jestem
Wpis 10;38 12;24 12;26 ostry ale tak uwazalem
Do Magi z g 16;18
Fela jak tam z zakupami